Βεντέτα Αδωνη με ΝΙΚΗ για τις νέες ταυτότητες

Να δικαιολογήσει την κωλοτούμπα ολκής αναφορικώς με τις ψηφιακές ταυτότητες επιχείρησε -ανεπιτυχώς- ο Αδωνις Γεωργιάδης, αποδίδοντας τις παλαιότερες δηλώσεις του στο γεγονός ότι τότε… δεν υπήρχαν smartphones και εξηγώντας ότι δήθεν πλέον έχει εξελιχθεί ως άνθρωπος.

«Το 2011 δεν είχαμε smartphones» απάντησε ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του (Mega), εξηγώντας πως γι’ αυτόν τον λόγο ήταν αντίθετος, τότε, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ με την Κάρτα του Πολίτη, η οποία θα είχε τσιπάκι αντίστοιχο με αυτό που θα έχουν οι νέες ταυτότητες οι οποίες βρίσκονται προ των πυλών.

«Κατά το παρελθόν στα νεανικά μου χρόνια έχω πει διάφορα τέτοια και θέλω να μιλήσω με ειλικρίνεια. Την εποχή εκείνη, του ΛΑΟΣ, δεν υπήρχαν smartphones και δεν είχαμε καταλάβει πώς δουλεύει η τεχνολογία και αναλαμβάνω το δικό μου μερίδιο της ευθύνης» υποστήριξε, ενώ ερωτηθείς αν έχει πλέον αλλάξει γνώμη, απάντησε πως έχει «εξελιχθεί».

Τις δηλώσεις του Αδωνη Γεωργιάδη σχολίασε δηκτικά η ΝΙΚΗ, υποστηρίζοντας πως «αναφέρεται τεχνηέντως μόνο στο θέμα με το τσιπάκι των ταυτοτήτων, το οποίο αποτελεί μόνο ένα σκέλος από τα πολλά ζητήματα που προκύπτουν με τις νέες ταυτότητες», προσθέτοντας πως «παράλληλα, αποσιωπά ότι οι νέες ταυτότητες από μέσο ταυτοποίησης μετατρέπονται σταδιακά και μεθοδικά σε μέσο άσκησης κοινωνικών δικαιωμάτων και καθιστούν τον πολίτη που δεν θα τη λάβει κοινωνικά ανύπαρκτο».

Μάλιστα, το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε παλαιότερες δηλώσεις του νυν υπουργού Εργασίας, υπενθυμίζοντας πως χαρακτήριζε την Κάρτα του Πολίτη κάτι «φρικώδες» και «Μεγάλο Αδελφό που έρχεται». «Μπορεί ο ίδιος να αλλάζει κόμματα και απόψεις, υπάρχουν όμως κάποιες σταθερές που δεν αλλάζουν ανάλογα με τη φορά του ανέμου και αυτές είναι οι έννοιες του προσώπου και της ελευθερίας» ανέφερε η ΝΙΚΗ, ξεκαθαρίζοντας πως το κόμμα δηλώνει την αντίθεσή του στην υποχρεωτικότητα, «καθώς και στη συγκέντρωση κρίσιμων προσωπικών πληροφοριών σε μια κοινή βάση δεδομένων, που δεν γνωρίζουμε ποιος θα τα διαχειρίζεται τώρα, αλλά και στο μέλλον», όπως αναφέρεται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα