Εκλογές τον Απρίλιο «δείχνει» ο Μάκης Βορίδης

Πριν από μερικές μέρες ο Μάκης Βορίδης προανήγγειλε, ως… άλλος πρωθυπουργός, ότι οι εκλογές θα γίνουν 2 ή 9 Απριλίου, προκαλώντας ταραχή στο Μέγαρο Μαξίμου. Χθες, όμως, επιχείρησε να τα… μπουρδουκλώσει και να ρίξει τις ευθύνες για τη βιασύνη του στους δημοσιογράφους, χωρίς ωστόσο να γίνει πειστικός.

Σε ερώτηση που δέχθηκε στον ΑΝΤ1 για τις πιθανές ημερομηνίες στις οποίες είχε αναφερθεί σε συνέντευξή του πριν από λίγες ημέρες (πριν από το Πάσχα οι πρώτες, πριν από τις πανελλήνιες οι δεύτερες), είπε πως «ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει τον χρόνο των εκλογών» και ότι «οι εκλογές έχουν μια ιδιαιτερότητα και χρειάζονται περισσότερο χρόνο, γιατί είναι διπλές εκλογές και πρέπει επομένως να υπάρχει μεγαλύτερο διάστημα διαθέσιμο».

Υπογράμμισε ότι ο ελάχιστος χρόνος που προβλέπεται από τη διάλυση της Βουλής για την προκήρυξη εκλογών είναι 29 ημέρες και δικαιολογήθηκε ως εξής: «Εγώ παρακολούθησα τα σενάρια του δημοσιογράφου και βγήκε η ημερομηνία για αρχές Απριλίου»! Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι οι εκλογές θα γίνουν με τους νέους εκλογικούς καταλόγους, βάσει της νέας απογραφής. Αυτό σημαίνει ότι σε άλλες περιφέρειες θα μειωθούν οι έδρες και σε άλλες θα αυξηθούν, με αποτέλεσμα κάποια κόμματα, κυρίως τα μικρότερα, να χάσουν έδρες σε παραδοσιακές περιφέρειές τους και να τις κερδίσουν σε άλλες.

Ο κ. Βορίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 παραδέχτηκε και το κυβερνητικό φιάσκο με την ψήφο των αποδήμων, χωρίς όμως να αναλάβει τις μεγάλες ευθύνες που έχει ο ίδιος ως αρμόδιος υπουργός και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση για την αποτυχία να οργανώσουν τη σχετική διαδικασία, με αποτέλεσμα μόνο 3.500 αιτήσεις να έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής, αντί για 150.000 που υπολόγιζε η κυβέρνηση. «Θα γίνει εκ νέου μια εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων του εξωτερικού, καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές, Ομως, είναι μικροί οι αριθμοί, εδώ πρέπει να κάνουμε κάποιες σκέψεις» είπε. Μία από τις αλλαγές που σχεδιάζει πλέον το υπουργείο Εσωτερικών είναι να καταργήσει την πρόβλεψη εκλογής βουλευτή Επικρατείας από τον απόδημο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα