Ανδρουλάκης: Κυβέρνηση μηδενικής αποτελεσματικότητας

«Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είναι μόνον πρωταθλητές σε καμένες εκτάσεις, αλλά και πρωταθλητές θράσους και αλαζονείας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης (κεντρική φωτό), εκτοξεύοντας βέλη στον πρωθυπουργό για την ομολογουμένως παντελή έλλειψη αυτοκριτικής κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση στην Ολομέλεια.

Oπως είπε, «ο πρωθυπουργός δεν θέλει τίποτα να αλλάξει και, μόλις ζοριστεί, επαναφέρει σενάρια συνωμοσίας και σπέρνει fake news». Επιτέθηκε μάλιστα στον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, υποστηρίζοντας πως «πιστός στην Ακροδεξιά, μας είπε ότι μπορεί πίσω από τη Ρόδο να κρύβονται ξένοι πράκτορες», καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «σε περίπτωση που έχει στην κατοχή του τέτοια στοιχεία, να μας τα καταθέσει από το πλέον επίσημο βήμα της Βουλής».

«Οι πρώτες 100 μέρες της νέας σας θητείας είναι τα αποκαλυπτήρια μιας κυβέρνησης αυξημένης αλαζονείας και μηδενικής αποτελεσματικότητας. Πρόκειται περί οργανωμένης ανευθυνότητας», όπως είπε, θέλοντας να δείξει ένα διακριτό αντιπολιτευτικό στίγμα και να πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και μπορεί να ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση, διεκδικώντας με αυτόν τον τρόπο και τον ρόλο εκείνου που θα κάνει κριτική στην κυβέρνηση, σε υψηλούς τόνους, καταθέτοντας ωστόσο ταυτόχρονα και προτάσεις που δίνουν λύσεις στα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα.


Φάμελλος: Αφήσατε τη χώρα αθωράκιστη

Προσωπικές πολιτικές ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους χειρισμούς που έγιναν στην εξέλιξη των καταστροφικών πυρκαγιών επέρριψε ο Σωκράτης Φάμελλος κατά την τελευταία ομιλία του στη Βουλή με την ιδιότητα του μεταβατικού πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αφήσατε τη χώρα ανέτοιμη και αθωράκιστη. Δική σας πολιτική ευθύνη. Δεν υπάρχει χώρος για συγγνώμη, δεν είναι αξιόπιστες οι εξαγγελίες σας, τις έχετε ξανακάνει και δεν υλοποιήθηκαν» ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος, προχωρώντας μάλιστα στην καταγγελία ότι λαμβάνει μηνύματα πως την ώρα που εξακολουθεί να κινδυνεύει ο εναπομείναν πυρήνας στο Δάσος της Δαδιάς, δεν υπάρχει η απαραίτητη στήριξη των εθελοντών. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις διαβεβαιώσεις που παρείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές του καλοκαιριού για την ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας. «Αρχές του Ιουλίου λέγατε ότι είχε γίνει το καλύτερο δυνατό. Δεν ξέρατε ή γνωρίζατε; Είστε επικίνδυνος, κύριε Μητσοτάκη, ό,τι και να απαντήσετε» ανέφερε.

Οσον αφορά την επίκληση της κλιματικής αλλαγής, ο Σωκράτης Φάμελλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην αναζητεί άλλοθι στην ένταση των φαινομένων, στην κλιματική κρίση, στους εμπρησμούς από αμέλεια ή από πρόθεση, που πάντα συνέβαιναν στη χώρα, αλλά και σε ελλείψεις της Αυτοδιοίκησης, σχολιάζοντας: «Η ευθύνη είναι δική σας, ιδίως γιατί δεν είστε μια καινούργια κυβέρνηση. Κυβερνάτε τέσσερα χρόνια τώρα και έχετε ήδη επικαλεστεί αντίστοιχες δικαιολογίες το 2021 σε αντίστοιχη καταστροφή 1.300.000 στρεμμάτων. Τα αποτελέσματα της επαναλαμβανόμενης διάψευσής σας τα βλέπουμε» κατήγγειλε ο προσωρινός πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.


Σκωπτικός ο Νατσιός, εξεταστική ζήτησε η Ζωή

Σκληρή απάντηση στις αιτιάσεις περί θεωριών συνωμοσίας επιφύλαξε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, σχολιάζοντας πως «το πρωτάθλημα στις θεωρίες συνωμοσίας σάς ανήκει, αφού μάλλον δεν υπάρχει άλλος συνωμότης που παραμονεύει, εκτός από την κυκλικότητα. Ισως να συνωμοτούν και οι βροχές του Μαΐου, αφού μας εξηγήσατε ότι ήταν απρόβλεπτη συγκυρία και κατάρα να φυτρώσουν τόσα πολλά χορτάρια και να δημιουργήσουν καύσιμη ύλη».

Νωρίτερα κατήγγειλε από το βήμα της Ολομέλειας πως δεν υπάρχει εμπλεκόμενος στην πυρόσβεση που να μη συνειδητοποιεί πόσο εγκληματικό μέτρο είναι η καθολική εκκένωση των οικισμών. «Αφήστε αυτή την κρυφο-ολοκληρωτική νοοτροπία του “πατερούλη” της κοινωνίας. Αφήστε τις κοινωνίες να αντιμετωπίσουν το βιος τους», και τάχθηκε κατά της υπερβολικής χρήσης του 112. Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να γίνει εξεταστική στη Βουλή για το συνεχιζόμενο έγκλημα με τις πυρκαγιές.

«Υπάρχει σύστημα που όχι μόνο δεν αποτάσσει αυτούς που ευθύνονται, αλλά τους προάγει και τους αξιοποιεί. Υπάρχει συνθήκη ατιμωρησίας, απραξίας και αδιαφορίας που οδηγεί τον κόσμο σε απόγνωση» υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, αναφερόμενη σε συγκεκριμένους αξιωματικούς οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Μάτι και όχι μόνο δεν απομακρύνθηκαν, αλλά προήχθησαν από τον κ. Μητσοτάκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα