Ανακωχή τέλος για Μητσοτάκη και Σαμαρά

Ο εκλεκτός του απερχόμενου πρωθυπουργού, περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος

Πρώτο «χτύπημα» Μητσοτάκη σε Σαμαρά και, μάλιστα, εντός έδρας. Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις τους δεν είναι οι καλύτερες. Οχι μόνο λόγω παρελθόντος, με τον πατέρα Μητσοτάκη, και γιατί ποτέ δεν είχαν την καλύτερη χημεία, αλλά και γιατί εκφράζουν διαφορετικές απόψεις εντός της Ν.Δ. Μέχρι τώρα ο απερχόμενος ανεχόταν τον πρώην πρωθυπουργό. Ωστόσο, φαίνεται ότι μετά τη μεγάλη νίκη της 21ης Μαΐου αυτό θα σταματήσει ή, έστω, θα μετριαστεί.

  • Από τον Χρίστο Βούζα

Είναι ενδεικτικό αυτό που συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, επτά ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, στην Πελοπόννησο, έδρα του Α. Σαμαρά. Μετά την άσκηση του εκλογικού του καθήκοντος στην Καλαμάτα, όπου εκλέγεται ο πρώην πρωθυπουργός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας ανακοίνωσε αιφνιδίως ότι θα είναι υποψήφιος εκ νέου, προκαλώντας έκπληξη σε όσους γνωρίζουν τι συμβαίνει στην περιοχή.

Ο «εκβιασμός»

Κι αυτό γιατί, όπως είχε γράψει η «δημοκρατία» για την υποψηφιότητα του κ. Νίκα, είχε θέσει βέτο ο Α. Σαμαράς, ο οποίος επιχειρούσε να επιβάλει τον δικό του υποψήφιο κόντρα στον νυν «γαλάζιο» περιφερειάρχη, τον βουλευτή Αρκαδίας Κ. Βλάσση, ο οποίος επανεξελέγη στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Οπως έγραφε στις 7 Μαΐου η «κυριακάτικη δημοκρατία», στην Πελοπόννησο γίνεται λόγος για πολιτικό εκβιασμό του πρώην στον νυν πρωθυπουργό, στη λογική «θα στηρίξεις Βλάσση για να σε στηρίξω στις εθνικές», με αποτέλεσμα ο κ. Μητσοτάκης να μη δίνει ξεκάθαρη απάντηση στον νυν περιφερειάρχη αν η Ν.Δ. θα τον στηρίξει εκ νέου! Μάλιστα, εξαιτίας αυτού, ο Π. Νίκας, αν και μόλις πέντε μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την υποψηφιότητά του και είναι άγνωστο αν και πότε θα το κάνει.

Τελικώς, το έκανε στις 12 το μεσημέρι της 21ης Μαΐου, όταν στο Μαξίμου είχαν τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls στα χέρια τους, που έδειχναν ότι η Ν.Δ. είχε διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν πολιτικά κυρίαρχος και άρα δεν είχε ανάγκη «όποιον Σαμαρά». Τότε ήταν που, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατία», υπήρξε επικοινωνία Μαξίμου – Νίκα, δίνοντάς του το «πράσινο φως» να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Ηταν το πρώτο «χτύπημα» του Κυρ. Μητσοτάκη στον Αντ. Σαμαρά. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα ακολουθήσουν και άλλα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα