Μεϊμαράκης: Η Αγκυρα έχει ξεφύγει

Τις τουρκικές προκλήσεις κατήγγειλε από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (κεντρική φωτό) ενώπιον του ύπατου εκπροσώπου της Ενωσης για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, κάνοντας λόγο ακόμη και για κίνδυνο διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Τονίζοντας ότι μιλά όχι μόνο ως Ευρωπαίος αλλά και ως Ελληνας, ο οποίος, όπως είπε, «βλέπει τον δύστροπο γείτονά του να εκβιάζει, να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και να φτάνει μέχρι στο σημείο να απειλεί με casus belli», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν έμεινε εκεί.

Αναφέρθηκε ακόμη στις υπερπτήσεις, στην παράνομη αλιευτική δραστηριότητα, στην εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού αλλά και στη βεβήλωση μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς, παραπέμποντας και στην επιστολή Δένδια που εξέθεσε όλα τα παραπάνω στον Ζοζέπ Μπορέλ.

Με αφορμή και αυτά αλλά και το γενικότερο αβέβαιο και ασταθές περιβάλλον, ζήτησε να ενδυναμωθεί η Ευρωπαϊκή Πολιτική Αμυνας και Ασφάλειας της Ενωσης. Οπως συγκεκριμένα σημείωσε η Ευρωπαϊκή Ενωση λοιπόν, όχι με λόγια αλλά με πράξεις, πρέπει να ορθώσει το ανάστημά της και να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών της από ορέξεις και βλέψεις τρίτων χωρών.

Επιπλέον, πρέπει να θέσει στοχευμένους και αυστηρούς κανόνες όσον αφορά τη συμμετοχή τρίτων χωρών σε εμπορικές συμφωνίες στο πεδίο της άμυνας και της ασφάλειας, πάντοτε βέβαια με σεβασμό στα συμφωνηθέντα και στην αρχή της αιρεσιμότητας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα