Ο Φλώρος δεν μπορεί να ηγείται του ΓΕΕΘΑ

Διασυρμός των Ενόπλων Δυνάμεων με την ψευδή ανακοίνωση περί τραυματιών και φρικαλέος εμπαιγμός των οικογενειών των θυμάτων στη Λιβύη

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, ο Κωνσταντίνος Φλώρος αναρτούσε tweet: «Οι Ενοπλες Δυνάμεις κι εκτός συνόρων! C-130 μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη και στον δοκιμαζόμενο λαό της που επλήγη σφοδρά από την κακοκαιρία “Ντάνιελ”. Γιατροί και εξειδικευμένοι νοσηλευτές πεδίου, 3 τόνοι υλικών με τρόφιμα, φάρμακα κι ένδυση. Μπορούμε και συνεχίζουμε παντού ακούραστα!»

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Εννέα ώρες μετά, το ΓΕΕΘΑ «ανέβαζε» το δικό του tweet, τούτη τη φορά λιτό και πένθιμο: «Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δύο αγνοούνται». Τελικά, τα θύματα ήταν πέντε, δυστυχώς…

Επί ημερών Φλώρου γύρισαν φέρετρα νεκρών Ελλήνων. Οι Ενοπλες Δυνάμεις βυθίζονται στο πένθος, μαζί και όλη η χώρα. Οι λόγοι που ο Φλώρος θα έπρεπε να είχε ξηλωθεί πριν από αυτή την τραγωδία είναι πολλοί και καταγεγραμμένοι εδώ και καιρό. Ομως, ο Μητσοτάκης δεν «μπορεί» να τον καθαιρέσει, διότι από το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο παρακολουθούσαν τις συνομιλίες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αποδεδειγμένα και με τη βούλα της ΑΔΑΕ.

Ο Φλώρος ουδέποτε βρήκε την ευθιξία να παραιτηθεί από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και, δείχνοντας ασέβεια στα ίδια τα γαλόνια του, συνέχισε τον δίχως τσίπα εναγκαλισμό καριέρας με τον υποκλοπέα του, τον πρωθυπουργό. Ομως, αυτό που συνέβη την Κυριακή είναι ακόμα πιο βαρύ. Αφορά πια ανθρώπινες ζωές. Το ΓΕΕΘΑ διασύρθηκε όταν ανακοίνωσε αργά το απόγευμα ότι «το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στη Λιβύη συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση», κάνοντας λόγο για «στελέχη που έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς» και που «έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής».

Αρκετές ώρες αργότερα, και αφού ήδη τα λιβυκά ΜΜΕ είχαν ουσιαστικά δημοσιοποιήσει πως υπάρχουν θάνατοι Ελλήνων, το ΓΕΕΘΑ γνωστοποίησε τον θάνατο των τριών μελών και τους αγνοουμένους. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στη συνέχεια, ενώ υπήρχαν και τραυματίες.

Είναι ανήκουστο το ΓΕΕΘΑ του Φλώρου να εκδίδει ψευδείς, στα όρια της απανθρωπιάς, ανακοινώσεις, με πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί με τον πιο εξονυχιστικό τρόπο, από τη στιγμή που μιλάμε για ζήτημα ζωής ή θανάτου. Και να ενημερώνει τους συγγενείς των μελών αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων ότι όσοι πήγαν στη Λιβύη ζουν και είναι καλά στην υγεία τους με απλά ελαφρά τραύματα. Ενώ οι άνθρωποι ήταν ήδη νεκροί…

Οι χθεσινές δικαιολογίες του ΓΕΕΘΑ περί πληροφοριών που είχε, όπως ισχυρίζεται, από τις «Αρχές της Λιβύης» είναι φαιδρές, διότι πολύ απλά η Λιβύη είναι ένα εμφυλιοπολεμικό και διαλυμένο κράτος, χωρίς αρχή και τέλος. Αλίμονο αν η πληροφόρηση για τέτοια γεγονότα βασίζεται στις ανύπαρκτες Αρχές της Λιβύης.

Η συνέχεια που δόθηκε χθες επί του θέματος γεννά και νέα ερωτήματα για όσα συνέβησαν με την ελληνική αποστολή. Μαξίμου και ΓΕΕΘΑ δεν έχουν δώσει ακόμα πλήρη εικόνα. Η ικανότητα του Φλώρου να ηγείται του Στρατεύματος έχει αμφισβητηθεί πολλάκις και από πολλούς. Όπως και ο δείκτης μηδενικής ευθιξίας του για τις υποκλοπές, και όχι μόνο.

Κανείς, όμως, δεν μπορεί να παίζει για τόσο καιρό με την αξιοπιστία των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν δεν έχει την τσίπα να τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός, ας βρει την τσίπα να παραιτηθεί ο ίδιος ο Φλώρος. Μετά τους θανάτους στη Λιβύη δεν μπορεί να κάθεται στην ίδια καρέκλα.

Δεν γίνεται η χώρα να έχει για αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων έναν στρατιωτικό που δέχεται αδιαμαρτύρητα να παρακολουθούν από το Μαξίμου καθημερινά όσα ο ίδιος λέει στα τηλέφωνα, που επί αρχηγίας του αφήνονται απροστάτευτα τα στρατόπεδα για να εκρήγνυνται πυρομαχικά κοντά σε πόλεις και που «πνίγονται» τα ελικόπτερα. Και, κυρίως, δεν γίνεται να έχει η Ελλάδα για αρχηγό ΓΕΕΘΑ έναν άνθρωπο που ανακοινώνει ψευδείς πληροφορίες για μέλη ελληνικής αποστολής, ότι ζουν ενώ έχουν πεθάνει, δίχως έστω μία «συγγνώμη» στους συγγενείς των νεκρών για το φρικαλέο «λάθος».

Ποιος είναι ο Φλώρος και κάθε Φλώρος για να εμπαίζει τους συγγενείς των οικογενειών, παρουσιάζοντας άλλη εικόνα από την πραγματική, βασιζόμενος σε πληροφορίες ενός ανύπαρκτου κράτους; Εχει αντιληφθεί τι σημαίνει για την αξιοπιστία του ΓΕΕΘΑ η διπλή χθεσινή ανακοίνωση; Από προχθές το βράδυ οι συγγενείς των θυμάτων πενθούν, ενώ το απόγευμα πανηγύριζαν, πιστεύοντας το ΓΕΕΘΑ που ανακοίνωνε ότι οι άνθρωποί τους είναι ζωντανοί και ελαφρώς τραυματισμένοι.

Ο Φλώρος έχει ανάγκη την αρχηγία του ΓΕΕΘΑ και έχει γαντζωθεί με νύχια και με δόντια στην καρέκλα, με τον ενοχικό πρωθυπουργό να μην του ξηλώνει ένα ένα τα γαλόνια, όπως θα έπρεπε, για να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Ομως, οι Ενοπλες Δυνάμεις και η χώρα δεν έχουν ανάγκη τον Φλώρο. Τα πλήγματα που έχει υποστεί το ΓΕΕΘΑ την τελευταία διετία είναι πληγές πρωτόγνωρες για εποχή ειρήνης. Οι πολίτες της χώρας έχουν ανάγκη από έναν αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων που θα εμπνέει ασφάλεια, ειλικρίνεια, σοβαρότητα και, πάνω απ’ όλα, θα έχει μπέσα.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε το 1961 στη Χαλκίδα. Το 1979 εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων και το 1986 επελέγη να υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς. Το 1989 εκπαιδεύτηκε στα καθήκοντα του υποβρύχιου καταστροφέα. Το 2000 τοποθετήθηκε στο 13ο Σύνταγμα Αμφίβιων Καταδρομών, ενώ το 2003 ανέλαβε τη Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων. Εξι χρόνια αργότερα βρέθηκε στο ΓΕΕΘΑ και το 2020 ανέλαβε αρχηγός.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα