Η Εισαγγελική έρευνα αθώωσε την Ελληνική Λύση

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση για τα φερόμενα «μαύρα» 500 €

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση για τις φερόμενες ύποπτες ροές χρήματος στην Ελληνική Λύση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο εις βάρος του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου μετά την έρευνα της Αρχής για την Καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή για ολοκλήρωση της έρευνας πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και εφόσον έως τώρα η έρευνα έδειξε ότι δεν υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για το κόμμα, αποφάσισε να τη βάλει στο αρχείο.

Υπενθυμίζεται πως όλα άρχισαν με την καταγγελία του πρώην βουλευτή του κόμματος Αντώνη Μυλωνάκη ότι έδινε κάθε μήνα 500 ευρώ «μαύρα» στα κεντρικά του κόμματος, με την Αρχή να ερευνά τόσο τα καταγγελλόμενα πρόσωπα όσο και τους ίδιους τους καταγγέλλοντες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δηλαδή το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σε παρόμοιες καταγγελίες είχε προβεί και η επίσης αποχωρήσασα Αναστασία Αικατερίνη Αλεξοπούλου, η οποία υποστήριξε δημόσια ότι έδινε στο κόμμα 500 ευρώ τον μήνα χωρίς αποδείξεις. Από την πλευρά του, και το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου υπέβαλε μήνυση εις βάρος του Αντώνη Μυλωνάκη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα διενήργησε ενδελεχέστερο έλεγχο των εκλογικών λιστών, με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη της 21ης Μαΐου, οι οποίες πέρασαν από κόσκινο. Από τους συνολικώς 4.000 πολίτες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να δώσουν την εκλογική μάχη μαζί με το κόμμα τελικώς 450 πήραν το πράσινο φως από την αρμόδια επιτροπή. Μεταξύ άλλων, «κόπηκαν» γνωστά ονόματα, το ενδεχόμενο υποψηφιότητας των οποίων είχε προκαλέσει αντιδράσεις, όπως αυτή του Αρη Σπίνου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα