Συνεχίζεται η κόντρα Κυρανάκη-συμβολαιογράφων

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να προχωρήσουν από Δευτέρα σε αποχή διαρκείας κατά της εφαρμογής του ψηφιακού φακέλου μεταβίβασης ακινήτου γνωστοποίησαν οι εκπρόσωποι των συμβολαιογράφων, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να διαμηνύει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω.

«Οι πολίτες θέλουν να σταματήσει ο “γολγοθάς” της ταλαιπωρίας για τα ακίνητα. Δεν φταίνε οι συμβολαιογράφοι σε αυτό, αλλά θέλουμε να είναι μέρος της λύσης και πρέπει να είναι μέρος της λύσης. Να πάρουν πίσω την αποχή» τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαλόγου με τον πρόεδρο της Ενωσης Συμβολαιογράφων. Ο κ. Ρούσκας απάντησε ότι ο κλάδος δεν έχει πρόβλημα με τα ψηφιακά συμβόλαια, αλλά με την πλατφόρμα την οποία ετοιμάζει το υπουργείο, κάτι που αναφέρει και στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων. «Αποφασίσαμε να απέχουμε γιατί, ενώ είχαμε καθ’ όλα συμφωνήσει, πριν από τρεις μέρες δημοσιεύτηκε προκήρυξη ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού, που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ως κύριο έργου του το Ελληνικό Κτηματολόγιο, που εποπτεύεται από το ανωτέρω υπουργείο, κάτι που ανατρέπει όλα όσα είχαμε συμφωνήσει. Ζητούμε τη μεταρρύθμιση των όρων της προκήρυξης που περιγράφει σύνταξη ηλεκτρονικών συμβολαίων, μέσω πλατφόρμας ξένης προς τον συμβολαιογράφο, σε προεπιλεγμένες φόρμες και κουτάκια, υπενθυμίζοντας ακόμα μια φορά ότι κάθε συμβόλαιο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και καλύπτει ξεχωριστές ανάγκες» επεσήμαναν μεταξύ άλλων.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα