Συγκλονισμένη η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία του τόπου

Η Σακελλαροπούλου ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία των ερευνών για τον αγνοούμενο κυβερνήτη

Θρήνος στις Ενοπλες Δυνάμεις από την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους F-4 Phantom, με την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία του τόπου να δηλώνει συγκλονισμένη από τον χαμό του υποσμηναγού και να στέκεται στο πλευρό των οικογενειών των δύο ιπτάμενων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε τηλεφωνικώς χθες το απόγευμα με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, και του εξέφρασε τη βαθιά της οδύνη και τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ενώ την ίδια ώρα ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία των ερευνών για τον κυβερνήτη, που βρίσκονταν ακόμη σε εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως είναι «βαρύς ο φόρος που πληρώνουν οι Ενοπλες Δυνάμεις ώστε να έχουν τη μέγιστη δυνατή εκπαίδευση», προσθέτοντας πως οι δυο ιπτάμενοι εκτελούσαν μια πολύ δύσκολη άσκηση επαφής κοντά στη θάλασσα και για αυτό είχαμε αυτό το τραγικό δυστύχημα. «Αυτό είναι το τίμημα για να παραμείνει η Ελληνική Αεροπορία αξιόμαχη και να κρατάμε ασφαλείς τους αιθέρες μας λόγω της απειλής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε από το βήμα της Ολομέλειας πως «οι σκέψεις μας, οι ευχές μας και κυρίως οι προσευχές μας είναι με τους πιλότους μας, με τις οικογένειές τους», εξηγώντας πως οι έρευνες για τον εντοπισμό των δυο ιπτάμενων υπήρξαν γιγάντιες.

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως η απώλεια του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα εν ώρα καθήκοντος προκαλεί σε όλους τους Ελληνες βαθιά οδύνη. «Δεν είναι εύκολο να βρει κανείς λόγια για να εκφραστεί η θλίψη για τον χαμό ενός νέου ανθρώπου. Αυτή η τραγική στιγμή αποτελεί μια υπόμνηση για το ρίσκο που αναλαμβάνουν, ακόμα και με την ίδια τη ζωή τους, όλοι οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων για την ασφάλεια της πατρίδας. Η συμπαράστασή μας στον πόνο της οικογένειάς του αυτή τη δύσκολη ώρα είναι αμέριστη. Οι σκέψεις όλων μας είναι στις έρευνες που συνεχίζονται για τον εντοπισμό του κυβερνήτη» σημειώνει η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και το ΚΚΕ, ζητώντας να υπάρξει ταχεία διερεύνηση των αιτίων του τραγικού δυστυχήματος. Οσο για την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα με την εξής ανακοίνωση: «“Του ανδρειωμένου ο θάνατος θάνατος δεν λογιέται”. Ο υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας θα ζει για πάντα στις καρδιές των Ελλήνων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα