Επίδειξη αναλγησίας Οικονόμου στην περίπτωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Οικονόμου, όπως και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί, επιβεβαιώνει ότι κινείται σε ηθικό κενό. H στοιχειώδης ανθρωπιά θα επέβαλλε να είναι σεμνότερος, όταν αναφέρεται στην περίπτωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, η οποία δέχτηκε τη βίαιη εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο σπίτι της, όπου έσπασαν την πόρτα, για χρέος λίγων χιλιάδων ευρώ, προκαλώντας το φιλότιμο και την οργή των Ελλήνων.

Στις περιπτώσεις αυτές ένας άνθρωπος που έχει δυο δράμια τσίπα σκύβει ταπεινά το κεφάλι και ψελλίζει τουλάχιστον μια συγγνώμη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αντιθέτως, επέλεξε να κατηγορήσει το θύμα της ελεεινής επίθεσης. Οπως ισχυρίστηκε, μολονότι η κυβέρνηση έχει βελτιώσει το νομοθετικό πλαίσιο ώστε οι πολίτες να μην κινδυνεύουν να χάσουν το μοναδικό τους σπίτι, η Ιωάννα Κολοβού δεν αξιοποίησε αυτές τις δυνατότητες.

Επικαλέστηκε γι’ αυτό υπηρεσιακή ενημέρωση της Εθνικής Τράπεζας -άγνωστη μέχρι χθες- στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ στη συνέχεια οχυρώθηκε πίσω από το τραπεζικό απόρρητο, αφήνοντας άθλια υπονοούμενα για το πραγματικό ποσό της οφειλής. Η αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων της γειτονιάς που βγήκαν χωρίς κομματικά «καλέσματα» στον δρόμο «μούδιασε» το Μαξίμου, που βλέπει «σκηνές από ταινία προσεχώς», δεδομένου ότι τα σπίτια που είναι να βγούνε «στο σφυρί» ανέρχονται σε 700.000. Ο κόσμος έδειξε ότι δεν θα ανεχτεί εικόνες Ισπανίας, κι αυτό ας το έχουν υπόψη τους εκεί στον Αρειο Πάγο -όσο κι αν ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας έχει προεξοφλήσει την αντιλαϊκή απόφασή του- τώρα που επίκειται η θέση της Ολομέλειας για τους πλειστηριασμούς.

Τη νότα της φαιδρότητας, αφετέρου, φρόντισε να βάλει ο Αλέξης Τσίπρας, που επισκέφθηκε τη δημοσιογράφο για να δηλώσει την κάλπικη συμπόνοια του. «Κρατάς γερή άμυνα. Η πιο καλή πόρτα ασφαλείας είναι η αλληλεγγύη των απλών ανθρώπων» είπε χαριεντιζόμενος άκαιρα ο άνθρωπος που άνοιξε διάπλατα την πόρτα στα «γεράκια» των funds. Το κερασάκι πρόσθεσαν οι γελοίοι «Ρουβίκωνες», που βρήκαν ευκαιρία, χάνοντας πάλι την μπάλα, «να την πέσουν» στον δικαστικό επιμελητή…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα