Ο άριστος Αδωνις «φτύνει» τους εργαζομένους!

Ο Γεωργιάδης θέλει να νομοθετήσει τη 16ωρη εργασία. Πύρινα βέλη κατά του Μαξίμου από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Μύλος έχει γίνει το πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά την αδιανόητη προαναγγελία τού σαν έτοιμου από καιρό Αδωνη Γεωργιάδη για 16ωρη εργασία υπό την προστασία του νόμου, με τα κόμματα να αντιδρούν με σφοδρότητα και τον υπουργό Εργασίας να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, κάνοντάς τα, όμως, χειρότερα.

Με τα σχέδια που απεργάζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον εργασιακό τομέα επί της ουσίας «φτύνει τους εργαζομένους», ενώ έχουν προκαλέσει μείζονα πολιτική αναταραχή, με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ να εξαπολύουν πύρινα βέλη στο Μέγαρο Μαξίμου, καλώντας την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να προχωρήσει σε τέτοια νομοθέτηση με το εκ νέου άνοιγμα της Βουλής στα τέλη του μήνα.

Γκάφα ή ομολογία

Μάλιστα, η γκάφα – ή μήπως ωμή ομολογία – του Αδωνη Γεωργιάδη έριξε νερό στον μύλο της έχθρας ανάμεσα στη «γαλάζια» παράταξη και στο ΠΑΣΟΚ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να αντιδρά σε ανάρτηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών και «πράσινου» υποψήφιου Παναγιώτη Καρίπογλου. Στην επίμαχη ανάρτησή του, την οποία, όμως, απέσυρε ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε, ο κ. Καρίπογλου παρουσιάζει ένα σκίτσο με την είσοδο του στρατοπέδου Αουσβιτς και την επιγραφή «το 16ωρο απελευθερώνει».

«Θα περίμενε κανείς», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης, «από έναν πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι λέει ένας νόμος. Και, βέβαια, ο καθένας θα αξίωνε σεβασμό στο Ολοκαύτωμα από έναν υποψήφιο κόμματος που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατικό και κεντρώο. Φαίνεται πως όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ο οποίος αναπαράγοντας ένα κατάπτυστο σκίτσο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις και, κυρίως, ακραία χυδαιότητα».

Απάντηση έλαβε από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάση Γλαβίνα ο οποίος σημείωσε πως ο Παναγιώτης Καρίπογλου έχει ήδη ανασκευάσει την αρχική δήλωσή του, ενώ του ζήτησε «να απευθύνεται με πολιτική ευπρέπεια, όταν αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».

Η προαναγγελία για το 16ωρο βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής και των υποψηφίων για τον προεδρικό θώκο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νίκο Παππά να σημειώνει πως από το 1932 προβλέπεται ότι δεν μπορείς να έχεις απασχόληση σε δύο εργοδότες πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου.

«Αρα, δεν ξέρω τι έχει στον νου του ο κ. Γεωργιάδης. Δεν νομίζω ότι είναι άσχετος, ότι δεν γνωρίζει την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Απλά δίνει ένα ξεκάθαρο σήμα, όπως είχε κάνει και ο κ. Μητσοτάκης σε εκείνη την περιβόητη συνάντησή του με ξενοδόχους στη Ρόδο, που είπε ότι θα έρθει ένας οδοστρωτήρας ο οποίος θα σαρώσει το κλίμα των ελέγχων και της στοιχειώδους τήρησης των κανόνων στα εργασιακά δικαιώματα» τόνισε.

Πηγή έντασης

Την ίδια ώρα, πηγή έντασης αποτελεί και το «κίνημα της πετσέτας», με τους περισσότερους να στέκονται στο πλάι όλων όσοι διεκδικούν την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Πλην, όμως, πάντοτε υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, εν προκειμένω θλιβερές, με τον αρθρογράφο της «Καθημερινής» Σάκη Μουμτζή να σχολιάζει πως οι πλούσιοι τουρίστες «είναι λογικό να μη θέλουν δίπλα στην ακριβοπληρωμένη ξαπλώστρα τους να έρθει μια τετραμελής οικογένεια με την ομπρέλα της, την πετσέτα της και τα ταπεράκια της» και πως «έτσι παίζεται το παιχνίδι παγκοσμίως. Εκτός αν θέλουμε να επιστρέψουμε στην εποχή του μπατιροτουρισμού».

Γι’ αυτό, όπως γράφει ο Σάκης Μουμτζής, «το ζήτημα δεν είναι αν θα είμαστε γκαρσόνια ή όχι, αλλά αν θα είμαστε καλά και επιτυχημένα γκαρσόνια!» (σ.σ.: κάνοντας χλευαστική αναφορά σε μια ατάκα του Ανδρέα Παπανδρέου ότι δεν θα γίνουμε τα… γκαρσόνια της Ευρώπης). Να τον χαίρονται!ςς

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα