Ξεφυσήματα με τον πρέσβη «γαλιάντρα»*

Αναστεναγμοί και ξεφυσήματα ακούγονται έξω από τα -υπό ανακαίνιση- κτίρια της αμερικανικής πρεσβείας στην πλατεία Μαβίλη και έξω από το παράρτημα που στεγάζει ορισμένες υπηρεσίες μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων.

Η αιτία της ανησυχίας -ως απελπισίας- των Αμερικανών και των Ελλήνων υπαλλήλων της διπλωματικής αποστολής της φίλης χώρας είναι ότι ο πολιτικά διορισμένος (και όχι καταρτισμένο στέλεχος καριέρας) Τζορτζ Τσούνης θα δεξιωθεί, το απόγευμα της Πέμπτης, εκατοντάδες καλεσμένους για την εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου.

Υπό ομαλές συνθήκες, θα ήταν μόνο μια μέρα χαράς, περηφάνιας και ανταλλαγής κοινωνικών φιλοφρονήσεων, χωρίς πολλές σκοτούρες. Οχι, όμως, επί θητείας του κ. Τσούνη. Γιατί, όπως αποδεικνύεται επί έναν ολόκληρο χρόνο που βρίσκεται στην Αθήνα, ο κ. Τσούνης, όπου δει κόσμο, αρχίζει να μιλά ακατάπαυστα, αποκαλύπτοντας ακόμα και κρατικά μυστικά. Αλλοι λένε ότι θέλει να κάνει επίδειξη γνώσεων και ισχύος, και άλλοι ότι απλώς είναι ακατάπαυστα φλύαρος – «γαλιάντρα», που λέει ο απλός λαός! Ο,τι από τα δύο και αν ισχύει ή, κατά περίπτωση, μία το ένα και μία το άλλο, το πιο πρόσφατο κρούσμα ξεπερνά τα όρια της γκάφας και έχει συγκλονίσει Ελληνες και Αμερικανούς υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μιλώντας δεξιά και αριστερά σε συνεδριακή εκδήλωση, στα τέλη Μαΐου, ο κ. Τσούνης ανέφερε ότι η διμερής συνεργασία, επί των ημερών του, πηγαίνει τόσο καλά, ώστε -ύστερα από 11 χρόνια- επισκέφθηκε την Αθήνα ακόμα και ο διευθυντής της CIA Γ. Μπερνς. Η φλυαρία του κ. Τσούνη κατέληξε πρωτοσέλιδο στα «Νέα» (φυσικά, η εφημερίδα έκανε τη δουλειά της), προκαλώντας σοκ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού! Ολοι, λοιπόν, κρατούν την ανάσα τους για τον πρέσβη «γαλιάντρα». Γιατί δεν ξέρουν τι άλλο θα ξεφουρνίσει, μιλώντας με τους προσκεκλημένους του για την 4η Ιουλίου ή τις επόμενες καλοκαιρινές εβδομάδες που θα συναντά λουομένους σε παραλίες και πισίνες.

*Γαλιάντρα (αγγλιστί «calandra lark» και επιστημονικά «melanocorypha calandra»): 1. ωδικό πουλί με επίμονο και συνεχές κελάηδημα που συναντάται από τις μεσογειακές χώρες μέχρι την Τουρκία, τη νότια Ρωσία και το βόρειο Ιράν. 2. (μεταφορικά) χαρακτηρισμός άνδρα ή γυναίκας ως εξαιρετικά φλύαρων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα