Μακρή: Σιγή ιχθύος για τη συνεργάτιδα φίλη της

Σιγήν ιχθύος τηρεί η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή σε σχέση με τη χθεσινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για συνεργάτιδα και φίλη της η οποία έχει προσληφθεί ως μετακλητή υπάλληλος στο ιδιαίτερο γραφείο της, αλλά δεν φαίνεται να ασκεί τα καθήκοντά της…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσίευσε η εφημερίδα μας, η κυρία Χαρίκλεια Βελαλή προσλήφθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2021 ως συνεργάτιδα στο ιδιαίτερο γραφείο της κυρίας Μακρή, με αποδοχές «Μ.Κ. 13 της Π.Ε. Κατηγορίας», δηλαδή με μισθό που αρχίζει από τα 1.800 ευρώ μεικτά. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν ασκεί τα καθήκοντά της στο γραφείο της κυρίας Μακρή, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολυάσχολη ως ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων στον Βόλο και ως φιλόλογος που κάνει ιδιαίτερα μαθήματα.

Φυσικά, ο ν. 4622/2019 περί επιτελικού κράτους δεν απαγορεύει την άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος στους μετακλητούς υπαλλήλους, αλλά πρέπει και ο υπάλληλος να ασκεί τα καθήκοντα για τα οποία πληρώνεται από το Δημόσιο. Οπως, εξάλλου, επισημάναμε και χθες, στο λυκόφως της υπόθεσης της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη, η οποία κατηγορείται για απάτη επειδή πλήρωνε συνεργάτη της που δεν εμφανίζονταν στην Ευρωβουλή, είναι καλό να εξεταστούν και οι προσλήψεις, ιδίως των μετακλητών στο Ελληνικό Δημόσιο. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυρία Μακρή οφείλει να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα