Επιχείρηση αποδόμησης του Κωνσταντίνου Φλώρου λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη παρακολούθησής του από την ΕΥΠ

Αθλιότητα! Στοχοποιούν τώρα και τον Φλώρο!

Κάτω τα χέρια σας από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις! Την ώρα που αξιωματικοί μας φυλάνε Θερμοπύλες, προστατεύοντας τη χώρα από τις συνεχείς προκλήσεις και απειλές της αποθρασυμμένης Τουρκίας, επιχειρείται μέσω συγκεκριμένων κύκλων και μέσων μαζικής ενημέρωσης η αποδόμηση του Ελληνικού Στρατού.

Αποτελεί μια πρωτοφανή επιλογή, η οποία είναι όχι μόνο άκρως επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα, ιδίως σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και μαρτυρά με τον πλέον καταφανή τρόπο τα πλείστα όσα προβλήματα έχει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις πρόσφατες λίστες των υποκλοπών και κυρίως με την πιο πρόσφατη εξ αυτών, που αφορά την παρακολούθηση ακόμη και υψηλόβαθμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικότερα, η ιστοσελίδα in.gr, η οποία ανήκει στον όμιλο του Βαγγέλη Μαρινάκη, προχώρησε σε μια αιφνίδια και αναίτια επίθεση στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, βάζοντάς τον στο στόχαστρο δίχως να έχει προκύψει απολύτως τίποτα εναντίον του όλα αυτά τα χρόνια. Το απαράδεκτο δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Κάτι (σοβαρό) τρέχει με τον Κωνσταντίνο Φλώρο» βάλλει κατά του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, κατηγορώντας τον ότι έχει προσωπική ατζέντα, προκαλώντας σειρά ερωτημάτων για την πηγή της δήθεν πληροφόρησης, η οποία, κατά πολλούς, προέρχεται δίχως αμφιβολία από τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου.

Οπως αναφέρεται στο κατάπτυστο άρθρο, «φαίνεται πως ο αρχηγός στα χρόνια που ηγείται του Γενικού Επιτελείου έχει δημιουργήσει μια ομάδα από δικούς του πιστούς αξιωματικούς, δικά του media και ακολουθεί πιστά τις ανορθόδοξες τακτικές πολέμου στην καθημερινή του πρακτική διοίκησης».

Συνεχίζει, μάλιστα, υποστηρίζοντας πως «ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι αρχηγοί των τριών επιτελείων είναι τουλάχιστον αμήχανοι απέναντί του και δείχνουν αιφνιδιασμένοι κάθε φορά από την προσωπική του στρατηγική. Οπως και το Μαξίμου και το ΥΠΕΞ ενίοτε».

Κατά την ιστοσελίδα, η υποτιθέμενη αυτονόμηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ φάνηκε μέσα από περιστατικά που έλαβαν χώρα προσφάτως. Το βασικό αφορά τη «στρατιωτική φιέστα», όπως τη χαρακτηρίζει, που έστησε στη Χίο με νεοσυλλέκτους να φωνάζουν συνθήματα απάντηση στην απειλή των Τούρκων «θα έλθουμε μια νύχτα», την ημέρα που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ στις Βρυξέλλες στο ΝΑΤΟ.

«Μέχρι και ασκήσεις τις νύκτες με φουσκωτά και ΟΥΚάδες σε βραχονησίδες είχε δώσει διαταγή να γίνονται» αναφέρεται στο ρεπορτάζ, με τον συντάκτη να διερωτάται: «Τι θέλει ο κ. Φλώρος; Πόλεμο με την Τουρκία; Εχει φαντασιωθεί τον εαυτό του στρατηλάτη και τη χώρα σε πολεμική σύρραξη; Τον εξυπηρετεί στον προσωπικό του σχεδιασμό η ένταση;» Περιγράφονται μάλιστα και άλλα περιστατικά -μέχρι και για το ότι «τα έκανε λαμπόγυαλο στο γραφείο του» κατηγορείται ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ-, με τον δημοσιογράφο να καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο Κωνσταντίνος Φλώρος έχει πολιτικές φιλοδοξίες και ψάχνει τρόπους ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στην πολιτική ή να δημιουργήσει μια νέα δομή συγκροτώντας αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων και καταργώντας το ΓΕΕΘΑ! «Αν ο αρχηγός, όμως, θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό, χωρίς τα γαλόνια και το εθνόσημο. Η χώρα έχει πικρή εμπειρία…» καταλήγει το επαίσχυντο δημοσίευμα, το οποίο, πέραν όλων των άλλων, στερείται οποιασδήποτε τεκμηρίωσης.

Το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο κατά τα άλλα αντιδρά επί παντός επιστητού, δεν έβγαλε άχνα και δεν βρήκε μισή λέξη να πει για το «ρεπορτάζ» του in.gr, ενισχύει βεβαίως τις φωνές εκείνες που πιστεύουν πως πρόκειται για ένα στημένο από το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη δημοσίευμα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα