Υπόδικος ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής!

Απίστευτη αποκάλυψη στη Βουλή! Ο Θ. Βάγιας προήχθη, παρότι είναι κατηγορούμενος για τη μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη το 2021

Ένταση προκάλεσε στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για την Πυροσβεστική, με φόντο και τις κρίσεις στο Σώμα. Η ρύθμιση προβλέπει επιπλέον διατάξεις για την ανακατανομή στον πίνακα οργανικών θέσεων και τις προαγωγές των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών. Εισάγεται ο θεσμός των γενικών επιθεωρητών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, οι οποίοι θα φέρουν τον βαθμό του αντιστρατήγου, και καθορίζονται τα επιμέρους καθήκοντα και οι αρμοδιότητες αυτών, με την αντιπολίτευση να διερωτάται για ποιον λόγο έρχεται αυτή η τροπολογία προς ψήφιση και τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά να συνδέει τη ρύθμιση με τις κρίσεις.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να αναπροσαρμόζουμε το υπουργείο μας και αυτό γίνεται. Δεν το κάνουμε εμείς, δεν είναι πολιτική απόφαση, η έδρα του συντονιστή αφορά τον σχεδιασμό του πυροσβεστικού σώματος» ανέφερε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ο τελευταίος δέχτηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης και για την αναβάθμιση του Θεόδωρου Βάγια, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο «τιμόνι» του Πυροσβεστικού Σώματος. «Κάνατε τον κ. Βάγια αρχηγό της Πυροσβεστικής. Αυτοί είναι οι καλύτεροι; Είναι κατηγορούμενος για τη Βαρυμπόμπη για το 2021. Το έχετε πληροφορηθεί, αλλά τον κάνατε αρχηγό;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας απαντήσεις από τον υφυπουργό.

Τι είπε για τις κατηγορίες

Ο Ευάγγελος Τουρνάς υποστήριξε πως ο Θεόδωρος Βάγιας έχει τεράστια εμπειρία σε ό,τι αφορά τη γεωγραφία της χώρας, ενώ αναφορικά με τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί ο υφυπουργός υποστήριξε πως το μισό Πυροσβεστικό Σώμα είναι κατηγορούμενο, όπως ανέφερε. Την ίδια ώρα, απαντώντας στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για τη μεταφορά ενός από των συντονιστών από τη Σάμο στην Κρήτη, διερωτήθηκε «είναι πιο λογικό η Σάμος να ελέγχει την Κρήτη;», διαβεβαιώνοντας πως θα έχουμε μόνιμα ένα ελικόπτερο που θα επεμβαίνει σε όποιο νησί υπάρχει πρόβλημα, επιμένοντας πως σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζεται η Σάμος, καθώς ο αντίστοιχος αρχιπύραρχος θα εδρεύει στο νησί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα