Τσίρκο! Διέγραψε τους δύο βουλευτές που… είχαν φύγει

Αλλη μία επεισοδιακή μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, με την κίνηση Κασσελάκη να απομακρύνει από την Κ.Ο. Τσακαλώτο και Πέρκα πριν ανακοινώσουν την ανεξαρτητοποίησή τους

Η μέρα και χθες στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε επεισοδιακά. Την ώρα που οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα ετοιμάζονταν να ανακοινώσουν την ανεξαρτητοποίησή τους, με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο Σωκράτης Φάμελλος τους πρόλαβε στη στροφή και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής ότι οι δύο βουλευτές διαγράφηκαν από τις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Οι δύο βουλευτές, όπως και ο ευρωβουλευτής Σ. Κούλογλου, αρνούνται να παραδώσουν την έδρα τους, όπως τους ζητεί ο Σ. Κασσελάκης, θυμίζοντας ότι έχουν ηθική και πολιτική δέσμευση που προκύπτει από το Καταστατικό.

Απτόητος, ο Ε. Τσακαλώτος έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που θα έστελνε στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα, χρησιμοποιώντας μια φράση από το μεγάλο ινδικό έπος Μαχαμπαράτα. «Είναι καλύτερο να υπηρετεί κανείς το δικό του καθήκον, έστω κι ατελώς, παρά το καθήκον κάποιου άλλου, έστω και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο […]. Δυστυχώς, είμαι υποχρεωμένος να υπηρετήσω την υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» ανέφερε.

Χαρούμενος

Ο Παύλος Πολάκης, που δεν κρύβει τη χαρά του για τη διαλυτική κατάσταση που δημιούργησε στο κόμμα, απάντησε αμέσως, σαν να καιροφυλακτούσε, από το διαδίκτυο. Επαναλαμβάνοντας την ομιλία του Νίκου Σκορίνη, πρώην στελέχους της ΡΕΝΕ που αποσκίρτησε στο νεοπροεδρικό στρατόπεδο, σύμφωνα με την οποία οι Τσακαλώτος – Δραγασάκης ενέκριναν «συνωμοτικά» την παράταση της θητείας του Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ και σημειώνοντας ότι το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ ήταν υπερβολικό, σχολίασε εχθρικά:

«Οταν κάποιοι το λέγανε από χρόνια αλλά και στις προεκλογικές ομιλίες πως το “μαξιλάρι” θα μπορούσε και έπρεπε να είναι πολύ μικρότερο, ήμασταν εκτός γραμμής! Οταν κάποιοι έβγαζαν στη φόρα τον Στουρνάρα και τη σύζυγό του για τη Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ ή για τις διαγραφές δανείων στους εφοπλιστές, που δεν παρενέβαινε όπως όφειλε η Τράπεζα της Ελλάδας, ο Τσακαλώτος τον ξαναπρότεινε για διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας! Τώρα θα βγουν πολλά στην επιφάνεια (και δεν θα βοηθήσει ο ινδουισμός)…»

Άκομψη χαρακτήρισε τη διαγραφή της η Πέτη Πέρκα, που δήλωσε ότι η αξίωση για την παράδοση της έδρας αντίκειται στο Σύνταγμα. Η ίδια σε δηλώσεις της στις τηλεοπτικές κάμερες έκανε λόγο για σωρεία αντικαταστατικών πρακτικών που διχάζουν και στηλίτευσε τον πρόεδρο της Κ.Ο., που είναι φίλος της, όπως είπε. «Απευθύνω μομφή και στον κ. Φάμελλο, που είναι και φίλος μου. Γιατί ήξεραν ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε ραντεβού σήμερα στις 11.00 με τον κ. Τασούλα, και ότι εγώ θα πήγαινα αύριο» ανέφερε για να προσθέσει πως έχει «νωπή λαϊκή εντολή από τους κατοίκους της Φλώρινας, με πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα».

Η κυρία Πέρκα επανέλαβε τα περί μετάλλαξης του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας πάντως σε ό,τι την αφορά πως δεν υπήρχε άλλη διέξοδος, ενώ απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά της, λέγοντας: «Είναι νωρίς ακόμα, είμαι ανεξάρτητη. Το μέλλον είναι ανοιχτό και ο χώρος της Αριστεράς δεν μπορεί να μείνει ακάλυπτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε κόμμα προς τα δεξιά».

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής Σ. Κούλογλου δήλωσε: «Ψηφίστηκα από 200.000 ανθρώπους. Νομίζω ότι τήρησα απολύτως τη δέσμευση που είχα πάρει. Εμεινα σταθερός στις θέσεις. Επομένως το θέμα έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό. Νομίζω ότι ο κ. Κασσελάκης το επανέφερε τώρα, διότι είναι λίγο θυμωμένος με μία ανάλυση που έκανα γράφοντας, μετά την προχθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την εμφάνισή του, ότι είναι καλός στην αριθμητική, γιατί πρόσθεσε αντιπάλους και προβλήματα, αφαίρεσε οπαδούς, πολλαπλασίασε τους εχθρούς και διαίρεσε ακόμα και το δικό του στρατόπεδο, και ανέλυα στοιχεία της προσωπικότητας και του τρόπου που λειτουργεί, τα οποία βάθυναν την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ».

Δήλωση

Ακολούθησε χθες η παραίτηση των πρώην βουλευτών από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής -αλλά όχι και από το κόμμα- Γιώργου Κυρίτση και Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, στελέχους με βαρύ αγωνιστικό βιογραφικό. Στη δήλωση προς τη Γραμματεία αναφέρουν: «Με ευθύνη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη το κόμμα μας οδηγείται στον πολιτικό εκφυλισμό και τη διάλυση.

Με τη διχαστική ομιλία του στην Κ.Ε. -μνημείο πολιτικού αμοραλισμού, αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς- κατάργησε ουσιαστικά τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος, ακόμα και την Επιτροπή Δεοντολογίας. Με τις αμετροεπείς, προσβλητικές επιθέσεις του κατά ιδρυτικών στελεχών του κόμματος δημιουργεί κλίμα διωγμού όσων διαφωνούν με τις χωρίς αρχές μεθοδεύσεις του».

Στον απόηχο, η δήλωση Σπίρτζη, που στεγάζεται πλέον στους νεοπροεδρικούς: «Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ με όποιον πρόεδρο. Και με τον κύριο Κασσελάκη. Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ όχι με βαριά καρδιά […]. Εχουμε δουλειά από δω και πέρα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα