Ο Ερντογάν δηλώνει προκλητικά υπερήφανος για τη μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί

Ο «σουλτάνος» επιμένει να φορά τη νεοοθωμανική προβιά

Στην περηφάνια που νιώθει για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (κεντρική φωτό), με αφορμή την απονομή βραβείων τέχνης στην Κωνσταντινούπολη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μια δήλωση – πρόκληση, βέβαια, που έρχεται να προστεθεί δίπλα σε ανάλογες που έχει κάνει προσβάλλοντας τον σπουδαιότερο ναό της Ορθοδοξίας, δείχνοντας πως ο «σουλτάνος», που πλέον συστήνεται ως ο… καλός γείτονας, επιμένει να φορά τη νεοοθωμανική προβιά. Τα εν λόγω βραβεία έχουν καθιερωθεί στη μνήμη του στρατευμένου ισλαμιστή Τούρκου ποιητή Νετζίπ Φαζίλ Κισάκιουρεκ, ο οποίος ήταν δεινός μαχητής υπέρ της επαναλειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως τεμένους και είχε συγκρουστεί πολιτικά με το κεμαλικό κατεστημένο.

«Τριάντα επτά χρόνια μετά τον θάνατό του (σ.σ.: του ποιητή) είχαμε την τιμή να ανοίξουμε την Αγία Σοφία, που ήταν το μεγαλύτερο όνειρό του. Δόξα στον Αλλάχ. Επειτα από 80 χρόνια λαχτάρας, σπάσαμε τις αλυσίδες μαζί και αποκαταστήσαμε την Αγία Σοφία στην αρχική της μορφή, σύμφωνα με την επιθυμία του Πορθητή» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος από το βήμα της εκδήλωσης. «Δοξάζω άλλη μια φορά τον Κύριό μου που μας χάρισε αυτή την τιμή, αυτή την αξιοπρέπεια να χαρούμε το τέλος της αιχμαλωσίας της Αγίας Σοφίας» είπε και πρόσθεσε: «Το να μας μνημονεύουν ως τον πρόεδρο που άνοιξε ξανά την Αγία Σοφία είναι η μεγαλύτερη τιμή στον κόσμο της καρδιάς μας».

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι αυτοί που θα προστατέψουν την Αγία Σοφία είναι οι νέοι. «Οσο αυτό συμβαίνει, ο ήχος του Κορανίου από τους τρούλους της Αγίας Σοφίας και το κάλεσμα για προσευχή από τους μιναρέδες της δεν θα πάψουν ποτέ. Το Μέγα Τέμενος της Αγίας Σοφίας θα συνεχίσει να απευθύνεται στις καρδιές των πιστών για πάντα ως σύμβολο του τουρκικού αιώνα» συμπλήρωσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα