Μοιράζει χρήμα το ΠΑΣΟΚ: «Νέο» ΕΚΑΣ για 350.000!

Πρόταση του Ανδρουλάκη χθες από τα Γρεβενά για ενίσχυση των απομάχων της εργασίας, με ταυτόχρονη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς

Ενα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους με ταυτόχρονη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς πρότεινε χθες από τα Γρεβενά ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Στη Δυτική Μακεδονία υπάρχει τεράστιο δημογραφικό ζήτημα. Υποχρέωσή μας, ως Πολιτεία, να στηρίξουμε φορολογικά τα νέα ζευγάρια και τους συνταξιούχους. Εχουμε ένα άδικο φορολογικό σύστημα» υπογράμμισε.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το Ενεργειακό «κρίσιμο θέμα για την περιφέρεια» και πρότεινε «η πράσινη μετάβαση να γίνει με δίκαιο τρόπο, ώστε αγρότες, κτηνοτρόφοι, μεταποιητές, δημοτικές κοινότητες και συνεταιρισμοί να έχουν τη δυνατότητα, κατά προτεραιότητα, να κάνουν πάρκα ανανεώσιμης ενέργειας, προκειμένου να έχουν χαμηλό κόστος παραγωγής για τα επόμενα 15 χρόνια».

«Χρειαζόμαστε πολιτικές ουσιαστικής περιφερειακής ανάπτυξης και όχι να έχουν επίκεντρο μόνο τα ισχυρά συμφέροντα, που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ.» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Συνομιλώντας στη συνέχεια με φίλους και στελέχη του Κινήματος, προέτρεψε: «Αγώνας καθημερινός, χωριό χωριό, πόρτα πόρτα, να περάσουν οι προτάσεις – λύσεις που προωθεί η δημοκρατική παράταξη, μακριά από τη διχόνοια και την τοξικότητα που αναπαράγουν Τσίπρας και Μητσοτάκης».

«Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.», σημείωσε, «θέλει ο λαός ενωμένος να περάσει τα δύσκολα. Οσο διχαζόμαστε χωρίς περιεχόμενο, χωρίς πραγματικούς λόγους, αλλά μόνο με όρους επικοινωνίας των δύο αυτών συστημάτων εξουσίας, δεν έχει η χώρα καμία προοπτική. Τα ζήσαμε και με τα Μνημόνια. Ολοι τα πέρασαν γρηγορότερα κι εμείς τα περάσαμε πολύ αργά, πολύ επώδυνα, διότι στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ, στην πλάτη της δημοκρατικής παράταξης, αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα έστησαν πολιτικές προίκες, λέγοντας πράγματα εκτός πραγματικότητας. Ορθός λόγος, πρόοδος, συνέπεια, ευθύνη και το ΠΑΣΟΚ θα αναγεννηθεί μαζί με την κοινωνία».

Την ίδια στιγμή χθες σημειωνόταν μια απαράδεκτη παρέμβαση όχι μόνο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., αλλά στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της ίδιας της χώρας, εν όψει εκλογών, από την επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρθία – Πέρεθ. Σε συνέντευξή της στο Euractiv τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ο επικεφαλής του Μάνφρεντ Βέμπερ -του οποίου στενότερος σύμμαχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης- ξεπερνούν την «κόκκινη γραμμή» κάνοντας ανοίγματα προς την Ακροδεξιά, και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία μαζί τους.

Η Ισπανίδα ευρωβουλευτής με ανοίκειο τρόπο υπέδειξε, ουσιαστικά, στον Ν. Ανδρουλάκη με ποιον να συνεργαστεί μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, παραβιάζοντας ωμά και άκομψα την αυτονομία του αδελφού κόμματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα