Αίτηση τριτανακοπής κατά του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας και νέες αντιδράσεις

Νέα τροπή παίρνει η ύποπτη υπόθεση της αναγνώρισης από το Πρωτοδικείο Φλώρινας του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα, στους σκοπούς του οποίου περιλαμβάνεται η διδασκαλία της ανύπαρκτης «μακεδονικής» γλώσσας στα δημοτικά σχολεία της Μακεδονίας.

Στον τόπο του «εγκλήματος», δηλαδή στο Πρωτοδικείο του νομού, κατατέθηκε χθες αίτηση τριτανακοπής κατά και των εκπροσώπων του κέντρου από τον Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς», μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου Νικόλαου Βασιλειάδη και με δικάσιμο τη 16η Φεβρουαρίου 2023.

Όπως υπενθύμισε ο Ν. Βασιλειάδης, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα, καθόσον στο παρελθόν είχαν υποβληθεί δύο παρόμοιες αιτήσεις, οι οποίες είχαν απορριφθεί με την υπογραφή του δικαστή που σήμερα αναγνώρισε τους σκοπούς του κέντρου. Υπάρχουν επίσης απορριπτικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου και, όπως υπογράμμισε προς όσους διατείνονται ότι η υπόθεση έρχεται σε εφαρμογή της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, η συγκεκριμένη απόφαση αντίκειται ακόμα και σε αυτή τη συμφωνία!

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι στην εκδίκαση της υπόθεσης θα καλέσει ως μάρτυρες τους βουλευτές της Ν.Δ. Φλώρινας και Καστοριάς, οι οποίοι έχουν πάθει αφωνία, όπως και κάποιες μακεδονικές οργανώσεις, αλλά και τον καταγόμενο από το Αμύνταιο υπουργό Ανάπτυξης, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «έχουν λουφάξει και ποιούνται την νήσσαν». Ο κ. Βασιλειάδης, που δήλωσε παιδί δίγλωσσων γονιών, κάλεσε σε πάνδημο προσκλητήριο την ημέρα της δίκης τον λαό της Φλώρινας και κατήγγειλε ότι το εν λόγω σωματείο δεν έχει σχέση με την περιοχή, ενώ η μέθοδος διδασκαλίας έχει καταρτιστεί στο εξωτερικό, με εμπλοκή και της Βουλγαρίας.

«Θα προσπαθήσουμε και θα το σταματήσουμε!» είπε αποφασιστικά, ζητώντας την κινητοποίηση του φλωρινιώτικου λαού «για να αποδείξουμε το αυτονόητο: ότι η Μακεδονία είναι ελληνική»! Σε ανακοίνωσή της η Παμμακεδονική Ενωση Μελβούρνης – Βικτώριας απαιτεί την ακύρωση της επικίνδυνης απόφασης!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα