Ανέκδοτο! Ο Κασσελάκης ζητά χρόνο για να γίνει… ξεφτέρι

Βλέποντας τα πυρά από το εσωτερικό του κόμματος να πληθαίνουν επιχείρησε χθες, από το Κερατσίνι, να στρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο της εξωστρέφειας

Με τη φράση «δώστε μου λίγους μήνες και θα γίνω ξεφτέρι», που είπε με αφορμή ένα νέο σαρδάμ που έκανε, ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε χθες πάλι τροφή για σχόλια στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο περίπου είχε πει, θυμίζουμε, κι όταν είχε χαρακτηρίσει «κρατίδιο» τα Κατεχόμενα, που σημαίνει ή ότι μαθαίνει αργά ή ότι αγνοεί πολλά πράγματα, όμως χρόνος για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει άλλος!

Σε ομιλία του στο Κερατσίνι, βλέποντας τα πυρά από το εσωτερικό του κόμματος να πληθαίνουν, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να μιλήσει στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να στρέψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δρόμο της εξωστρέφειας, χωρίς ωστόσο να αφήσει τις αιχμές κατά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, αναφερόμενος στο προσκλητήριό του να εγγραφούν στον iSyriza όσοι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές, είπε χθες «γράφτηκαν 500 νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ» και «για όλους όσους αμφιβάλλουν για αυτό που χτίζαμε» τόνισε να του πουν εκείνοι «πότε φέρατε 500 νέα μέλη σε μια μέρα;» Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε μέλη και στελέχη «να μην κάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε μετά από το 2022 στο συνέδριο», λέγοντας πως «τώρα δώστε την ευκαιρία στα μέλη του κόμματος που είναι νέα μέλη να δραστηριοποιηθούν».

«Ελάτε να δείξουμε ότι η σύγχρονη Αριστερά παράγει αποδοτική ανθρωποκεντρική πολιτική. Αυτό θα κάνουμε και έτσι θα κερδίσουμε» τόνισε απευθυνόμενος στους πολίτες στην πλατεία Λαού, όπου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης. «Ποτέ, ούτε στη Βουλή μέσα, δεν θα επιτρέψουμε να βαφτιστεί λάθος η αλήθεια μας από κανέναν» είπε, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινωνικού κράτους για όλους: «Χρειαζόμαστε ένα κοινωνικό κράτος. Δεν περιμένουμε την Κυριακή. Από τώρα θα αρχίσουμε». Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε αναπάντητες τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα από το μέτωπο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Ξεκαθάρισε πως το κόμμα θα γυρίσει σελίδα και πως σε αυτή τη νέα σελίδα δεν θα υπάρχουν αριστερόμετρα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το μικρόφωνο στον κόσμο, επιλέγοντας όχι μόνο να μιλήσει μαζί του, αλλά και να τον ακούσει, σε μια προσπάθεια να κάνει πράξη αυτό που ο ίδιος αναφέρει ως παραγωγή πολιτικής από τα κάτω. Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε λουλούδια μπροστά από το μνημείο του μπλόκου της Κοκκινιάς.


Σκηνικό αποσύνθεσης στην Κουμουνδούρου

Δεν λέει να κοπάσει ο «πόλεμος» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την πλειονότητα να ζητά «καθαρό» δρόμο προς τις κάλπες και τη μειονότητα να το έχει ρίξει στο αντάρτικο. Ο πρώτος και ο δεύτερος γύρος της μάχης των εσωκομματικών εκλογών μπορεί να ανέδειξε ως αδιαφιλονίκητο νικητή τον Στέφανο Κασσελάκη, όμως η εσωκομματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη για τον τρίτο γύρο, που είτε θα είναι… νικηφόρος είτε θα φέρει μια μεγάλη διάσπαση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κατάσταση που παρατηρείται στη Κουμουνδούρου είναι κάτι παραπάνω από διαλυτική, καθώς η κάθε πλευρά κινείται με βάσει τον δικό της προγραμματισμό και στοχεύσεις, ενώ το ενιαίο κέντρο διοίκησης υπάρχει μόνο ως τυπικό όργανο, που αδυνατεί να «ελέγξει» τις αντίρροπες τάσεις.

Το τελεσίγραφο του Στέφανου Κασσελάκη σε όσους μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, που επιμένει στον δρόμο της λευκής απεργίας, ενώ δεν έλειψαν και ορισμένες γραφικές φωνές, που έφτασαν να ζητούν ακόμα και την καθαίρεση του νεοεκλεγέντα προέδρου. Το στενό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη επενδύει στη δημόσια απάντηση όσων λέγονται δημόσια από την εσωκομματική αντιπολίτευση, μετατρέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τηλεοπτικό προϊόν, που μπορεί να ανεβάζει τα νούμερα τηλεθέασης, αλλά σε καμία περίπτωση τα ποσοστά του.

Ενδεικτικό είναι πως μόλις χθες ο Δημήτρης Βίτσας δημόσια διερωτήθηκε ποιος θα τολμήσει να διαγράψει στελέχη, ο Ευάγγελος Αποστολάκης θύμισε προς τους… απεργούς πως πληρώνονται από τον ελληνικό λαό, ενώ η Δώρα Αυγέρη, αφού είπε ότι δεν ασχολείται με «τρίχες κατσαρές», απευθυνόμενη σε συνεργάτη του Φίλη, που ζήτησε την καθαίρεση του νέου προέδρου, τόνισε πως η προειδοποίηση του Στέφανου Κασσελάκη απευθύνεται σε όλους.

Αυτό το κλίμα αποσύνθεσης και βαθιάς εσωστρέφειας φαίνεται πως πλέον διαπερνά οριζόντια όλα τα εσωκομματικά στρατόπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», κεντρικά στελέχη του κόμματος, που άνηκαν στο προεδρικό «μπλοκ» και στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη, βλέπουν με εξίσου μεγάλη δυσπιστία τόσο τον Νίκο Φίλη όσο όμως και τον Παύλο Πολάκη. Και μέσα σε όλα αυτά, ο Νίκος Μπίστης μάς προειδοποιεί με ανάρτησή του ότι ετοιμάζεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου.


Χωρίς τέλος οι γκάφες και οι κόντρες

Ο ανελέητος πόλεμος στο εσωτερικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει εξουθενώσει τα κεντρικά στελέχη του κόμματος, κάνοντας τα λάθη και τις γκάφες επαναλαμβανόμενα.

Η Θεοδώρα Τζάκρη, προσπαθώντας να κερδίσει πόντους επί των αντιπάλων της, μπέρδεψε χθες δύο πρόσωπα της Παλαιάς Διαθήκης, τον Ιώβ και τον Ιωνά, αναφερόμενη στην υπομονή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Εν αντιθέσει με τη Θεοδώρα Τζάκρη όμως, που έδειξε ο πόλεμος να την καταβάλει, ο Νίκος Καρανίκας συνεχίζει με αμείωτη ένταση τον πόλεμο του πληκτρολογίου απέναντι στον δημοσιογράφο του «Κόκκινου» Νίκο Σβέρκο. Ο τελευταίος έχει μπει για τα καλά στο μάτι των προεδρικών, καθώς δεν κρύβει την παντελή απουσία συμπάθειας και εκτίμησης που έχει στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Νίκος Καρανίκας έκανε, λοιπόν, χοντρό «πέσιμο στον» Σβέρκο, λέγοντας πως δουλεύει σε έναν σταθμό που πληρώνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον να σεβαστεί την απόφαση του κόσμου στις πρόσφατες κάλπες. Για όσους γνωρίζουν καλά τα πράγματα, αυτή η κόντρα μεταξύ των δύο κρατάει καλά, ενώ, όπως πληροφορούμαστε, δεν θα μείνει εδώ, καθώς επίκειται η απάντηση από την πλευρά του δημοσιογράφου.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα