Ο Μητσοτάκης υπονομευτής των κυπριακών συμφερόντων

Σοκ από τις αποκαλύψεις της «Εστίας της Κυριακής». Ο Ν. Αναστασιάδης τον κατηγορεί ότι ήταν υπέρ της διακοπής των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ για να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος

Συνταράσσουν οι αποκαλύψεις της «Εστίας της Κυριακής» για τον ρόλο που φέρεται ότι διαδραμάτισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εις βάρος των συμφερόντων της Κύπρου, προκειμένου να συνεχιστεί ο περιβόητος «διάλογος» με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας -που ήρθε στο φως ανήμερα της συμπλήρωσης 202 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821- κλονίζει συθέμελα το αφήγημα της «γαλάζιας» κυβέρνησης, η οποία όπου βρεθεί κι όπου σταθεί διατρανώνει τον υπέρμετρο πατριωτισμό της και διαβεβαιώνει πως στέκεται πάντα στο πλευρό της μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Κι αυτό διότι η «Εστία της Κυριακής» ρίχνει τους προβολείς στις συγκλονιστικές μαρτυρίες του τέως Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη για τις αδιανόητες απόψεις που έχει ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εθνικά θέματα και το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε βιβλίο του Κωστή Χατζηκωστή που κυκλοφόρησε και περιλαμβάνει τις μαρτυρίες Αναστασιάδη, ο Ελληνας πρωθυπουργός ήταν υπέρ της διακοπής των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ προκειμένου να ικανοποιηθούν οι Τούρκοι. Συγκεκριμένα, ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου κατηγορεί ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προωθούσε το αίτημα των ΗΠΑ για τη διακοπή των γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ, προκειμένου να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται ότι πιστεύει πως το κυπριακό πρόβλημα δεν μπορεί να το βρίσκει διαρκώς μπροστά της η Ελλάδα! Σε κάθε περίπτωση, όπως έρχεται στο φως, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο περιβόητος ελληνοτουρκικός διάλογος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθούσε την αδιανόητη ιδέα της κατασκευής αγωγού αερίου για απευθείας σύνδεση ανατολικής Μεσογείου -Τουρκίας, με παράκαμψη της Κύπρου.

Τα αποσπάσματα από το βιβλίο του Κωστή Χατζηκωστή προκαλούν σοκ, καθώς, όπως φέρεται ότι αναφέρει ο Νίκος Αναστασιάδης, «ο Μητσοτάκης μού ανέφερε ότι μια από τις εισηγήσεις του για βελτίωση των σχέσεων Ελλάδος – Τουρκίας ήταν και η παράκαμψη της Κύπρου από την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη και η κατεύθυνσή του προς την Τουρκία, και από εκεί προς Ελλάδα και Ευρώπη».

«Ενοχλημένος», συνεχίζει την αφήγησή του ο Νίκος Αναστασιάδης, «του έδειξα στον χάρτη ότι, σε τέτοια περίπτωση, γιατί να μην παρακάμψει και την Ελλάδα; Πέραν δε τούτου, εφόσον θα περάσει από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, τότε η Κυπριακή Δημοκρατία δικαιούται να ζητήσει ενοίκιο-αποζημιώσεις για τη χρήση του δικού της θαλάσσιου χώρου».
Σύμφωνα με το επίμαχο βιβλίο «7 Προεδρικά Πορτραίτα», «οι χαρακτηρισμοί Αναστασιάδη εξευτελίζουν την πολιτική αξιότητα του Ελληνα πρωθυπουργού για τα Ελληνοτουρκικά», καθώς, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο βιβλίο, «η Κύπρος δεν είναι στις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Με βάση τα παραπάνω καθίσταται σαφές πως ο πρωθυπουργός άλλα λέει μπροστά στις κάμερες και άλλα πίσω από τις κλειστές πόρτες και κάτω από το τραπέζι, καθώς, κατά πώς φαίνεται, δεν τον αφορούν τα εθνικά μας συμφέροντα και το μέλλον της Κύπρου, αλλά να προωθήσει την περιβόητη «ελληνοτουρκική φιλία», προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των συμμάχων.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που φημολογείται ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει τον νου του περισσότερο στο να εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα εις βάρος της Ελλάδας. Μόνο που, εν προκειμένω, δεν πρόκειται απλώς περί φημών, καθώς υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις, και συγκεκριμένα η σημαντική μαρτυρία του τέως Προέδρου της Κύπρου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα