Φουντώνει ο πόλεμος στα δεξιά της Ν.Δ.

Οι επιθέσεις μεταξύ του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και του κόμματος ΝΙΚΗ είναι σκληρές και κάτω από τη ζώνη

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας με πρωταγωνιστές τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Δημήτρη Νατσιό. Οι επιθέσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και του κόμματος ΝΙΚΗ είναι σκληρές, προσωπικές και παίρνουν χαρακτηριστικά χτυπημάτων κάτω από τη ζώνη. Εξάλλου τα δύο κόμματα έχουν βρεθεί να διεκδικούν την ψήφο του ίδιου εκλογικού σώματος, το οποίο βρίσκεται στη δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.

Μέχρι πρότινος τον χώρο αυτόν μονοπωλούσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος ως τις εκλογές της περασμένης Κυριακής ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που χτυπούσε τη Νέα Δημοκρατία με δεξιά ατζέντα, όμως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και την έκπληξη του κόμματος ΝΙΚΗ τα δεδομένα αλλάζουν άρδην και διαμορφώνονται νέες προοπτικές. Τα αίτια λοιπόν αυτού του άτυπου εμφύλιου πολέμου είναι οι ψήφοι και η εκλογική δύναμη. Και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο μοιάζει δεδομένο πως το επόμενο διάστημα και όσο οδεύουμε προς τις κάλπες θα ενταθεί περαιτέρω.

Αφορμή για τον πόλεμο Βελόπουλου – Νατσιού, που δεδομένα θα ερχόταν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, αποτέλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εις βάρος του κόμματος ΝΙΚΗ. Ο Κυριάκος Βελόπουλος, που έχει θητεύσει δίπλα σε έναν μετρ της επικοινωνίας, όπως ο Γιώργος Καρατζαφέρης, και έχει αποδείξει πως είναι πολιτικά «εφτάψυχος», επιτέθηκε στον Δημήτρη Νατσιό, αποκαλώντας το κόμμα του «υποκομματίδιο» φτιαγμένο από τη Νέα Δημοκρατία με μοναδικό στόχο να ανακόψει την Ελληνική Λύση.

Μαχαιριά

«Μας σφήνωσαν και μια μαχαιριά στην πλάτη, έχω ετοιμάσει ολόκληρο φάκελο πώς κινήθηκε στη βόρεια Ελλάδα ένας κομήτης περίεργος που έφερε η Ν.Δ. γιατί τη βόλευε. Δεν θέλω να πω ούτε το όνομά της για έναν και μόνο λόγο, γιατί δεν θεωρώ ότι είναι κόμματα. Είναι κόμμα εναντίον της Ελληνικής Λύσης που στήθηκε από τη Ν.Δ. και έχω στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως έχει στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Βελόπουλος επιτέθηκε και στην υποψήφια του κόμματος και ανιψιά του αγίου Παϊσίου Μαρία Εζνεπίδου, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά συγκεκριμένων μητροπολιτών που λειτούργησαν σαν δεκανίκια του κόμματος. «Εγώ τον έχω συναντήσει στο Αγιον Ορος, θα τρίζουν τα κόκαλά του. Αφήστε το καλύτερα. Η ουσία είναι πώς το έφτιαξαν το μαγαζί αυτό. Είναι παράρτημα. Τα ξέρω. Και ονόματα μητροπολιτών έχω που λειτούργησαν ως δεξιά δεκανίκια και sms έχω και όλα τα έχω» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ολομέτωπη επίθεση του Κυριάκου Βελόπουλου άνοιξε επί της ουσίας τον ασκό του Αιόλου, καθώς ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ δεν άργησε να δώσει μια εξίσου δυναμική απάντηση, φέρνοντας στο προσκήνιο και το όνομα του αδελφού του κ. Βελόπουλου, ο οποίος εκλέχθηκε βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. «Η ΝΙΚΗ θεωρεί τη Νέα Δημοκρατία καταστροφική για την Ελλάδα και δεν πρόκειται επ’ ουδενί λόγο να συνεργαστεί μαζί της.

Θα το επιβεβαιώσει στον ίδιο τον κ. Βελόπουλο και ο κατά σάρκα αδελφός του, ο εκλεγείς βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Βενιέρης-Βελόπουλος» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κόμματος.

Το κόμμα-έκπληξη των εκλογών της Κυριακής συνέχισε μάλιστα με εξίσου επιθετικό τρόπο, αναφέροντας «καλούμε τον κ. Βελόπουλο να φέρει στη δημοσιότητα τα “στοιχεία” του, τα οποία είμαστε βέβαιοι ότι συναγωνίζονται σε γνησιότητα τα “χειρόγραφα του Ιησού” που εμπορευόταν από το τηλεκατάστημά του.

Ενδεχομένως τα “στοιχεία” να συναγωνίζονται σε γνησιότητα και το υποκοριστικό “Φραγκούλης”, με το οποίο βάπτισε τον τότε υποψήφιο (και νυν ευρωβουλευτή) Εμμανουήλ Φράγκο, ώστε ο ανύποπτος πολίτης να πιστέψει ότι τάχα μαζί του συστρατεύθηκε ο γνωστός απόστρατος στρατηγός κ. Φράγκος Φραγκούλης».

Σαφείς αιχμές

Στην ανακοίνωσή του μάλιστα το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού αφήνει σαφείς αιχμές για την πολιτική σταδιοδρομία του Κυριάκου Βελόπουλου, λέγοντας πως θήτευσε στη Νέα Δημοκρατία όταν διαλύθηκε ο ΛΑΟΣ, ενώ θύμισε και τις περίφημες επιστολές του Ιησού.

«Δεν ξέρουμε τι να του ευχηθούμε. “Ο Ιησούς ή ο Δίας μαζί σου”; Η αλήθεια είναι ότι με το βιβλίο του “Ιησούς και Δίας” μας έχει μπερδέψει για το ποιον ακριβώς έχει για θεό του. Σαφώς όμως, ένας άνθρωπος που διεκήρυττε δημοσίως ότι ο Ιησούς είναι νόθο παιδί Ελληνα στρατιώτη δεν μπορεί να αυτοτιτλοφορείται “ορθόδοξος”» ανέφερε.

Λίγες ώρες αργότερα ο Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε στις επιθέσεις του κόμματος ΝΙΚΗ, θέτοντας ευθέως το ζήτημα της χρηματοδότησης του κόμματος από επιχειρηματίες, αλλά και τη… δωρεάν διαφήμιση που έλαβε προεκλογικά. «Από το πουθενά δημιουργήθηκε ένα κόμμα.

Πού βρήκε τα λεφτά για την προβολή του και τη διαφήμισή του;» είπε και συνέχισε: «Αφού το κράτος δεν ελέγχει πού βρήκαν τα λεφτά, τότε σημαίνει πως είναι παραφυάδα της Ν.Δ.». «Δηλώνουν χριστιανοί και πατριώτες, όμως προτιμούν να τα παίρνουν από επιχειρηματίες» πρόσθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, δείχνοντας ευθέως τη ΝΙΚΗ, αλλά αποφεύγοντας αυτή τη φορά να ονοματίσει το κόμμα.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα