Ο κόσμος καίγεται και οι «Σπαρτιάτες» χτενίζονται!

Διαλύθηκαν και επίσημα! Σφάχτηκαν δημοσίως σε μια κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής, μην έχοντας καμία επαφή με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας

Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, λένε, όμως ακόμα και αυτό ορισμένες φορές δεν ισχύει πάντα. Η χθεσινή εικόνα του Βασίλη Στίγκα να κάθεται μόνος του στα έδρανα της Βουλής μετά την ανταρσία των βουλευτών του δεν ισούται απλώς με χίλιες λέξεις, αλλά με μία από τις μεγαλύτερες γελοιότητες που έχουν λάβει χώρα εντός του Κοινοβουλίου. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» κατάφερε με τη χθεσινή της παρουσία-απουσία να γελοιοποιήσει ακόμα περισσότερο το Κοινοβούλιο και να κατεβάσει ακόμα περισσότερο τον ήδη πολύ χαμηλό πήχη της πολιτικής ζωής.

Τα… όργανα στο κόμμα του Βασίλη Στίγκα έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, καθώς είναι σαφές πως ορισμένοι βουλευτές του έχουν ευθεία αναφορά στον Ηλία Κασιδιάρη, την ίδια ώρα που ο αρχηγός των «Σπαρτιατών» προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει τα ηνία του κόμματος. Η σύγκρουση αυτή που μαίνεται στις τάξεις του κόμματος σχεδόν από την επομένη των εκλογών της 25ης Ιουνίου κορυφώνεται όσο πλησιάζει και η κρίσιμη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, όταν ο φυλακισμένος νεοναζί Κασιδιάρης θα διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας. Οσα έλαβαν ωστόσο χώρα χθες είναι η κορύφωση αυτής της συνεχιζόμενης φαρσοκωμωδίας, η οποία στιγματίστηκε από διαγραφές, παραιτήσεις, καταγγελίες για εξωκοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, και ποινικές πράξεις που σηκώνουν παρέμβαση εισαγγελέα.

Διαγραφές

Ολα άρχισαν νωρίς το πρωί, όταν ο απομονωμένος Βασίλης Στίγκας ανακοίνωσε τη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τριών πρωτοκλασάτων στελεχών: του Ιωάννη Κόντη, του Ιωάννη Δημητροκάλη και του Χάρη Κατσιβαρδά. Από το βήμα, μάλιστα, της Βουλής λίγη ώρα νωρίτερα εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά των βουλευτών του. «Μπήκα στα ρεκόρ Γκίνες με το να κάθομαι μόνος μου από το κόμμα στα έδρανα. Οι κύριοι που λείπουν σήμερα είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα εξωκοινοβουλευτικά. Το λέω με το θάρρος της γνώμης μου. Τα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε» υποστήριξε ο Β. Στίγκας, ενώ σημείωσε: «Τους λένε τι θα κάνουν, πότε και πώς θα το κάνουν.

Εδώ η χώρα μας καίγεται από άκρη σε άκρη ακόμη και σήμερα που μιλάμε, έχουμε εθνικά θέματα και είναι μπροστά μας χίλια δυο προβλήματα. Κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν το δικό τους. Εγώ, όμως, δεν φοβάμαι. Στέκομαι όρθιος. Σε όλη μου τη ζωή έχω πέσει πολλές φορές και έχω ξανασηκωθεί. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν».

Απάντηση

Λίγη ώρα αργότερα οι αντάρτες βουλευτές απάντησαν, καταγγέλλοντας τον Στίγκα σε πολύ υψηλούς τόνους και με πολύ βαριές εκφράσεις. «Οποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος.

Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι» ανέφεραν και συμπλήρωσαν πως «η Κοινοβουλευτική Ομάδα “Σπαρτιάτες” ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη Βουλή και σε όλη την Ελλάδα». Μάλιστα, ο κ. Κατσιβαρδάς χαρακτήρισε τον κ. Στίγκα «δικτάτορα και Εφιάλτη», ενώ σκληρές επιθέσεις από το περιστύλιο της Βουλής εξαπέλυσαν και οι υπόλοιποι διαγραφέντες βουλευτές. Ολα τα παραπάνω δείχνουν πως το κόμμα «Σπαρτιάτες» θα είναι το πλέον βραχύβιο κοινοβουλευτικό κόμμα και ο Ηλίας Κασιδιάρης θα βρεθεί με 11 βουλευτές εντός της Βουλής.


Το παρασκήνιο των πιέσεων για διεξαγωγή συνεδρίου ώστε να καθαιρεθεί ο αρχηγός

Το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ του Βασίλη Στίγκα και των βουλευτών του διαφάνηκε ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» αρνήθηκε να αναγνωρίσει ως φυσική ηγεσία του χώρου τον Ηλία Κασιδιάρη. Η επιλογή Στίγκα προκάλεσε την απομόνωσή του, με τους 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» να τον «αδειάζουν», να προχωρούν σε δημόσια δήλωση στήριξης του Κασιδιάρη και να ζητούν τη διεξαγωγή συνεδρίου προκειμένου να καθαιρέσουν τον Στίγκα από την ηγεσία του κόμματος. Από την πλευρά του ο απομονωμένος Βασίλης Στίγκας επιχειρεί εδώ και καιρό να «παίξει καθυστερήσεις» και να μην πραγματοποιηθεί το συνέδριο που θέλουν οι βουλευτές, καθώς κάτι τέτοιο θα έφερνε και νέα μέλη στο κόμμα και ενδεχομένως ίσως προκαλούσε και θέμα ηγεσίας.

Ανυπεράσπιστος

Ο ίδιος φαίνεται να έχει καταλάβει πως πέρα από τη σφραγίδα του κόμματος και τη θεσμική θωράκιση που του δίνει η θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μόνος και ανυπεράσπιστος απέναντι στους «ανθρώπους» του Ηλία Κασιδιάρη. Να σημειωθεί ότι οι 11 βουλευτές θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από την Κ.Ο. των «Σπαρτιατών» και βάσει Κανονισμού της Βουλής να συγκροτήσουν νέα δική τους και πλήρως ελεγχόμενη ομάδα.

Σε μια τέτοια περίπτωση όμως θα έχαναν την κρατική χρηματοδότηση -σχεδόν 2.000.000 ευρώ το έτος-, καθώς, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, αυτή καταβάλλεται μόνο στο κόμμα «Σπαρτιάτες» που συμμετείχε στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Αυτό μάλιστα το ανέφερε ο ίδιος ο Στίγκας, ο οποίος, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υποστήριξε για τους αντάρτες βουλευτές πως ζητούσαν συνέδριο για να του πάρουν το κόμμα και να βάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση. «Το συνέδριο ήταν εκ του πονηρού. Ηθελαν να βάλουν χέρι στην κομματική χρηματοδότηση» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Βασίλη Στίγκα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα