Η «χρυσή» έπαυλη στην Τήνο

Από 10.000 έως 16.680 € την εβδομάδα το ενοίκιο για ένα μικρότερο ακίνητο από αυτό του πρωθυπουργικού ζεύγους, στην ίδια περιοχή, μπροστά από τη μαγευτική παραλία του Αγίου Πέτρου

Αναπάντητο παραμένει το ύψος των εισοδημάτων που αποφέρει στο πρωθυπουργικό ζεύγος η ενοικίαση της εντυπωσιακής έπαυλης στην Τήνο, η οποία «ατενίζει» όλο το Αιγαίο, δεδομένου πως στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώθηκε πως το μαγευτικό ακίνητο πράγματι αξιοποιείται υπό το καθεστώς των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων.

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Μία μικρή έρευνα στα διπλανά, παρόμοια ακίνητα που βρίσκονται επίσης στη μαγευτική παραλία του Αγίου Πέτρου, που ανήκει στην τοπική κοινότητα Καρδιανής, απέδειξε πάντως πως οι τιμές στις οποίες νοικιάζονται… ζαλίζουν.

Συγκεκριμένα, 100 μόλις μέτρα από την έπαυλη που είναι στο όνομα της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι, όπως μας ενημέρωσαν πηγές από το νησί της Τήνου, βρίσκεται μίας παρόμοιας αισθητικής βίλα, αλλά μικρότερης έκτασης, που λανσάρεται σε πλατφόρμες ενοικίασης πολυτελών, παραθεριστικών κατοικιών με το όνομα «Villa Paulina».

Η συγκεκριμένη βίλα, που αποτελείται από πέντε υπνοδωμάτια και τέσσερα μπάνια, όπως αναφέρεται στις πλατφόρμες, και μπορεί να φιλοξενήσει έως και οκτώ άτομα, ενοικιάζεται στο αστρονομικό ποσό των 10.010 ευρώ έως 16.680 ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή έως και 66.720 ευρώ μόνο για έναν μήνα.

Συγκριτικά, η βίλα που ανήκει στο πρωθυπουργικό ζεύγος, σύμφωνα με την άδεια βραχυπρόθεσμης μίσθωσης η οποία είχε εκδοθεί από τον ΕΟΤ κι έφερε στο φως η «κυριακάτικη δημοκρατία», έχει δυναμικότητα 10 δωματίων και 16 κλινών.

Είναι, δηλαδή, πολύ μεγαλύτερη από τη «Villa Paulina», επομένως φανταζόμαστε πως λογικά και η τιμή ενοικίασης θα είναι αντίστοιχα μεγαλύτερη. Ανατρέχοντας κανείς στα ποσά που δηλώνει ο πρωθυπουργός στο «πόθεν έσχες» του πως αποκομίζει η σύζυγός του από τα ακίνητα που εκμεταλλεύεται, βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η σύζυγός του είχε τα εξής εισοδήματα από ακίνητα:

• 35.000 ευρώ για το έτος χρήσης 2015

• 14.000 ευρώ για το έτος χρήσης 2016

• 48.300 ευρώ για το έτος χρήσης 2017

• 30.500 ευρώ για το έτος χρήσης 2018

• 28.000 ευρώ για το έτος χρήσης 2019

• 30.000 ευρώ για το έτος χρήσης 2020

Τα παραπάνω ποσά είναι, φυσικά, όλα μικρότερα από το κόστος ενοικίασης που μπορεί να έχει η πρωθυπουργική τηνιακή βίλα, για έναν και μόνο έναν μήνα ενοικίασης. Εάν σε αυτό προσθέσει κανείς πως η κυρία Γκραμπόφσκι έχει κι άλλα ακίνητα στο όνομά της, τα οποία είναι πιθανόν να ενοικιάζει και να αποκομίζει εισοδήματα, τότε τα παραπάνω ποσά μοιάζουν ακόμη πιο μηδαμινά σε σχέση με αυτά που θα φανταζόταν κανείς ότι έπρεπε να δηλώνει. Κι επειδή αυτές οι υποθέσεις δεν θα πρέπει να είναι θέμα… φαντασίας, θα ήταν χρήσιμο τα ερωτήματα αυτά να απαντηθούν με συγκεκριμένα στοιχεία από τον πρωθυπουργό της χώρας.


Αλλα λόγια από Οικονόμου στα ερωτήματα της «δημοκρατίας»

Οσο και αν ο πρωθυπουργός κρύβεται, η Ν.Δ. απαντά με μισόλογα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γελοιοποιείται με φαιδρές δικαιολογίες, η «δημοκρατία» θα συνεχίσει να θέτει προς τον πρωθυπουργό-ξενοδόχο τα έξι ερωτήματα που μένουν αναπάντητα γύρω από τη βίλα του στην Τήνο.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σε ερώτηση της «δημοκρατίας» αναφορικά με το αν ο πρωθυπουργός προτίθεται να δώσει περισσότερα και πιο αναλυτικά στοιχεία για τη βίλα στην Τήνο, και κυρίως για την τουριστική αξιοποίησή της, όσον αφορά τα έσοδα αλλά και το αν τα δηλώνει, ο κ. Οικονόμου επέλεξε τον δρόμο της σιωπής, λέγοντας πως «όλα τα στοιχεία είναι δηλωμένα στην κάθε τους λεπτομέρεια και στην Εφορία και στο “πόθεν έσχες” του πρωθυπουργού, που θυμίζω ότι έχει ελεγχθεί τόσο εξονυχιστικά όσο κανενός άλλου πολιτικού αρχηγού».

Toν «έκρυψε»

Σε άλλη, μάλιστα, ερώτηση ο κ. Οικονόμου επέλεξε να «κρύψει» τον πρωθυπουργό πίσω από τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, υποστηρίζοντας πως το σπίτι στην Τήνο είναι ιδιοκτησία της συζύγου του πρωθυπουργού, αλλά και ότι «οι ημέρες τον χρόνο για τις οποίες νοικιάζεται με τα ποσά που εισπράττονται είναι δηλωμένα και στην Εφορία και στο “πόθεν έσχες” του πρωθυπουργού».

Το γεγονός πως για τρίτη ημέρα μετά την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβεται και να μην απαντά στα επί της ουσίας ερωτήματα που θέτει η εφημερίδα δείχνει τον πανικό που έχει καταλάβει το Μαξίμου και τον κρυπτόμενο πρωθυπουργό-ξενοδόχο.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα τη φορολογική του δήλωση, ώστε να διαπιστωθεί ποιος είναι ο λασπολόγος και ποιος ο ψεύτης;

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα