«Εγκλωβισμένοι» οι δημοσιογράφοι

Οι πολύ εύστοχες και σκληρές ερωτήσεις της Τζίμα, ο ανθρώπινος και άμεσος Π. Στάθης, ο Σρόιτερ που θύμισε τα Τέμπη, ο «παλιός» Γ. Παπαδάκης και οι «χλιαρές» απέναντι σε όλους Κοσιώνη – Ζαχαρέα

Σε ένα ντιμπέιτ… σούπα, που προφύλαξε τους πολιτικούς αρχηγούς από έναν απευθείας διάλογο αλλά και τις δύσκολες ερωτήσεις, οι δημοσιογράφοι που εκπροσώπησαν τα έξι κανάλια εθνικής εμβέλειας δεν είχαν το περιθώριο ή τον χώρο για να «λάμψουν» με τις ερωτήσεις τους. Ορισμένοι, μάλιστα, εξ αυτών κατάφεραν να κατεβάσουν και άλλο τον πήχη κάνοντας είτε χλιαρές ερωτήσεις είτε προβαίνοντας σε τελείως άστοχες ερωτήσεις -σε σχέση με τις θεματικές ενότητες- προς τους πολιτικούς αρχηγούς.

Αδιαμφισβήτητα τις εντυπώσεις από την πλευρά των δημοσιογράφων έκλεψε η Ράνια Τζίμα, η οποία δεν χαρίστηκε σε κανέναν πολιτικό αρχηγό. «Σάρωσε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, θυμίζοντάς του τις ευθύνες του για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης και βάζοντάς τον στο κάδρο μαζί με τους παραιτηθέντες Νίξον και Κουρτς. Την ίδια ώρα όμως θύμισε στον Αλέξη Τσίπρα τις ευθύνες που φέρει και αυτός για τη δραματική κατάσταση των συνταξιούχων, ενώ πιεστικές ερωτήσεις έκανε και στους υπόλοιπους αρχηγούς.

Ο Παναγιώτης Στάθης κράτησε απολύτως δίκαιη στάση απέναντι σε όλους τους αρχηγούς, ωστόσο υπέπεσε στο… παράπτωμα της ερώτησης εκτός θέματος στον Νίκο Ανδρουλάκη, θέτοντας ζήτημα συνεργασιών στο ζήτημα της οικονομίας.

Ο Γιώργος Παπαδάκης μπορεί να προσέδωσε εμπειρία στο πάνελ των δημοσιογράφων (όντας ο πιο παλιός), όμως δεν κατάφερε να πάει τη συζήτηση ένα βήμα παρακάτω. Αντίθετα, πολλές φορές αρκέστηκε σε γενικόλογες ερωτήσεις που άφηναν τους πολιτικούς να φλυαρούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η ερώτηση στον Γιάνη Βαρουφάκη για τους θεσμούς. Ωστόσο, έσωσε την κατάσταση με την ερώτηση στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη φυλάκιση όσων ευθύνονται για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο Αντώνης Σρόιτερ επιχείρησε να κερδίσει τις εντυπώσεις, όμως ορισμένες φορές το παράκανε. Ωστόσο, η ερώτηση που έκανε στον πρωθυπουργό για την αξιολόγηση των δικών του επιλογών (όπως ζητάει ο ίδιος για όλους τους άλλους) για τις πυρκαγιές, τα Τέμπη, τους Πάτσηδες και τις λάθος επιλογές που έκανε ανέβασε πολύ τις μετοχές του.

Τέλος, ανεπαίσθητες και εντελώς ανώδυνες ήταν οι παρουσίες της Σίας Κοσιώνη και της Μάρας Ζαχαρέα, οι οποίες περιορίστηκαν σε πολύ βολικές ερωτήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ με παρόμοιο τρόπο αντιμετώπισαν και τους υπόλοιπους αρχηγούς. Οι δύο κυρίες δεν θα μείνουν «αξέχαστες» για τις ερωτήσεις που έκαναν. Αντίθετα, περισσότερο επιβεβαίωσαν όσους υποστηρίζουν πως λόγω των συγγενικών τους σχέσεων με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και με βουλευτή του κόμματός του δεν θα έπρεπε να είναι στο ντιμπέιτ.


Δείτε επίσης: Παρελειπόμενα του ντιμπέιτ: Χαμογελαστοί και με χιούμορ οι πολιτικοί αρχηγοί

Δείτε επίσης: Ντιμπέιτ: Πρόβα συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα