Επικοινωνιακό μπαράζ επισκέψεων του Μητσοτάκη στο Συντονιστικό

Προσπάθεια να εμφανιστούν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ως ικανοί συντονιστές στα μέτωπα της φωτιάς που κατακαίνε όλη την Ελλάδα υπάρχει σε εξέλιξη την τελευταία εβδομάδα.

Οι συνεχείς επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας, συνολικά πέντε φορές, είναι ένα από τα «όπλα» αυτής της προσπάθειας επικοινωνιακής διαχείρισης, ώστε να μην πέσουν οι ευθύνες στα κυβερνητικά στελέχη. Ο πρωθυπουργός χθες το πρωί μετέβη στο συντονιστικό κέντρο, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη Ρόδο και την επιχείρηση φιλοξενίας τουριστών και κατοίκων που μετακινήθηκαν προληπτικά σε ασφαλή σημεία του νησιού.

Το γεγονός ότι ακόμη μία φορά η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την ικανότητά της στην εκκένωση των περιοχών όπου μαίνονται οι φλόγες και ότι η ενημέρωση της Πυροσβεστικής αρχίζει με τη φράση «το 112 χρησιμοποιήθηκε σε πολλές περιπτώσεις» δεν προσφέρει στην κατάσβεση των πυρκαγιών, οι οποίες και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, σβήνουν όταν φτάνουν στη θάλασσα.

Στο μεταξύ, κυβερνητικό κλιμάκιο έφτασε στη Ρόδο λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προκειμένου να αντιμετωπίσει από κοντά το θέμα της μεγάλης πυρκαγιάς στη Ρόδο, η οποία εξακολουθεί να μαίνεται στον Απόλλωνα, στα Λάερμα και στη Λάρδο. Το κυβερνητικό κλιμάκιο απαρτίζεται από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και διευθυντή Γραφείου Πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκο, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή Χρήστο Τριαντόπουλο και την υφυπουργό Τουρισμού Ελενα Ράπτη.

Στο νησί βρίσκεται ήδη από τις προηγούμενες μέρες ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς. Τι θα προσφέρει το κυβερνητικό κλιμάκιο στη Ρόδο πέντε μέρες μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα