ΣΥΡΙΖΑ: Κωλοτούμπα από Φίλη

Αλλος άνθρωπος έδειχνε μετά τη συνάντηση με τον Κασσελάκη, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει «Μπέπε Γκρίλο με ύφος Τραμπ», με τη γελοία δικαιολογία πως ό,τι είπε, το είπε με… πόνο

Μπαίνω με καλή διάθεση» δήλωσε χθες το μεσημέρι ο Νίκος Φίλης (φωτό) λίγο προτού δρασκελίσει το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή. Μία ώρα αργότερα το ιστορικό στέλεχος του κόμματος, που έχει χαρακτηρίσει τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «Μπέπε Γκρίλο με ύφος Τραμπ» και αυθεντικό εκπρόσωπο «μεταπολιτικής», έδειχνε άλλος άνθρωπος. «Ο,τι είπα δεν ειπώθηκε εν θερμώ, αλλά με πόνο» εξήγησε στους δημοσιογράφους, θυμίζοντας τον… πόνο με τον οποίο ψήφιζε τους μνημονιακούς καταναγκασμούς.

«Τα είπα με πόνο και τα συμμερίζεται ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων μας. Τους οποίους καλώ να παραμείνουν συσπειρωμένοι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουν τη μάχη στις δημοτικές εκλογές για να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και η μάχη της ανασυγκρότησης του κόμματός μας» είπε.

Κωλοτούμπα σε συνδυασμό με προσωρινή εκεχειρία μέχρι να κλείσουν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών; Ολοι πρόσεξαν ότι απέφυγε να αναφερθεί στο καυτό θέμα του συνεδρίου, το οποίο είχε αποφασιστεί να διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβριο και τυχόν αναβολή του έχει αναβαθμιστεί σε αιτία πολέμου μέχρι στιγμής για τις δυνάμεις της «Ομπρέλας». «Θα συζητηθεί αρμοδίως στα όργανα του κόμματος μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές» τόνισε.

Αναφερθείς στο φλέγον θέμα της ενότητας, το συνέδεσε τώρα με τη στάση του Στ. Κασσελάκη, συντηρώντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχωρήσεων. «Η πρόθεσή μας είναι να μείνουμε ενωμένοι, αλλά θα προκύψει αυτή η πρόθεση ως δυνατότητα και ως αποτέλεσμα από τις συμπεριφορές όλων των πλευρών» συμπλήρωσε.

Οπως παρατήρησε, «είναι γνωστές οι διαφορές μας, τις κουβεντιάσαμε, αφορούν το θέμα της αναδιοργάνωσης του κόμματος. Για να πείσεις ως ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να επιβεβαιώσεις τον αριστερό σου προσανατολισμό. Για να πείσεις το Κέντρο, πρέπει να πείσεις με αριστερές πολιτικές».

Την ίδια στιγμή ο «πόλεμος του συνεδρίου» δεν λέει να κοπάσει. Στον ναύαρχο Αποστολάκη, που έκρινε ότι ο χρόνος δεν επαρκεί, απάντησε χθες ο Νίκος Βούτσης (Σκάι): «Πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρξει αναβολή. Θα είναι λάθος αν υπάρξει». Παράλληλα έριξε νέες βολές κατά του Στ. Κασσελάκη, υποστηρίζοντας πως το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής, κάτι πρωτοφανές, όπως σημείωσε, για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δημιουργεί διχασμό στην άσκηση πολιτικής». Η Ολγα Γεροβασίλη εκτίμησε ότι το συνέδριο «μπορεί και να μετατεθεί μετά τα Χριστούγεννα. Δεν είναι μια διαδικασία fast track, είναι μια βαθιά και ουσιαστική διαδικασία, και εκτιμώ ότι θα δοθεί μια μικρή αναβολή, με δεδομένο ότι είναι νέος ο πρόεδρος και υπάρχουν και υποχρεώσεις. Αυτό θα το συζητήσουμε φαντάζομαι τις επόμενες ημέρες στα αρμόδια όργανα».

Από την Κύπρο όπου βρίσκεται από χθες ο Στ. Κασσελάκης εξηγήθηκε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων για την περιβόητη αναφορά στο «κρατίδιο»: «Αλίμονο αν οι άνθρωποι καθορίζονται από τα λάθη που διορθώνουν και όχι από τα πιστεύω τους». Υποστήριξε την επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά και πρόσθεσε: «Καμία διχοτομική πρόταση δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για συνομιλίες» στο Κυπριακό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα