«Ασπίδα» Αδωνη στα παιδιά του ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε θέσεις-κλειδιά άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν στις παράνομες προσλήψεις ή στις «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις του υπουργού

Καταφύγιο έχουν βρει τα «παιδιά» του πάλαι ποτέ αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ (Kέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) σε κυβερνητικές θέσεις αλλά και στο γραφείο του διά βίου προϊσταμένου τους, του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη.

  • Από την Εμμανουέλα Τσουδερού

Οι άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν είτε στις περίφημες παράνομες προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ είτε στις «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις του κ. Γεωργιάδη ή σε κάποιο συνδυασμό και των δύο παραπάνω κατηγοριών δεν έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Βρίσκονται όλοι σε θέσεις-κλειδιά, προφανώς ως επιβράβευση για το προηγούμενο, εξαιρετικό έργο τους.

Πρώτα απ’ όλα στο γραφείο του υπουργού, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», εργάζεται ο Κωνσταντίνος Κουτρής, ο άνθρωπος που έβαζε στους λογαριασμούς του υπουργού τα γνωστά αδιευκρίνιστα ποσά (!). Το όνομα του Κωνσταντίνου Κουτρή βρισκόταν στη λίστα των 22 παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του κ. Γεωργιάδη. Κοινή αφετηρία στη σχέση του κ. Κουτρή με τον υπουργό Ανάπτυξης ήταν η εταιρία ΑΛΣ Α.Ε., που είχε ιδρύσει ο κ. Γεωργιάδης και στην οποία διατηρούσε μετοχές έως το 2012. Ο κ. Κουτρής εργαζόταν στην ΑΛΣ Α.Ε. έως το 2012, ενώ το 2013 απασχολούνταν και στο υπουργικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης ο κ. Κουτρής εμφανίστηκε το 2020, ενώ εν συνεχεία προκύπτει πως υπέβαλε την παραίτησή του από μετακλητός συνεργάτης στις 4 Ιανουαρίου 2021. Ωστόσο, στην πραγματικότητα συνεχίζει να εργάζεται εκεί έως σήμερα και, μάλιστα, περιλαμβάνεται σταθερά στη λίστα με τα συνεργεία υπερωριακής απασχόλησης.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως και η Βασιλική Κατραβά, που επίσης κατέθετε αδιευκρίνιστης προέλευσης χρήματα στους λογαριασμούς του κ. Γεωργιάδη το 2013, όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία» σε παλαιότερο ρεπορτάζ της, εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Eχει παραπεμφθεί

Την πρόσληψη του Κωνσταντίνου Κουτρή στο ΚΕΕΛΠΝΟ το 2013 είχε υπογράψει η τότε προϊσταμένη του Τμήματος Διοικητικού Συντονισμού Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η οποία έχει παραπεμφθεί σε δίκη τόσο για την υπόθεση των παράνομων προσλήψεων όσο και για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» και απόκρυψη εσόδων «άγνωστης πηγής».

Σημειώνουμε πως για την υπόθεση των παράνομων προσλήψεων υπάρχει τελεσίδικο βούλευμα της Δικαιοσύνης για παραπομπή σε δίκη, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Η δίκη για το «πόθεν έσχες» της κ. Θεοφιλάτου άρχισε τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2023.

Η κ. Θεοφιλάτου, λοιπόν, είναι σήμερα συνεργάτιδα του κ. Κουτρή στο υπουργικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη. Μάλιστα, τον Μάιο του 2022 ορίστηκε μέλος της ομάδας «συντονισμού (Task Force) για την παρακολούθηση, τον συντονισμό και την επιτάχυνση της υλοποίησης δράσεων, έργων ή και ομάδας έργων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), ευθύνης του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων». Δηλαδή, στο «έργο» αυτό, που θα μπορούσε να ήταν κωμωδία, εάν δεν ήταν τραγωδία, η κ. Θεοφιλάτου, που θα δικαστεί για δύο σοβαρές υποθέσεις, ελέγχει τα λεφτά που έρχονται από την Ευρώπη.

Φυσικά, όπως έχει γραφτεί και στο παρελθόν, διευθυντής του Γραφείου του κ. Γεωργιάδη είναι ο Ιωάννης Θεοδωράτος, ο οποίος ήταν κι αυτός στη λίστα με τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως και η σύζυγός του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα