Ο Βορίδης στέλνει την ΕΥΠ στη Ρόδο

Την εμπλοκή της ΕΥΠ στις έρευνες για τα αίτια της φωτιάς στη Ρόδο αποκάλυψε χθες ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος δεν απέκλεισε να οφείλονται σε εμπρησμούς, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ευθύνονται ακόμα και Τούρκοι πράκτορες!

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε στο Νewsbomb.gr και σε ερώτηση εάν η πυρκαγιά στη Ρόδο θα μπορούσε να ήταν ασύμμετρο χτύπημα, δεδομένου ότι αφενός είναι από τα πετράδια του τουρισμού μας και αφετέρου η Τουρκία ζητά την αποστρατιωτικοποίησή της, απάντησε: «Γίνεται μία προσπάθεια να διαπιστωθεί το κατά πόσον υπάρχουν εμπρησμοί και να συλληφθούν οι εμπρηστές. Ξέρω ότι έχουν υπάρξει ορισμένες συλλήψεις αυτήν την περίοδο και φαίνεται ότι αυτό αφορά και τη Ρόδο. Το αν είναι Τούρκοι πράκτορες που βάζουν φωτιές ή είναι κτηνοτρόφοι ή κάποιος που είναι μανιακός και παράφρων εμπρηστής, αυτό δεν μπορώ να το αξιολογήσω. Ξέρω ότι απασχολεί την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών».

Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης σημείωσε πως «σε πολύ μεγάλες δασικές εκτάσεις η αστυνόμευση με τέτοια πληρότητα που να αποκλείει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια είναι τιτάνιο έργο, μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο» και σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι «υπήρξε σχέδιο εμπρησμού ή ότι είναι τυχαία περιστατικά αμέλειας που οδήγησαν σε εμπρησμό».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της κυβέρνησης όταν εκδηλώνεται μια πυρκαγιά, υπογράμμισε πως η τραγωδία στο Μάτι ήταν «κάτι το οποίο άλλαξε το επίπεδο συντονισμού και οργάνωσης, και το δόγμα συνίσταται στη φράση “βασική μας προτεραιότητα είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές”». Ως δεύτερη προτεραιότητα καθόρισε τη μείωση, κατά το δυνατόν, των υλικών ζημιών και εν συνεχεία των απωλειών στο φυσικό περιβάλλον.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα