Εις τα εξ ων συνετέθησαν οι «Σπαρτιάτες»

Ενα βήμα πριν από τη διάλυση βρίσκονται οι «Σπαρτιάτες», μια και η εσωκομματική φουρτούνα όχι μόνο δεν έχει κοπάσει, όπως ίσως είχε αφεθεί να διαφανεί εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, αλλά αγριεύει.

Το κόμμα του Βασίλη Στίγκα επρόκειτο να συνεδριάσει χθες, ωστόσο τελευταία στιγμή αποφασίστηκε η συζήτηση να μετατεθεί για σήμερα. Επισήμως, η προεδρική πλευρά κάνει λόγο για ξαφνικό κώλυμα, λόγω σοβαρού προσωπικού προβλήματος.

Πλην όμως, κατά πληροφορίες, ο Βασίλης Στίγκας επιχειρεί αυτές τις ώρες να προσεγγίσει συγκεκριμένους βουλευτές του προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η Κοινοβουλευτική του Ομάδα δεν θα διαλυθεί, λόγω ενδεχόμενων μαζικών αποχωρήσεων για τα… μάτια του Ηλία Κασιδιάρη. Μάλιστα, εάν καταφέρει και πιάσει τον μαγικό αριθμό των πέντε βουλευτών που απαιτούνται κατά τον Κανονισμό της Βουλής προκειμένου να διατηρηθεί η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, τότε εμφανίζεται διατεθειμένος ακόμη και να δείξει την πόρτα της εξόδου στους αντάρτες βουλευτές. Σημειωτέον πως οι τελευταίοι έχουν ζητήσει τη διεξαγωγή ανοιχτού συνεδρίου με συμμετοχή των πολιτών που στήριξαν το κόμμα, πρόταση η οποία δεν φαίνεται ότι βρίσκει σύμφωνο τον Βασίλη Στίγκα.

Εγκυρες πηγές μάλιστα εκτιμούν πως ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι εκείνος που προωθεί αυτή την ιδέα μέσα από τις φυλακές του Δομοκού, καθώς και την εγγραφή νέων μελών στο κόμμα. Κατά πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες γίνονται δεκάδες τέτοια αιτήματα καθημερινώς, ωστόσο ο Βασίλης Στίγκας δεν υπογράφει την ένταξη νέων μελών. Ολα αυτά θα τεθούν επί τάπητος κατά την απογευματινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Δύο είναι τα πλέον πιθανά σενάρια: Είτε θα υπάρξει οριστική ρήξη μεταξύ του προέδρου και των βουλευτών είτε θα επιλεγεί να πέσουν οι τόνοι τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Κυριακή το κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στήριξε την υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας. Υπό αυτό το πρίσμα θεωρήθηκε πως τα πνεύματα ηρέμησαν, καθώς ο ίδιος ο Βασίλης Στίγκας άναψε το πράσινο φως για τη δημόσια στήριξη του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα