Ο Σαμαράς είπε τα αυτονόητα για τους γκέι γάμους

Υποστήριξε πως το νομοσχέδιο αποτελεί θεμελιώδη ανατροπή του Οικογενειακού Δικαίου και εξαπέλυσε βέλη για την επιχειρούμενη στροφή προς το Κέντρο

Βέλη στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την πολυαναμενόμενη παρέμβασή του στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, κατά την οποία μετήλθε λογικών και αναμενόμενων επιχειρημάτων, δίχως, ωστόσο, να σηκώνει και την παντιέρα της επανάστασης κατά του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε πως το νομοσχέδιο του Ακη Σκέρτσου ανοίγει την κερκόπορτα στην κατάργηση της μητρότητας, στην πολυγονεΐκότητα και την εισαγωγή στα δημόσια έγγραφα των όρων «γονέας 1» και «γονέας 2». Ακόμη, τόνισε πως δεν πρόκειται για κάτι που αφορά το δικαίωμα ενηλίκων, αλλά το δικαίωμα των παιδιών να έχουν μάνα και πατέρα. «Δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ψυχές των παιδιών» είπε. Ο Μεσσήνιος πολιτικός υποστήριξε πως το νομοσχέδιο αποτελεί θεμελιώδη ανατροπή του Οικογενειακού Δικαίου και πως οι επιπτώσεις του πάνε πολύ πιο πέρα. «Και για όλα αυτά η παράταξή μας δεν θα έπρεπε να το έχει φέρει προς ψήφιση. Εγώ δεν θα το ψηφίσω. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα» είπε και υποστήριξε πως οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου επικαλούνται προσχηματικά τα παιδιά και αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας.

O πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε ευθέως στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο, ωστόσο, επέλεξε να μην κατονομάσει, πλην όμως υπήρξε καταπέλτης για την επιχειρούμενη στροφή προς το Κέντρο. Είναι χαρακτηριστική η συγκεκριμένη αποστροφή του. «Κύριοι της κυβέρνησης. Δεν κάνετε έτσι στροφή στο Κέντρο. Δεν είναι “Κέντρο” η ανατροπή της οικογένειας, δεν είναι “Κέντρο” η κατάργηση της μάνας και του πατέρα, δεν είναι “φιλελευθερισμός” να δίνονται παιδιά προς τεκνοθεσία σε “κοινόβια”. Δεν είναι “προοδευτισμός” οι πολυγονεϊκές οικογένειες» είπε, κλιμακώνοντας την επίθεσή του.

«Oυδέν σχόλιον»

Σημειωτέον πως την ομιλία του παρακολούθησαν περί τους 25 με 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ οι μισοί εξ αυτών επέλεξαν να χειροκροτήσουν την παρέμβασή του. Η κυβέρνηση επέλεξε ακόμη και μετά την παρέμβασή του να κρατήσει χαμηλά τους τόνους και να μη ρίξει νερό στον μύλο της εσωκομματικής έντασης. Είναι χαρακτηριστικό πως από το Μέγαρο Μαξίμου απαντούσαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας Σαμαρά «ουδέν σχόλιον».

Εμμεση, πλην όμως σαφή απάντηση στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού έδωσε από βήματος ο πρόεδρος του Σώματος, Κώστας Τασούλας. Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, έκανε λόγο για αχρείαστη κινδυνολογία και τοξικότητα, εξηγώντας ότι ψηφίζει το νομοσχέδιο ακριβώς γιατί είναι συντηρητικός. «Το νομοσχέδιο ψηφίζεται με πρωτοβουλία της Ν.Δ., στην οποία συμπλέουν αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης, κάτι που δείχνει ωριμότητα. Τα υπόλοιπα είναι περιττά και μου θυμίζουν μία αχρείαστη στάση να μετατραπούμε σε διακονιάρηδες ψήφων, χαϊδεύοντας αυτιά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τασούλας, προσθέτοντας πως «σήμερα καλωσορίζουμε στη θεσμική οικογένεια τους συμπολίτες μας, που αποκτούν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».

Αιχμηρός εμφανίστηκε από το βήμα και ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος, αφού απέδωσε τα εύσημα στους βουλευτές της Ν.Δ. για τη στάση τους, απάντησε -εμμέσως, πλην σαφώς- στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «ο νομοθέτης δεν νομοθετεί για να είναι ευχάριστος για τους πολλούς, αλλά για το δίκαιο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα