Ο Κυριάκος μεταλλάχθηκε σε κακέκτυπο του Αδωνη!

Ο Μητσοτάκης υιοθέτησε το υβριστικό και αγοραίο λεξικό του υπουργού Ανάπτυξης και μιλάει πλέον σαν σπουδαστής ρητορικής στην «Ελληνική Αγωγή»

Mπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην έχει παρακολουθήσει μαθήματα στη σχολή του Αδωνη Γεωργιάδη «Ελληνική Αγωγή», όμως στην πορεία προς τις εκλογές έχει αφομοιώσει και έχει υιοθετήσει πλήρως το αγοραίο πολιτικό στιλ του υπουργού Ανάπτυξης, το οποίο «διδάσκει» καθ’ εκάστην στα τηλεπαράθυρα, στη Βουλή κι όπου αλλού σταθεί και βρεθεί!

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Αχαΐα το τελευταίο διήμερο παρακολουθήσαμε έναν Κυριάκο Μητσοτάκη «μεταλλαγμένο» σε Αδωνι, αλλά και κακέκτυπο ταυτόχρονα, καθώς άλλο το… αυθεντικό και άλλο η αντιγραφή.

Ο πρωθυπουργός, μη έχοντας άλλα πολιτικά επιχειρήματα για την αποτυχία του να λύσει το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, που είναι η ακρίβεια, υιοθέτησε και αποθέωσε το «καλάθι του νοικοκυριού» του υπουργού Ανάπτυξης, λέγοντας στην ομιλία του την Τρίτη το βράδυ ότι «ήδη ρίχνει τις τιμές σε προϊόντα, είναι ένα μέτρο το οποίο τώρα σπεύδουν να το εφαρμόσουν και άλλες χώρες».

Γελιότητες

Και πρόσθεσε με αμιγώς «αδωνικό» λεξιλόγιο: «Προφανώς δεν αφορά τους αριστερούς του χαβιαριού ή τους σοσιαλιστές της σαμπάνιας. Ενδιαφέρει όμως τον μέσο Ελληνα. Με αυτούς και με το καλάθι του νοικοκυριού είμαστε εμείς, λοιπόν. Και όσοι το σνομπάρουν ας πάρουν το δικό τους ακριβό κουβαδάκι και ας πάνε να παίξουν αλλού». Μόνο που ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε να πει ότι στις δημοσκοπήσεις, αυτές που βγάζουν τη Ν.Δ. να προηγείται με επτά και οκτώ μονάδες, το «καλάθι του νοικοκυριού» παίρνει κάτω από τη βάση.

Η ΜRB έχει καταγράψει ότι μόλις το 33% των ερωτηθέντων το κρίνει θετικά, ενώ το 61,1% το κρίνει αρνητικά. Επίσης, σύμφωνα με την ΑLCΟ, πριν από δύο μέρες το 44% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν χρησιμοποιεί «καθόλου» το καλάθι, το 28% «πολλές φορές» και το 24% «λίγες φορές», ενώ το 35% απαντά ότι δεν εξυπηρετεί «καθόλου» τον στόχο του, το 28% «αρκετά», το 17% «λίγο» και μόλις το 4% «πολύ».

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι τρέμει τη χαλαρή ψήφο στις εκλογές με την απλή αναλογική και, ερωτηθείς χθες στη συνέντευξη που έδωσε στην Πάτρα για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, είπε ότι «η χώρα είναι δέσμια ενός εκλογικού νόμου που έχει πάρα πολλά μειονεκτήματα». Τόνισε ότι «δεν σκέφτομαι τη δεύτερη εκλογή, είναι νωρίς να το συζητήσουμε, αν και ο στόχος της Ν.Δ. είναι η αυτοδυναμία και είναι εφικτός». Υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αλλά δεν έχει αποφασίσει την ημερομηνία. Στο πλαίσιο αυτό έθεσε πάλι τα εκλογικά διλήμματα, λέγοντας ότι «οι πολίτες ψηφίζουν κυβέρνηση και πρωθυπουργό, και θα συγκρίνουν τα τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπρα και τα τέσσερα χρόνια Ν.Δ. με εμένα, και θα υποκλιθούμε με ευλάβεια στο εκλογικό αποτέλεσμα».

Αρνήθηκε την ύπαρξη σκανδάλων -«δήθεν σκάνδαλα» τα χαρακτήρισε- και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προκαλεί «τοξικότητα», γιατί «δεν μπορεί να μιλήσει πολιτικά για τα προβλήματα».

Για τις υποκλοπές απάντησε ότι «ανέλαβα τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση» και πρόσθεσε: «Ακουσα υπονοούμενα ότι το Predator επηρέασε τις εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ. το 2016, ότι βρήκε την οικογένεια του κ. Πιερρακάκη, ότι φωτογράφισε τον κ. Τσίπρα στο κότερο. Αυτά είναι σαχλαμάρες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας, και όσοι τα διακινούν να είναι πιο προσεκτικοί. Οποιος έχει στοιχεία να τα πάει στη Δικαιοσύνη».

Για τους πλειστηριασμούς ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του προσφέρει στους πολίτες «πάρα πολλές δυνατότητες για να περισώσουν τις περιουσίες τους» και με επιθετικό ύφος ανέφερε ότι «οι πλειστηριασμοί είναι μια μικρή εξαίρεση» και ότι οι περισσότεροι δανειολήπτες είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει κάποιος το σπίτι του και πως κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευαισθησία. Κατηγόρησε δε τον κ. Τσίπρα για υποκρισία, λέγοντας ότι «επί των ημερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί και δεν τον είδα να τρέχει σε ανθρώπους που έχαναν τα σπίτια τους».

Ελληνοτουρκικά

Σε σχέση με τα Ελληνοτουρκικά είπε ότι «θέλουμε ειλικρινή διάλογο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και δεν είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με το παράλογο όσον αφορά την κυριαρχία των νησιών. Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα. Πολλά που ακούγονταν από την ηγεσία της Τουρκίας οφείλονται στην προεκλογική περίοδο, αλλά από πίσω υπάρχει ένας δομικός αναθεωρητισμός».

Τέλος, χαρακτήρισε «στενάχωρη ιστορία αυτή με την “Κιβωτό του Κόσμου”» και τόνισε πως «πολιτική της κυβέρνησης και της προηγούμενης ήταν να προχωρήσουμε σε παρέμβαση, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα παιδιά σε δομές, αλλά σε οικογένειες, και βρήκαμε αντιστάσεις. Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησής μας μάς επιτρέπουν αυτές τις κινήσεις».

Προεκλογική εκστρατεία και σε… παιδιά

Είναι τόση μεγάλη η αγωνία του μη χάσει τις εκλογές, που έκανε προεκλογική εκστρατεία ακόμα και σε μικρά παιδιά ο πρωθυπουργός. «Είστε ψηφοφόροι ή όχι ακόμα; Πόσο χρονών είστε, βρε παιδιά;» ρώτησε δύο νεαρούς, οι οποίοι κατά τη βόλτα του στους δρόμους της Πάτρας χθες πήγαν να του ζητήσουν να βγουν μια σέλφι. «Εγώ είμαι 16» απάντησε το ένα παιδί και ο πρωθυπουργός σχολίασε με ενθουσιασμό: «Εσύ ψηφίζεις! Πότε είσαι γεννημένος;» Το παιδί απάντησε το 2006 και η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η εξής: «Δικός μας! Δεν το ήξερες ότι ψηφίζεις. Οποιοι είστε γεννημένοι το 2006 το 2023 ψηφίζετε»…

Ηχηρή μομφή κατά του πρωθυπουργού για τις αναδοχές στα δημόσια έργα! «Δεν μοιράζει το καρπούζι στη μέση»

Η διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα αμαυρώθηκε ανεπανόρθωτα από βαριές ηθικές κατηγορίες ότι μοιράζει το χρήμα των δημοσίων έργων αποκλειστικά στους δικούς του. Το θέμα δεν αφορά κάποιες «περιθωριακές» διαμαρτυρίες. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται στελέχη του κόμματος. Η ηχηρή ηθική μομφή που απευθύνουν στρέφεται προσωπικώς κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από ανθρώπους της παράταξης, οι οποίοι δηλώνουν δημόσια την οργή τους από την επιλογή του Μαξίμου να λειτουργεί στις αναθέσεις δημοσίων έργων υπέρ των συμφερόντων μιας ολιγομελούς ομάδας προνομιούχων, που έχουν άμεση πρόσβαση στους κυβερνητικούς προθαλάμους, εξωθώντας στο περιθώριο τους τοπικούς εργολήπτες. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργοληπτών Δημοσίων Εργων Αχαΐας η αξιοπρεπής διαμαρτυρία ξεχειλίζει.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πέτρος Μαντάς, που την υπογράφει, δεν είναι κάποιος τυχαίος. Η οικογένειά του ήταν παραδοσιακό στήριγμα της Ν.Δ. στον εμβληματικό για τις πολιτικές ισορροπίες νομό. Ομως φαίνεται ότι με τη Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη το γυαλί έχει ραγίσει. Κι αυτό επειδή, όπως λένε οι Πατρινοί, μπροστά στους οποίους ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε με συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, «δεν μοιράζεται το καρπούζι στη μέση»…

Οπως αναφέρει ο σύλλογος εργοληπτών, «το μεγαλύτερο τμήμα του προγράμματος της επίσκεψης του πρωθυπουργού αφορούσε την παρουσία του σε εργοτάξια δημοσίων έργων και τη φωτογράφισή του με στελέχη των πέντε μεγάλων αθηναϊκών κατασκευαστικών ομίλων, οι οποίοι υλοποιούν σχεδόν το 80% των δημοσίων ή δημόσια επιδοτούμενων έργων στη χώρα».

Από αυτή την «ανορθολογική υπερσυγκέντρωση», όπως καταγγέλλουν, αποκλείστηκαν οι Αχαιοί εργολήπτες από τη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο επιμελητήριο του νομού.

«Εχει γίνει σαφές στα μέλη μας ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός και το ενδιαφέρον της περιέχει τα συμφέροντα όχι των λίγων, αλλά των ελαχίστων» συμπεραίνουν και δίνουν ραντεβού για τα 90ά γενέθλια του κλάδου, όπου υπόσχονται ότι θα πουν «περισσότερα, μέσα από μια δημόσια και περιεκτική συζήτηση», από την οποία τονίζουν ότι δεν θα αποκλείσουν κανέναν.

Η αντίδραση αυτή, που προέρχεται από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, ίσως αποδεικνύει και το γιατί, παρά την κινητοποίηση μέσω χιλιάδων sms που στάλθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, οι πολίτες αδιαφόρησαν για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη τους.

Ο Γεωργιάδης ασχολείται πλέον μόνο με το «καλάθι»

Νέες μειώσεις τιμών στο «καλάθι του νοικοκυριού» από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ «διαφημίζει» ο υπουργός Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πανηγυρική ανακοίνωση του Αδωνη Γεωργιάδη, οι μειώσεις έφτασαν το 18,1%. Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να λείπει η γραφικότητα του υπουργού από μια θετική είδηση, καθώς σε δήλωσή του κάνει λόγο για Black Friday!

Αναλυτικά, οι τιμές που ισχύουν για την τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής (23 έως 29 Νοεμβρίου 2022), σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συνεπάγονται ότι, από τα 816 προϊόντα, 60 έχουν αύξηση και 167 μείωση, ενώ 589 παραμένουν τα ίδια.

Το σημαντικότερο, κατά τον κύριο Γεωργιάδη, είναι ότι «όλες οι αλυσίδες έχουν μείωση».

Αναλυτικά, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα,
-στα 167, ποσοστό 20,5%, η τιμή μειώθηκε,
-στα 589, ποσοστό 72,1%, η τιμή παρέμεινε σταθερή και
-μόλις σε 60, ποσοστό 7,3%, η τιμή αυξήθηκε ελαφρά στις περισσότερες περιπτώσεις.

«Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος του “καλαθιού του νοικοκυριού” είναι αισθητά μειωμένο στη συντριπτική πλειονότητα των σούπερ μάρκετ, με τη μεγαλύτερη μείωση, -18,1%, στην αλυσίδα My Μarket» υποστήριξε ο υπουργός. Από τις 16 αλυσίδες καταστημάτων και ηλεκτρονικού εμπορίου, στις 14 καταγράφεται μείωση και στις δύο αύξηση, ενώ τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας που περιλαμβάνονται στο καλάθι κυμαίνονται από 23,71% έως 90,19% επί του συνόλου.

Τσίπρας: Με ύβρεις δεν πέφτει η ακρίβεια

«Με τις ύβρεις και τις εξυπνάδες ούτε η τιμή του ρεύματος μειώνεται ούτε η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ πέφτει» υποστήριξε χθες από την καρδιά της κεντρικής Μακεδονίας, την Πέλλα, όπου περιοδεύει, ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την επίσκεψή του στην κεντρική αγορά της Εδεσσας συζήτησε με πολίτες και καταστηματάρχες για τις ακραίες ανατιμήσεις και την ακρίβεια στην ενέργεια, στα καύσιμα και στο σούπερ μάρκετ, για τη δραματική μείωση των εισοδημάτων και του τζίρου που αυτές επιφέρουν και για τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους, υπό τον κίνδυνο άρσης προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Μετά την περιοδεία του ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε: «Η ελληνική κοινωνία υποφέρει από τις δραματικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην ενέργεια, στους μισθούς, στην αγοραστική δύναμη, την προστασία της πρώτης κατοικίας. Οι πολίτες υποφέρουν, η δημοκρατία υπονομεύεται από παρακρατικές μεθόδους και την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός κρύβεται από τη Βουλή. Δεν έρχεται να δώσει απαντήσεις, αλλά προτιμά να πηγαίνει σε προστατευμένα κομματικά ακροατήρια και να εκτοξεύει ύβρεις, εξυπνάδες και διχαστικό λόγο. Οι ύβρεις και ο διχαστικός λόγος δεν κρύβουν τα προβλήματα. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο του κ. Μητσοτάκη. Αν έχει επιλέξει να ισοπεδώσει τα πάντα, προκειμένου να διασωθεί, θα αντισταθούμε, δεν θα τον ακολουθήσουμε».

{{-PCOUNT-}}37{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα