Η κυβέρνηση σύρθηκε στην παραδοχή του σκανδάλου!

Μισόλογα Μαρινάκη που έσπευσε να καλύψει τον Θεμιστοκλέους ρίχνοντας όλο το ανάθεμα στην Περιφέρεια Αττικής

Πολλαπλά εκτεθειμένη βγαίνει η κυβέρνηση από το σκάνδαλο με το παράνομο νεφρολογικό κέντρο της οικογένειας του βουλευτή Λιβανού στον Πειραιά. Η στρατηγική της σιωπής και της αποσιώπησης του θέματος κράτησε μόλις μία ημέρα, καθώς χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποχρεώθηκε -ύστερα από ερώτηση της «δημοκρατίας»- να επιβεβαιώσει το σκάνδαλο, αρνούμενος όμως να αναλάβει τη δεδομένη πολιτική ευθύνη.

Ο Παύλος Μαρινάκης επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ της εφημερίδας, γνωστοποιώντας πως ύστερα από έλεγχο διαπιστώθηκε πως το κέντρο λειτουργούσε χωρίς άδεια. «Πράγματι, λοιπόν, μετά από καταγγελία που έγινε, έγινε σχετικός έλεγχος από την Περιφέρεια Αττικής στις 13/11 στο συγκεκριμένο κέντρο που αναφέρεστε και διαπιστώθηκε από την εν λόγω διεύθυνση, τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, ότι το εν λόγω κέντρο ήταν κλειστό και μετά από επικοινωνία που είχαμε με την Περιφέρεια μάλιστα δεν είχε καν σχετική άδεια. Δηλαδή, πράγματι, λειτουργούσε χωρίς άδεια. Εκείνη τη στιγμή ήταν κλειστό και εκτός λειτουργίας. Προφανώς, λοιπόν, αυτό είναι κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο. Θα ακολουθηθούν, προφανώς, όλες οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες γι’ αυτή τη συγκεκριμένη παραβίαση. Εγινε ο σχετικός έλεγχος και οι απαιτούμενες ενέργειες» είπε χαρακτηριστικά.

Δίχτυ προστασίας

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρότι μίλησε για ένα «εξοργιστικό γεγονός», έσπευσε να απλώσει δίχτυ προστασίας γύρω από τον Μάριο Θεμιστοκλέους και τον βουλευτή Λιβανό, ρίχνοντας όλο το ανάθεμα στον πρώην περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. «Είδαμε και εμείς το δημοσίευμα και ζητήσαμε σχετική ενημέρωση, αφού είδαμε ότι η αρμοδιότητα είναι συγκεκριμένα στην Περιφέρεια» είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «η λειτουργία των συγκεκριμένων κέντρων δεν ήταν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας και πολύ περισσότερο στις αρμοδιότητες του εν λόγω τότε γενικού γραμματέα και νυν υφυπουργού Υγείας».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε, μάλιστα, να καλύψει και τον βουλευτή Λιβανό, τονίζοντας πως το θέμα δεν πρέπει να πολιτικοποιείται. «Δεν νομίζω ότι πρέπει να πολιτικοποιήσουμε το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο πραγματικά ξεπερνάει τα όρια της οργής, όταν ειδικά απευθύνεται σε τόσο ευπαθείς ομάδες, σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη της συγκεκριμένης στήριξης και πολύ εξειδικευμένης στήριξης, και ξεπερνά προφανώς και τα όρια της επικινδυνότητας» είπε χαρακτηριστικά. Η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν μας προκαλεί εντύπωση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να παραδεχθεί πως το σκάνδαλο του νεφρολογικού κέντρου «Νεφρόραμα» είναι η κορυφή της πυραμίδας που ενώνει το κράτος, τα υπουργεία και το «γαλάζιο» στελεχιακό δυναμικό που έχει προνομιακές σχέσεις με το κράτος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε επίσης τους βουλευτές Τραγάκη και Μαρκόπουλο, λέγοντας πως δεν θα πήγαιναν, άμα ήξεραν πως το κέντρο είναι παράνομο. «Αυτό που μπορώ να σας πω, επειδή κατηγορήθηκαν και διάφοροι οι οποίοι μπορεί να πήγαν στα εγκαίνια του συγκεκριμένου κέντρου, προφανώς χωρίς να μιλάω εξ ονόματός τους, χωρίς να θέλω να τους υπερασπιστώ εγώ, δεν θα πήγαιναν, αν γνώριζαν μια συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά».


Ο ΣΥΡΙΖΑ… ξέχασε να αναφέρει το όνομα της εφημερίδας μας

Προφανώς το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είναι απασχολημένο με την αντικατασκοπία στα πεπραγμένα των «6+6», την απομαγνητοφώνηση των δημόσιων παρεμβάσεων των στελεχών της «Ομπρέλας» ή τη δημόσια σύγκρουση του Παύλου Πολάκη με τη Σία Αναγνωστοπούλου. Οπότε από την πλευρά μας δείχνουμε μια σχετική κατανόηση για το γεγονός πως για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μήνα το γραφείο Τύπου του κόμματος αποφάσισε να θέσει δημόσια ερώτημα για αποκάλυψη της εφημερίδας μας χωρίς να αναφέρει το όνομα… «δημοκρατία». Αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη περίοδο που διανύουν αλλά και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα για τις εσωτερικές τους εξελίξεις, δεν θεωρούμε πως η αποσιώπηση του ονόματος της εφημερίδας από τις ανακοινώσεις του κόμματος γίνεται επί σκοπού. Ούτε φυσικά πιστεύουμε πως αυτή η εξέλιξη σχετίζεται άμεσα με το γεγονός πως ασκούμε κριτική στο κόμμα, στον πρόεδρό του, αλλά και στα στελέχη του. Είμαστε πεπεισμένοι πως εκεί στην Κουμουνδούρου δεν έχουν σηκώσει τόσο ψηλά τον αμανέ ώστε να νομίζουν πως η «δημοκρατία» ή οποιοδήποτε μέσο που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να «γλείφει» τον νέο του πρόεδρο και να αποδέχεται ως θεόσταλτη κάθε παρέμβασή του. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ακράδαντα πως η αποσιώπηση της «δημοκρατίας» από τις ανακοινώσεις ήταν ένα τυχαίο γεγονός που επαναλήφθηκε για δεύτερη φορά από βιασύνη (υπόθεση Ζουράφα). Σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρήσουμε πως ο κ. Κασσελάκης ζήλεψε τον Λουδοβίκο του Μαξίμου και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα