H ΝΔ καταγγέλλει τη συριζαία βουλευτή Ελευθεριάδου για δουλειές με το δημόσιο

«Η Σουλτάνα Ελευθεριάδου του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεράνω του νόμου;»

Μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις για βουλευτές της Ν.Δ. που έχουν επαγγελματικές οικονομικές συναλλαγές με το Δημόσιο, παρότι αυτό είναι ασυμβίβαστο με τη βουλευτική τους ιδιότητα, το κυβερνών κόμμα επιχείρησε χθες να περάσει στην αντεπίθεση καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις αναφορικά με τη βουλευτή του Σουλτάνα Ελευθεριάδου (φωτό) για υπηρεσίες της προς τον ΕΦΚΑ στο διάστημα που είναι βουλευτής.

Με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου η Ν.Δ. καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει στο αν η κυρία Ελευθεριάδου «έχει ή όχι 55 εντάλματα πληρωμών για υπηρεσίες της προς τον ΕΦΚΑ από το 2019 έως σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή είχε βουλευτική ιδιότητα». Επίσης, το κυβερνών κόμμα ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα αν θα ζητήσει την άμεση παραίτησή της.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. για τη Σουλτάνα Ελευθεριάδου έχει ως εξής: «Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ελευθεριάδου ας αφήσει τις βαρύγδουπες αναρτήσεις και, αντί να επιχειρεί να εμφανιστεί ως τιμητής, ας απαντήσει, τόσο η ίδια όσο και το κόμμα της: Εχει ή όχι 55 εντάλματα πληρωμών για υπηρεσίες της προς τον ΕΦΚΑ από το 2019 έως σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή είχε βουλευτική ιδιότητα; Στην περίπτωσή της ισχύει το ασυμβίβαστο ή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεράνω του Συντάγματος; Ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει την άμεση παραίτησή της ή όχι;»

Στην ανακοίνωση της Ν.Δ. δεν απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ίδια η βουλευτής, υποστηρίζοντας τα εξής: «Η Ν.Δ. θέλει να συμψηφίσει 7.000 ευρώ από νόμιμη εργασία μου σε 3,5 χρόνια με το γαλάζιο πλιάτσικο και τους Πάτσηδες».

Συγκεκριμένα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν προκύπτει ασυμβίβαστο της βουλευτικής της ιδιότητας με αυτήν της ιδιότητας της ειδικού πληρεξουσίου και αντικλήτου του e-ΕΦΚΑ, καθώς, όπως λέει, «ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου ως ελεύθερη επαγγελματίας και όχι με “την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών της επιχείρησης”».

Αναφέρει ακόμα: «Η Ν.Δ. αποσιωπά πως για τα 55 “εντάλματα πληρωμής” το ποσό που έλαβα από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα από τον ΕΦΚΑ ανέρχεται στα 16.529,87, δηλαδή περίπου 7.000 ευρώ καθαρές αποδοχές, για τις οποίες και φορολογήθηκα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα