Καθαρή ήττα του Ζέρβα από τον Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη

Αν στην Αθήνα το αποτέλεσμα αποτέλεσε μια ηχηρή ανατροπή, στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, στη Θεσσαλονίκη, η καθαρή ήττα τού μέχρι χθες δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα από τον Στέλιο Αγγελούδη (κεντρική φωτό) ήταν ένα στοίχημα προεξοφλημένο.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο με συμμετοχή στο 40,95% ο Κ. Ζέρβας πήρε 26.092 ψήφους (27,33%) έναντι 24.572 ψήφων και ποσοστό 25,74% του αντιπάλου του. Χθες ο συσχετισμός ανετράπη θεαματικά. Ηταν μια αναμενόμενη εξέλιξη, την οποία γνώριζαν στο Μαξίμου και αυτός ήταν ο λόγος που ο πρωθυπουργός προτίμησε να περιοδεύσει στην Αθήνα με τον ανιψιό του Κ. Μπακογιάννη, που, όπως αποδείχθηκε, κινδύνευε περισσότερο, παρά να πάρει μέρος σε μια «από χέρι» χαμένη μάχη. Είναι γεγονός ότι ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Πέγκας, που ήρθε τρίτος με 19.804 ψήφους, απέφυγε να «δώσει γραμμή» στους ψηφοφόρους του, όμως επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαρατάχθηκε με τον νικητή.

Οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης Χ. Γιαννούλης και Αικατερίνη Νοτοπούλου δήλωσαν τη στήριξή τους και στην πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου. η οποία εξελέγη στον Δήμο Καλαμαριάς. Σημαντική, εξάλλου, ήταν και η συμβολή του Γιάννη Μπουτάρη, που εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο Πέγκα και «σάρωσε» στις εκλογές με 4.663 σταυρούς, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του Αγγελούδη, δηλώνοντας «για εμένα δεν υπάρχει δίλημμα. Η Θεσσαλονίκη αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που βίωσε την τελευταία τετραετία». Οπως αποδείχθηκε, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πήγε με την πλευρά Αγγελούδη, που είναι φίλος και παλαιός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, και κατ’ επέκταση έχει τη συμπάθεια εκκλησιαστικών κύκλων της πόλης, όπως και μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Στήριξη

Από τους υπόλοιπους υποψηφίους, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του Κ. Ζέρβα δήλωσε στήριξη στον Στέλιο Αγγελούδη, ο Στέργιος Καλόγηρος συμπαρατάχθηκε με τον απερχόμενο δήμαρχο και εξέφρασε την «καθαρή προτίμησή του» στον Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ) Βασίλης Τομπουλίδης κάλεσε σε αποχή ή λευκό, όπως συνηθίζει το κόμμα του. Το ίδιο έπραξε και η Μαρία Κέκη (5,53%).

Σημειώνεται ότι το 2019 ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε εκλεγεί, τη δεύτερη Κυριακή, με ποσοστό 66,79% (ήτοι 59.578 ψήφους).O νικητής στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η πόλη μας μίλησε, οι πολίτες μίλησαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Θεσσαλονικείς, είτε μας ψήφισαν είτε όχι είτε απείχαν. Είναι δική μας ευθύνη να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους με τη δουλειά μας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα