Ανέκδοτο! Ετοιμάζεται να πάει φαντάρος για 20 μέρες

Πρώτη φορά κατά τη Μεταπολίτευση, το πρώτο μεγάλο ερώτημα που καλείται να απαντήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πού θα υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του και κάτω από ποιες συνθήκες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του επειδή ήταν στο εξωτερικό, φαίνεται πως θα ντυθεί εν τέλει στα χακί. Σύμφωνα με όσα πηγάζουν από το περιβάλλον του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ζητήσει να πάει φαντάρος και, μάλιστα, επιθυμεί να κάνει τη στρατιωτική θητεία του σε κάποιο ακριτικό νησί της Ελλάδας (ακούστηκε έντονα η Ρω). Ωστόσο, στη Ρω, που θεωρείται προκεχωρημένο φυλάκιο, δεν μπορεί να πάει νεοσύλλεκτος φαντάρος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητήσει να παρουσιαστεί στην επόμενη ΕΣΣΟ, δηλαδή τον Νοέμβριο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμπίπτει στις περιπτώσεις των Ελλήνων πολιτών που έχουν ζήσει 11 συνεχόμενα χρόνια στο εξωτερικό. Εφόσον ο ίδιος είναι 35 ετών και δεν έχει συμπληρώσει το ηλικιακό όριο (45) που προβλέπεται για απαλλαγή από την υποχρέωση στράτευσης, θέλει να υπηρετήσει για 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του αντί 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής, επομένως οι στρατολογικές υπηρεσίες τον αντιμετωπίζουν ως απλό πολίτη. Ακόμα, δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιο Σώμα θα υπηρετήσει, εάν δηλαδή θα πάει στην Αεροπορία, στο Ναυτικό ή στον Στρατό Ξηράς. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αναφορά στη στρατιωτική υποχρέωση του Κασσελάκη είχε γίνει από τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τάχθηκαν ανοιχτά και εξαρχής στο πλευρό του, όταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή ρωτήθηκε τι θα γίνει με τη θητεία του -υποψήφιου τότε- προέδρου του κόμματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα