Gay pride η Βουλή με ανοχή της κυβέρνησης

Η Ν.Δ. φρόντισε να καλέσει για ακρόαση στην αρμόδια επιτροπή μόνο εκπροσώπους των ομοφύλων και ελάχιστους επιστημονικούς φορείς

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις μετέρχεται η πλειοψηφία προκειμένου να πείσει για την ορθότητα της νομοθετικής πρωτοβουλίας για τον γάμο μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών, η οποία έχει διχάσει την ελληνική κοινωνία. Η Ν.Δ. φρόντισε να καλέσει για ακρόαση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής μόνο εκπροσώπους των γκέι και ελάχιστους επιστημονικούς φορείς, ενώ μόλις δύο υπήρξαν οι διαφωνούντες φορείς.

Και όλα αυτά μόνο και μόνο για να δείξει ότι δήθεν η κοινωνία των πολιτών συμφωνεί! Είναι ενδεικτικό ότι οι περισσότεροι φορείς διατύπωσαν ακόμη πιο προωθημένα αιτήματα, ζητώντας να δοθεί δικαίωμα στην παρένθετη κύηση σε όλα τα ομόφυλα ζευγάρια, και σε εκείνα των ανδρών δηλαδή, καταγγέλλοντας ταυτοχρόνως ελλείψεις και κενά στο νομοσχέδιο, καθώς, όπως ισχυρίστηκαν, παρά την επί της αρχής καλή του πρόθεση, το νομοσχέδιο δημιουργεί νέες διακρίσεις. «Να μην ξανακάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Είναι απαράδεκτο να μη συμπεριλαμβάνονται και οι άντρες, οι δύο μπαμπάδες, στο νομοθετικό πλαίσιο» ανέφερε ενδεικτικά η Στέλλα Μπελιά, πρόεδρος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, ενώ η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών ζήτησε να αναγνωρίζονται ως γονείς και τα τρανς άτομα. Να μην υπάρχουν διακρίσεις φύλου όσον αφορά την πρόσβαση στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ζήτησε και η Διεθνής Αμνηστία. Σε κάθε περίπτωση, κάθετα αντίθετη εμφανίστηκε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, καταγγέλλοντας ενίσχυση της εμπορευματοποίησης της τεκνοθεσίας και κάνοντας λόγο για ακραία και βάναυση εκμετάλλευση της γυναίκας, καθώς, όπως υποστήριξε, με τις πλάτες του νόμου θα «νοικιάζονται παρένθετες μητέρες», μιλώντας για σύγχρονο δουλεμπόριο. Κατά του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτήρισε ξεκάθαρα αντισυνταγματικό, τάχθηκε και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων, η οποία υποστήριξε πως το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού είναι να έχει μητέρα και πατέρα.

Από εκεί και πέρα, στη συζήτηση παρενέβησαν και η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος, η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία, το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού και η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ΑΡΓΩ, που παραδέχτηκαν πως δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες, ωστόσο οι υπάρχουσες δεν δείχνουν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός των γονέων επηρεάζει την ψυχική υγεία των παιδιών.

Σημειωτέον πως το νομοσχέδιο πέρασε από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής με το «ναι» από συνολικώς πέντε κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας. Καταψηφίζουν το νομοσχέδιο ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, «Σπαρτιάτες» και ΝΙΚΗ. Μετά την πολύωρη ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων, ο επισπεύδων υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος υποστήριξε ότι αποδεικνύεται, μέσα από τις παρεμβάσεις που υπήρξαν, πως η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης πατάει σε στέρεα επιστημονικά θεμέλια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα