Κυβέρνηση: «Τα κάναμε όλα τέλεια»!

Το Μαξίμου ξετυλίγει τώρα ένα νέο αφήγημα, ότι τα έκανε όλα σωστά και άρα δεν υπάρχει λόγος ανασχηματισμού

Διά της αρνήσεως της πραγματικότητας η κυβέρνηση άρχισε από χθες να ξετυλίγει ένα νέο αφήγημα, ότι τα έκανε όλα σωστά σε σχέση με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, χωρίς παραλείψεις, χωρίς λάθη, καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες του κρατικού μηχανισμού και των υπουργών.

Ετσι με μεγάλη καθυστέρηση αρνήθηκε ουσιαστικά ότι φέρουν ευθύνες ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και, επομένως, δεν υπάρχει λόγος παραίτησης του υπουργού και ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος ή άρσης της κομματικής στήριξης στον περιφερειάρχη εν όψει των εκλογών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, που ανέλαβε να επικοινωνήσει αυτήν την… άρνηση της πραγματικότητας, έκανε χθες μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα, λέγοντας ότι ποτέ δεν έγινε από τον ίδιο αναφορά στον κ. Κικίλια και στην παραίτησή του. «Είπα μία φράση που είναι προαπαιτούμενο της εύρυθμης λειτουργίας της κυβέρνησης. Δεν ήταν προσωπική αναφορά στον κ. Κικίλια» δήλωσε χθες, ενώ τη Δευτέρα είχε πει ότι υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης. Ανέφερε μάλιστα ότι η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας δεν ήταν η μοναδική αυτήν την εβδομάδα και πρόσθεσε: «Απαντες αξιολογούμαστε διαρκώς. Αλίμονο αν δεν συνέβαινε αυτό. Ομως, δεν σημαίνει κάτι, δεν υπάρχει κανένα θέμα».

Ταυτόχρονα τάχθηκε και υπέρ του Κώστα Αγοραστού, λέγοντας ότι «δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τη στήριξη στο πρόσωπό του, συνεχίζει και έχει την υποστήριξη της Ν.Δ. και της κυβέρνησης». Σημείωσε όμως ότι «η Δικαιοσύνη, ως οφείλει, με τον ανεξάρτητο ρόλο της, διεξάγει έρευνα. Η έρευνα είναι σημαντικό να προχωρήσει για να δούμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει η Δικαιοσύνη». Αναφερόμενος στα ανιπλημμυρικά έργα, σημείωσε ότι στη Θεσσαλία έχουν γίνει πάνω από 60 έργα, συνολικού κόστους 147.000.000 ευρώ, σημειώνοντας ότι πολλά έργα έχει κάνει και η περιφέρεια, ενώ υποστήριξε ότι η ύπαρξη αυτών των έργων προστάτευσε περιοχές και μείωσε -όσο ήταν δυνατόν- τις συνέπειες. Ωστόσο ούτε αυτός ούτε ο κ. Αγοραστός έχουν δώσει μέχρι τώρα λίστα με τα έργα που έγιναν -αν έγιναν- αυτά τα τρία χρόνια από τον «Ιανό» και μετά.

Επίσης, αναφερόμενος στην κινητοποίηση του Στρατού, θέμα για το οποίο έγινε τις προηγούμενες μέρες «υπόγεια» κόντρα μεταξύ του κ. Κικίλια και του κ. Δένδια για το αν υπήρξε καθυστέρηση, υποστήριξε: «Μένουμε στις ανακοινώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και εκφράζουμε και ακόμη μία φορά την πλήρη εμπιστοσύνη μας στις Ενοπλες Δυνάμεις, οι οποίες ήταν στην πρώτη γραμμή, παραμένουν στην πρώτη γραμμή και έχουν πολύ ενεργό, πολύ σημαντικό ρόλο στις διασώσεις, αλλά και πολλές άλλες αναγκαίες εργασίες, που χρειάστηκε να συνδράμουν».


Σύσκεψη στο Συντονιστικό για θέματα υγείας στον πλημμυρισμένο Κάμπο

Η δημόσια υγεία λόγω των μολυσμένων υδάτων και των χιλιάδων νεκρών ζώων που παραμένουν στις πληγείσες περιοχές είναι αυτή τη στιγμή η νέα βόμβα που απειλεί τη Θεσσαλία.

Γι’ αυτό τα θέματα της δημόσιας υγείας, της απάντλησης των υδάτων από τις πληγείσες περιοχές καθώς και της συλλογής των νεκρών ζώων συζητήθηκαν στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου συμμετείχε και ο πρωθυπουργός, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, η συλλογή των νεκρών ζώων προχωράει με γρήγορους ρυθμούς, όμως ακόμη η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να πει πότε θα ολοκληρωθεί. Τη συλλογή των νεκρών ζώων από χθες συνέδραμαν και οι Ενοπλες Δυνάμεις, πάντα σύμφωνα με όλες τις υγειονομικές διατάξεις, ενώ σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νικος Δένδιας. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν, επίσης, τα νεότερα στοιχεία της Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο ρυθμός με τον οποίο προχωρούν οι αυτοψίες και καταγραφές σπιτιών και κτιρίων από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr., ενώ για τα χωριά που επλήγησαν ολικώς από το πλημμυρικό φαινόμενο η καταβολή προς τους κατοίκους θα γίνεται αυτοματοποιημένα, χωρίς την υποβολή αίτησης, αλλά βάσει στοιχείων που επεξεργάζονται το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η ΑΑΔΕ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα