Φωτιές: Αλαζονεία αντί απολογίας Μητσοτάκη

Απίστευτο ρεσιτάλ αμετροέπειας και απέκδυσης ευθυνών στη Βουλή, όπου υποτίθεται πως θα έδινε εξηγήσεις για την πύρινη λαίλαπα

Αμετανόητος, προκλητικός και αλαζόνας. Με τη φωτιά στον ακριτικό Εβρο να μαίνεται για 13η συνεχή μέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε χθες ένα απίστευτο ρεσιτάλ αμετροέπειας και απέκδυσης ευθυνών στη Βουλή, όπου υποτίθεται πως θα έδινε εξηγήσεις για την πύρινη λαίλαπα. Αντ’ αυτού, ο πρωθυπουργός επέλεξε να κρυφτεί πίσω από απίθανες δικαιολογίες, προέβαλλε διαρκώς ως άλλοθι την κλιματική κρίση, η οποία προφανώς είναι εδώ και δείχνει τα δόντια της, πλην όμως ευθύνη της Πολιτείας είναι σαφώς να θωρακίζει τη χώρα από αυτή την απειλή.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν ανέλαβε την παραμικρή ευθύνη για όσα συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν, αλλά, σε μια εκτός τόπου και χρόνου αμφισβήτηση των στοιχείων, επιτέθηκε επί της ουσίας στους επιστήμονες, κάνοντάς τους… μάθημα για το πως πρέπει να κάνουν τις εκτιμήσεις τους για τα καμένα στρέμματα.

Κατά τη μαραθώνια διαδικασία στη Βουλή, το μοναδικό ψήγμα αυτοκριτικής ήταν η λεκτική αποστροφή του πρωθυπουργού ότι «εκ του αποτελέσματος οι χειρισμοί δεν αποδείχθηκαν αντίστοιχοι των συνθηκών». Αμέσως μετά, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους για την -δικαιολογημένη- κριτική που ασκούν, ζητώντας τους να μην ισοπεδώνεται ο αγώνας των ανθρώπων της πρώτης γραμμής.

«Να πούμε “όχι” σε μικρόψυχες κομματικές διαιρέσεις, ας μείνουμε ενωμένοι» είπε ο πρωθυπουργός. Κατά τα λοιπά, αναφέρθηκε εκτενώς στη φωτιά στον Εβρο, στέλνοντας το μήνυμα πως «αυτόκλητοι σερίφηδες και φαινόμενα αυτοδικίας δεν θα γίνουν ανεκτά». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως το πιθανότερο είναι η αιτία της φωτιάς να είναι ανθρωπογενής, ενώ κατά τη δευτερολογία του υποστήριξε πως οι μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους στον Εβρο δεν θα έπρεπε ποτέ να βρίσκονται εκεί, καθώς εστάλησαν sms όχι μόνο στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά. «Μήπως είναι συνυπεύθυνες οι ΜΚΟ;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, αφήνοντας για πρώτη φορά τόσο σαφείς αιχμές προς τις λογής λογής Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, προαναγγέλλοντας ταυτοχρόνως την πρόσληψη και συνοριοφυλάκων, καθώς, όπως είπε, πρώτη προτεραιότητα της χώρας μας είναι η φύλαξη των συνόρων με ισχυρή αποτροπή. Μάλιστα, εξήγγειλε την κατάθεση ρύθμισης για την άμεση φυλάκιση και αύξηση των προστίμων ακόμη και για απλή αμέλεια.

Κατά τα λοιπά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα, το οποίο θα περιλαμβάνει την παραλαβή 100 drones, τα νέα Καναντέρ έως το 2027, προσλήψεις σε πυροσβέστες και δασολόγους, άμεσα αντιδιαβρωτικά έργα, ενώ την ίδια ώρα ανακοίνωσε το νέο «Εβρος Pass», καθώς και ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για τον Εβρο.

Αίσθηση προκάλεσε, την ίδια ώρα, η απάντησή του στην κριτική της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία κατήγγειλε πως αρκετοί αξιωματικοί που είχαν χειριστεί τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι όχι μόνο παραμένουν στις υπηρεσίες τους, αλλά και έχουν προαχθεί. Ο πρωθυπουργός μίλησε για το τεκμήριο της αθωότητας, σχολιάζοντας πως είναι «άδικο και ανέντιμο, την ώρα που παλεύουν μέσα στη φωτιά, να έρχεστε εδώ και να δολοφονείτε χαρακτήρες», για να λάβει την απάντηση από τον Σωκράτη Φάμελλο πως «και η Ρένα Δούρου είχε τεκμήριο αθωότητας».

Κατά τα λοιπά, εντόνως σχολιάστηκε στα κοινοβουλευτικά πηγαδάκια η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό των «Σπαρτιατών». «Είχαμε κόμμα χωρίς αρχηγό, τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα διαπιστώσαμε ότι υπάρχει και αρχηγός χωρίς κόμμα. Θα υπάρχουν και κοινοβουλευτικές επιπτώσεις για όλα όσα ακούστηκαν» ανέφερε, προαναγγέλλοντας, κατά την ερμηνεία πολλών, νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναφορικά με τις σχέσεις των «Σπαρτιατών» με τον έγκλειστο στις Φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη. Το μόνο σίγουρο είναι πως, κατά πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί στενά την όλη κατάσταση και, αν χρειαστεί, μπορεί να βρει ευκαιρία να… επωφεληθεί.

Ο πρωθυπουργός πάντως, με απίστευτη αλαζονεία, έκανε ότι δεν είδε την τεράστια καταστροφή που συνετελέσθη επί των ημερών του, λες και έπεσε από… άλλον πλανήτη. Και δεν ήταν η πρώτη φορά!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα