Ομολογία του Σταϊκούρα για την απένταξη αντιπλημμυρικών

Κατόπιν εορτής και ύστερα από το… χαστούκι των αυτοδιοικητικών εκλογών «θυμήθηκε» η κυβέρνηση να ομολογήσει την απένταξη των αντιπλημμυρικών έργων από το Ταμείο Ανάπτυξης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας παραδέχτηκε πως «πράγματι απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης τα αντιπλημμυρικά, προκειμένου να υλοποιηθούν κάποια έργα που ήταν αδύνατο να υλοποιηθούν εντός χρονοδιαγραμμάτων που θέτει το Ταμείο», για να δεσμευτεί αορίστως πως οι πόροι που αναζητούνται θα βρεθούν…

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα και σίγουρα πριν από τη διπλή προσφυγή στην αυτοδιοικητική κάλπη η κυβέρνηση επιχειρούσε να… βγάλει άπαντες τρελούς, «μασώντας» τα λόγια της αναφορικώς με την αποδεδειγμένη -και ομολογημένη πλέον διά των πλέον επίσημων χειλέων έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση- απένταξη των τόσο κρίσιμων έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Κατά τα λοιπά, ο ίδιος υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες ύψους 28.900.000 ευρώ για 11 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα.

Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε επίσης ότι υλοποιούνται 10 αντιπλημμυρικά έργα ύψους 344.000.000 ευρώ στην Αττική, ενώ τέσσερα έργα ύψους 197.000.000 ευρώ είναι υπό ανάθεση και άλλα δύο ύψους 497.000.000 ευρώ μέσω ΣΔΙΤ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα