«Στο φως» οι περίεργες συνομιλίες του Χατζηδάκη με δημοσιογράφο, καναλάρχη και παράγοντα εταιρίας

Γιατί τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ;

Νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας βάζει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», που αποκαλύπτει πως ο Κωστής Χατζηδάκης παρακολουθούνταν επί έναν ολόκληρο χρόνο, ουσιαστικά αφήνοντας εκτεθειμένο τον πρωθυπουργό, που υποστήριξε το αντίθετο στη Βουλή. Για του λόγου το αληθές, μάλιστα, το δημοσίευμα φέρνει στο φως συνομιλίες και SMS του τότε υπουργού Ενέργειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η παρακολούθηση του υπουργού μέσω του κινητού του τηλεφώνου έγινε από την Εθνική Υπηρεσία Υπηρεσιών και είχε μάλιστα λάβει και συγκεκριμένο κωδικό «5046c».

Στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη καταγράφονται συνομιλίες και SMS του Κωστή Χατζηδάκη με δημοσιογράφους όπως ο Θανάσης Κουκάκης και ο Τάκης Χατζής, με άλλους υπουργούς και στελέχη της Ν.Δ. και όχι μόνο. Αμφότεροι οι δημοσιογράφοι, μάλιστα, σε επικοινωνία που είχαν με την εφημερίδα, επιβεβαιώνουν τις επικοινωνίες τους με τον υπουργό, όπως αυτές καταγράφονται.

Αποκαλύπτονται ακόμη επικοινωνίες του Κωστή Χατζηδάκη με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση, με τον επιχειρηματία Αλέξη Πιλάβιο, έναν καναλάρχη, αλλά και τον Κωστή Μουσουρούλη, μετέπειτα συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της δυτικής Μακεδονίας.

Από τις συνομιλίες που φέρνει στο φως η εφημερίδα εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει εκείνη από τις 27 Νοεμβρίου του 2020 με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δημοσιογράφος, σκοπός της επικοινωνίας με τον υπουργό ήταν να του ζητήσει βοήθεια, καθώς ένας φίλος του είχε χάσει τις βαλίτσες του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ήθελε τη συνδρομή του λόγω των γραφειοκρατικών εμποδίων που παρουσιάζονται. Από τη συνομιλία ωστόσο προκύπτουν εύλογα ερωτήματα. Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος γράφει προς τον υπουργό: «Πες σε κανένα συνεργάτη σου να με πάρει. Να σου πω στο αεροδρόμιο ποιος κάνει κουμάντο;», με τον υπουργό να απαντά: «Ο Παράσχης». Τότε, ο Τάκης Χατζής τον ρωτά «Είναι δικός μας;» και εκείνος του απαντά: «Δικός μας είναι αλλά τον είχανε βάλει οι Γερμανοί πριν πόσα χρόνια και τώρα συνεχίζει με τους Καναδούς. Και έχει και ο Κοπελούζος ένα 5% και το Δημόσιο μια μειοψηφική συμμετοχή». Τι εννοεί άραγε ο υπουργός όταν λέει πως ο Παράσχης είναι «δικός μας»; Είναι καταφανές πως χρειάζονται απαντήσεις από την πλευρά του υπουργού.

Όσον αφορά τη συνομιλία με καναλάρχη, σκοπός της επαφής ήταν να τον βοηθήσει για μια υπόθεση που αφορούσε τα φωτοβολταϊκά. Ο καναλάρχης ζητά από τον Κωστή Χατζηδάκη να μεσολαβήσει προκειμένου να έρθει σε επαφή με την ΕΥΔΑΠ και τις ανανεώσιμες της ΔΕΗ, ενώ, όπως αναφέρει το «Documento», «ο υπουργός απάντησε ότι θα το κάνει άμεσα».

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται, «στη συνομιλία του με τον καναλάρχη στις 27/11/2020 εμφανίζεται ιδιαίτερα βοηθητικός σε θέμα το οποίο αναφέρεται ότι έχουν επικοινωνήσει διά ζώσης για φωτοβολταϊκά».

Ταυτοχρόνως, το «Documento» αποκαλύπτει και επικοινωνία με τον γνωστό Γιώργο Στάσση της ΔΕΗ, ενώ επικαλούμενο τα σχόλια στην έκθεση παρακολούθησης αναφέρει: «Ο στόχος φαίνεται να έχει σχέσεις συνεργασίας παραπάνω από τις προβλεπόμενες, με τον πρόεδρο (Γιώργο Στάσση – ΓΣ) και αντιπρόεδρο (Πύρρο Παπαδημητρίου – ΠΠ) της ΔΕΗ. Ο ΚΧ εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικός στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τα παραπάνω άτομα, σε σχέση με άλλες συνομιλίες του, ενώ ακόμα φαίνεται να αναζητάει περισσότερες ενδοεταιρικές πληροφορίες για ΔΕΗ».

Τέλος, σε σχέση με τις συνομιλίες με τον Αλέξη Πιλάβιο, επισημαίνεται από τον υπάλληλο της ΕΥΠ: «Την ίδια προσοχή στον τρόπο συνομιλίας φαίνεται να έχει με τον Αλέξιο Πιλάβιο, μέλος Δ.Σ. Μυτιληναίος Α.Ε. Ο στόχος έπειτα από την απρόσμενη αλλαγή υπουργείου φαίνεται ιδιαίτερα στεναχωρημένος και στις συνομιλίες του με τον ΑΠ τονίζει τη δυσκολία που θα αντιμετωπίσει ο όμιλος σε θέματα που είχανε συμφωνήσει μεταξύ τους, γεγονός που αναδεικνύει μια πιο ιδιαίτερη συνεργασία».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα