Παίζουν παιχνίδια με την επιστολική ψήφο

Η κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία για την καθιέρωσή της στις εθνικές εκλογές, με σκοπό την αλλαγή ατζέντας που μονοπωλείται από τον γάμο των ομοφύλων

Απόλυτο αιφνιδιασμό, με απώτερο σκοπό την αλλαγή ατζέντας, η οποία μονοπωλείται από τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, επιχειρεί η κυβέρνηση, καταθέτοντας ξαφνικά και δίχως καμία προηγούμενη νύξη -πόσο μάλλον συζήτηση- τροπολογία για τους αποδήμους. Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ελέω της ασθένειας του πρωθυπουργού, ανέλαβε να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις από το βήμα της Βουλής, επιδιώκοντας να στριμώξει την αντιπολίτευση και να εκβιάσει τη συναίνεσή της, καθώς κατά το Σύνταγμα η τροπολογία απαιτεί τουλάχιστον 200 ψήφους προκειμένου να εγκριθεί από την Ολομέλεια, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η συναίνεση περισσότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Έντονη αντίδραση

Τα κόμματα αντέδρασαν με οξύτητα, καταλογίζοντας επικοινωνιακή τακτική με μικροπολιτική στόχευση στη «γαλάζια» κυβέρνηση. «Με λαθροχειρίες και τροπολογίες της τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση προσπαθεί να υφαρπάξει τη συναίνεση όχι της αντιπολίτευσης, αλλά της κοινωνίας, Δεν θα το πετύχετε, όμως, είστε τραγικά μόνοι» ανέφερε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ) άφησε εμμέσως ανοιχτό το ενδεχόμενο η «πράσινη» παράταξη να αναθεωρήσει τη θετική της στάση επί της αρχής του νομοσχεδίου. «Είστε τυχοδιώκτες με ταυ κεφαλαίο. Είχαμε μια στάση μέχρι μια συγκεκριμένη στιγμή, πλέον όμως ο χρόνος παγώνει και ξεκινάμε από μηδενική βάση» ανέφερε ο κ. Κατρίνης.

Το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά, μάλιστα, κάλεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Απαντώντας στις επικρίσεις, η υπουργός Εσωτερικών ζήτησε να μην περιμένει το πολιτικό προσωπικό άλλα 50 χρόνια προκειμένου να άρει όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, καλώντας τα κόμματα να αδράξουν την ευκαιρία προς όφελος του απόδημου Ελληνισμού. Το μόνο κόμμα, πάντως, που φαίνεται πως διάκειται θετικά στην τροπολογία είναι η Πλεύση Ελευθερίας.

Την ίδια ώρα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η σπουδή της κυβέρνησης να δρομολογήσει επικοινωνιακή εκστρατεία ύψους 5.000.000 ευρώ προκειμένου να ενημερωθούν οι εκλογείς για την επιστολική ψήφο στις επικείμενες ευρωεκλογές, προτού καλά καλά ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Στη σχετική καταγγελία προέβη από βήματος Ολομέλειας η Γιώτα Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ), καταγγέλλοντας «μεγάλες απευθείας αναθέσεις με μεγάλο δημοσιονομικό κόστος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα