Ο Πολάκης κρύφτηκε από τον Σταθάκη!

Νηνεμία επικρατούσε χθες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την «καταιγίδα» Πολάκη.

Στο επιτελείο του Τσίπρα αλλά και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης η γραμμή ήταν «να χαμηλώσουν οι τόνοι», αφού έτσι κι αλλιώς η ζημιά είχε ήδη γίνει. Ο βραχύβιος εκβιασμός του αψιού Κρητικού που τσαλάκωσε όμως άσχημα τα μούτρα του μετά την οργισμένη απάντηση Τσίπρα, ο οποίος του έδειξε την έξοδο, ήταν αρκετός ώστε να χαλάσει το γιορτινό κλίμα που επιδίωξε να προσδώσει η Κουμουνδούρου τη μέρα που ανακοίνωνε τα ονόματα των υποψηφίων.

Ο πρώην υπουργός έβαλε το κόμμα του σε απολογητική θέση, όταν αξίωσε να περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο των Χανίων ο φίλος του, Μιχάλης Χαιρετάκης, προκειμένου, όπως λέχθηκε, να κάνουν δίδυμο και να μείνει εκτός νυμφώνος ο Γιώργος Σταθάκης. Αρκετοί περίμεναν με αυτονόητο ενδιαφέρον τη χθεσινή εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Χανίων με κεντρικό ομιλητή τον Διονύση Τεμπονέρα και ομιλητές τους Π. Πολάκη και Γ. Σταθάκη για το Ασφαλιστικό. Ομως ο Πολάκης επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και απέφυγε να παραστεί.

Οπως δικαιολογήθηκε με διαδικτυακή ανάρτηση, «θα παρέμβω μέσω μαγνητοσκοπημένης ομιλίας καθώς δύο χειρουργεία σήμερα και μία Επιτροπή Θεσμών της Βουλής που συνεδριάζει τώρα (με τον αδιευκρίνιστο να αντικαθιστά δύο μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού) δεν επέτρεψαν το να είμαι εκεί διά ζώσης». Από την πλευρά του ο Γ. Σταθάκης, όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» αν έβαλε βέτο στην υποψηφιότητα Χαιρετάκη, απάντησε: «Ελάτε τώρα… δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο.

Πριν από 15 ημέρες δήλωσα τη βούλησή μου να είμαι υποψήφιος, αλλά είπα θα περιμένουμε 15 ημέρες για να αποφανθεί το κόμμα για τις υποψηφιότητες. Είναι μια συντεταγμένη διαδικασία όπου αποφασίζει το κόμμα, όλα τα άλλα είναι άνευ σημασίας». Προ καιρού ήταν έντονες οι φήμες ότι ο Γ. Σταθάκης σχεδίαζε να εγκαταλείψει τα Χανιά προκειμένου να διεκδικήσει μια έδρα στο λεκανοπέδιο. Φαίνεται όμως ότι η ηγεσία του κόμματος έκρινε πως το μετριοπαθές προφίλ του επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ διείσδυση σε ακροατήρια που απομακρύνει με την εριστική συμπεριφορά του ο Π. Πολάκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα