Σε πανικό στο Μαξίμου για τις νέες παρακολουθήσεις

Στη «λίστα νούμερο 3» η εισαγγελέας της ΕΥΠ, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο εισαγγελέας που άναψε το πράσινο φως για να αρχειοθετηθούν τα «αδιευκρίνιστα ποσά» του Αδωνη

Τρίτωσε το κακό για την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Μια νέα λίστα με πρόσωπα που φέρεται ότι παρακολουθούνταν από το Predator -η τρίτη κατά σειρά- δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα «Documento», προκαλώντας πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή τη φορά δεν είναι μόνο οι κοριοί σε πολιτικά πρόσωπα -αντίπαλους ή ακόμη και κυβερνητικά στελέχη- που σοκάρουν.

Στη «λίστα νούμερο 3» βρίσκονται και η ίδια η εισαγγελέας της ΕΥΠ, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ακόμη και ο εισαγγελέας που άναψε το πράσινο φως για να αρχειοθετηθεί η υπόθεση με τα «αδιευκρίνιστα ποσά» του Αδωνη Γεωργιάδη!

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, θύμα παρακολούθησης είχε πέσει ο Μιχάλης Καραμαλάκης, ο οποίος τον Ιούλιο του 2019, αμέσως μετά την εκλογική επικράτηση της Ν.Δ., ανέλαβε χρέη αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καραμαλάκης υπήρξε ο συντονιστής εναέριων μέσων κατά την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι. Ακόμα παρακολουθούνταν η Βασιλική Βλάχου, αρμόδια εισαγγελέας για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία και έβαλε την υπογραφή της για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του Θανάση Κουκάκη.

Αυτή η αποκάλυψη προκαλεί ευλόγως αλγεινή εντύπωση, με την εφημερίδα να αναφέρει πως την είχαν παγιδεύσει προκειμένου να αποσπάσουν προσωπικές πληροφορίες. Ενα ακόμη όνομα που περιλαμβάνεται στη λίστα και άφησε άπαντες με το στόμα ανοιχτό είναι εκείνο του Χρήστου Μπαρδάκη. Πρόκειται για τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε το «ναι» για την αρχειοθέτηση της πολύκροτης υπόθεσης με τα «αδιευκρίνιστα ποσά» του σκανδάλου Novartis, στην οποία εμπλέκονταν τόσο ο Αδωνις Γεωργιάδης όσο και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Από την τρίτη λίστα που δημοσιεύτηκε χθες δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία είχαν άλλωστε κατακλύσει τους προηγούμενους καταλόγους. Δύο μέλη του υπουργικού συμβουλίου προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των παρακολουθούμενων.

Ο λόγος για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία, κατά τα άλλα, φέρεται ότι διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό και συνολικώς με το σύστημα Μαξίμου, αλλά και για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Γιάννη Οικονόμου. Ακόμα, θύμα είχε πέσει και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τότε ήταν συνυποψήφιος του επίσης παρακολουθούμενου Νίκου Ανδρουλάκη στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μετά τον πρόωρο χαμό της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. Εντύπωση προκαλεί η συμπερίληψη στη λίστα του Γιώργου Μυλωνάκη.

Πρόκειται για τον γενικό γραμματέα της Βουλής, στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη -ο οποίος χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του- και, κατά πολλούς, τον άτυπο πρόεδρο του Κοινοβουλίου. Μάλιστα δεν παρακολουθούνταν μόνο ο ίδιος, αλλά και η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου, η οποία ασχολείται εδώ και δεκαετίες με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ και συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στο πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής της πρωινής ζώνης του Alpha.

Στη λίστα-φωτιά περιλαμβάνονται συνολικά 33 πρόσωπα από τον πολιτικό, τον δικαστικό, αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο. Ως θύμα του «αρπακτικού» εμφανίζεται και ο Γιώργος Σταμαδιάνος, γιος του πρώην προέδρου του Συμβουλίου Εφετών Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου, πρώην συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και πρώην μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Επίσης, φέρεται ότι είχαν παγιδευτεί και ο Βασίλης Ανδρικόπουλος, ειδικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, όντας προϊστάμενος του ιδιαίτερου γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, καθώς και η Αλεξάνδρα Σδούκου, γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο στόχαστρο του «παράκεντρου» βρέθηκαν και ο Γιάννης Θεοδωράτος, διευθυντής του υπουργικού γραφείου του Αδωνη Γεωργιάδη, ο Απόστολος Παυλίδης, πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, καθώς και η Μαρία Διαμαντή, που εργάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Ενα ακόμη στέλεχος του Μαξίμου που παρακολουθούνταν είναι η Λία Αθανασίου, εκ των πιο στενών συνεργατών του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη στο δικηγορικό του γραφείο.

Επιπλέον, παρακολουθούνταν ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, αλλά και η δημοσιογράφος και συνεργάτιδά του Νανά Παλαιτσάκη, όπως και η επίσης συνεργάτιδά του Βιβή Παπουτσάκη. Θύμα παρακολούθησης έπεσε και ο Γρηγόρης Δημητριάδης, διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Από τον επιχειρηματικό χώρο ξεχωρίζουν στη λίστα τα ονόματα του Γιώργου Γεράρδη, στελέχους της V+O, του Δημήτρη Μαζιώτη, συνιδρυτή της εταιρίας W2 Strategy, του Γιώργου Πολίτη, διευθύνοντος σύμβουλου της χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ Euroxx, και της Φωτεινής Ιωάννου, γενικής διευθύντριας Διαχείρισης Απαιτήσεων, Specialized Asset Solutions και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Εθνικής Τράπεζας. Υπενθυμίζεται ότι στις λίστες νούμερο 1 και 2 περιλαμβάνονταν το μισό υπουργικό συμβούλιο, ανάμεσά τους ο Νίκος Δένδιας, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Αντώνης Σαμαράς, σειρά επιχειρηματιών αλλά και δημοσιογράφων, όπως ο Αλέξης Παπαχελάς.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα