Φόβοι Κυριάκου για ανάφλεξη στο Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι η κατάσταση δεν δείχνει προοπτική θετικής εξέλιξης

Την ανάγκη αποκατάστασης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα από την Αίγυπτο επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σημειώνοντας ότι η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή είναι ιδιαιτέρα ανησυχητική και η κατάσταση δεν δείχνει προοπτική θετικής εξέλιξης. «Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα» υπογράμμισε η κυρία Σακελλαροπούλου.

«Τώρα που τελείωσε και ο εκλογικός κύκλος η προσοχή μας πάλι στρέφεται στην τρέχουσα επικαιρότητα, τη διεθνή και την εγχώρια. Δεν χρειάζεται να σας πω πόσο ανησυχούμε για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και δυστυχώς γι’ αυτή την κλιμάκωση της σύγκρουσης, η οποία έχει ως πρώτα θύματα αμάχους και από τις δυο πλευρές μετά τη φρικιαστική δολοφονική επίθεση εντός του Ισραήλ από τη Χαμάς. Δυστυχώς έχουμε και τη σημαντική απώλεια ανθρώπινων ζωών στη Λωρίδα της Γάζας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ενημερώνοντας την Πρόεδρο, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως σε όλες τις διεθνείς επαφές του έχει επισημάνει «το αναφαίρετο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, αλλά με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και την απόλυτη προστασία της ανθρώπινης ζωής». Οπως πρόσθεσε ο πρωθυπουργός: «Θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ σε 48 ώρες στο Κάιρο και να επαναλάβω τις θέσεις μας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει κερδίσει τον ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας. Τιμούμε τις στρατηγικές μας συμμαχίες, αλλά από την άλλη είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές».

Βελτίωση του κράτους

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανθρωπιστική βοήθεια, λέγοντας πως «είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια προς στη Γάζα από την Αίγυπτο», ενώ σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση και υποστηρίζουν αυτή την πολιτική. Αναφερόμενος στα εσωτερικά γεγονότα, είπε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει στη μεταρρυθμιστική της ατζέντα, λύνοντας εκκρεμότητες από το παρελθόν και δίνοντας έμφαση στη βελτίωση της λειτουργίας του κράτους. Για τη σύσταση της Επιτροπής Τεχνητής Νοημοσύνης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη ανοίγει καινούργιους ορίζοντες και ταυτόχρονα δημιουργεί μια σειρά από απειλές που επιβάλλεται να διαχειριστούμε.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πλευρά της, έδωσε συγχαρητήρια σε όσους εξελέγησαν και σε όσους συμμετείχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Τώρα είναι ώρα για πολλή δουλειά, σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, για να γίνει ο σχεδιασμός για το μέλλον όσο γίνεται καλύτερα» υπογράμμισε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα