Αποκαλύψεις-σοκ για την Greek Μafia

Nέες διαστάσεις παίρνει το θέμα των διασυνδέσεων στελεχών της Αστυνομίας με τη λεγόμενη Greek Mafia, μετά τις αποκαλύψεις για SMS και συνομιλίες με οδηγίες μελών της προς αστυνομικούς για τοποθέτηση δικών τους σε καίριες θέσεις αλλά και για παρακολούθηση κινητών.

Η εφημερίδα «Documento» γράφει για συνομιλίες επιχειρηματία στον τομέα καυσίμων που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στα Γλυκά Νερά με ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., της ΕΥΠ και πρόσωπα που φέρεται ότι ανήκουν στο υπουργικό γραφείο του Τάκη Θεοδωρικάκου. Τα στοιχεία έχουν ανακτηθεί από το τηλέφωνο του επιχειρηματία, ενώ το δημοσίευμα υποστηρίζει πως υπάλληλος της ΕΥΠ έδινε πληροφορίες σχετικά με το ποια μέλη της Greek Μafia ήταν υπό παρακολούθηση σε δημοσιογράφο, ο οποίος με τη σειρά του τις διοχέτευε στο κύκλωμα. Σύμφωνα με το «Documento», μέλη της μαφίας τοποθετούν δικούς τους ανθρώπους στην Αστυνομία, δίνουν εντολές και κανονίζουν μέχρι μεταθέσεις αστυνομικών – μελών του κυκλώματος, ενώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνουν τους εγκληματίες για ελέγχους σε βάρος τους.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του επί της ουσίας δεν διαψεύδει τις αποκαλύψεις, αλλά προσπαθεί να τις υποβαθμίσει, κάνοντας λόγο για εντυπωσιασμούς, σημειώνοντας ότι είναι άνθρακες ο θησαυρός. Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο κάνει λόγο για ένα πολυετές κατεστημένο, που επιστρατεύει μεθοδεύσεις και σκευωρίες που καταρρέουν με κρότο και στο πλαίσιο αυτό κινείται και η αναπαραγωγή από «Documento» δημοσιευμάτων που υπηρετούν μόνο εντυπωσιασμούς και όχι την αλήθεια. Επισημαίνει ακόμα ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ήδη, πριν από μία εβδομάδα ζήτησε από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου και τον νέο της διοικητή την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Επομένως, άνθρακες ο θησαυρός των αποκαλύψεων.

Ο Tάκης Θεοδωρικάκος

Ο ίδιος ο υπουργός Tάκης Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του στον Σκάι επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να μη σταματήσει η κάθαρση στις κρίσιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. όπου υπήρχε ή θα υπάρχει πρόβλημα. Διευκρίνισε επίσης ότι η συντριπτική πλειονότητα των αστυνομικών τιμούν τον όρκο τους, αλλά όπου υπάρχουν επίορκοι θα υπάρξει κάθαρση, η οποία θα φτάσει μέχρι τέλους και ως υπουργός έχει παραπέμψει τις υποθέσεις στη Δικαιοσύνη.

Η εφημερίδα γράφει για συνομιλίες του δολοφονημένου Γιώργου Μήτσου, επιχειρηματία στον τομέα καυσίμων, με ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., της ΕΥΠ και πρόσωπα που φτάνουν ως το υπουργικό γραφείο του Τάκη Θεοδωρικάκου. Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ακόμα πως υπάλληλος της ΕΥΠ έδινε πληροφορίες σχετικά με το ποια μέλη της Greek Μafia ήταν υπό παρακολούθηση σε γνωστό δημοσιογράφο (αναφέρεται ο Νίκος Τσιλιπουνιδάκης), ο οποίος με τη σειρά του τις διοχέτευε στο κύκλωμα. Επίσης ο Μήτσου φέρεται ότι δίνει εντολές σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για να μάθει αν παρακολουθούνται τηλέφωνα που τον ενδιαφέρουν, αλλά και ότι μιλά με άνθρωπο του περιβάλλοντος του υπουργού που τον διαβεβαιώνει σχετικά με μετάθεση αστυνομικού στο Ανθρωποκτονιών, όπως είχε ζητήσει ο πρώτος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα