Διπλή εισαγγελική έρευνα για Κασσελάκη

Στο μικροσκόπιο των Αρχών τόσο για την αλλοδαπή εταιρία του όσο και για το δάνειο που έδωσε στη Left Media, που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε μπελάδες με τη Δικαιοσύνη μπήκε χθες με τον πλέον επίσημο τρόπο ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αποφάσισε να ρίξει φως τόσο στην αμερικανική εταιρία του Στέφανου Κασσελάκη όσο και στο δάνειο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς την εταιρία Left Media, που ανήκει στην Κουμουνδούρου.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών, και ειδικότερα του εισαγγελέα Δημήτριου Νομικού, που «χρεώθηκε» την έρευνα, αναμένεται να μπει το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες», που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να είναι ιδιοκτήτες εταιριών στο εξωτερικό.

Η παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με πηγές του κόμματος να σχολιάζουν ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έκρυψε ποτέ την επιχειρηματική του δραστηριότητα, καθώς και ότι ο ίδιος θα μεταβιβάσει όλες τις μετοχές του από εταιρίες στο εξωτερικό. Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Δεν προκύπτει καμία παραβίαση του νόμου περί “πόθεν έσχες”, καθώς δεν έχει ακόμη φτάσει η ημερομηνία για να το υποβάλει».

Θυμίζουν, μάλιστα, την ανάρτησή του από τις 23 Φεβρουαρίου, όταν δήλωνε ότι θα εξετάσει με τους συνεργάτες και τους δικηγόρους του το νομικό πλαίσιο, καθώς επικρατεί διχογνωμία για τον αν ως εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός εμπίπτει στον νόμο του 2016 που απαγορεύει την ιδιοκτησία σε πολιτικά πρόσωπα και αρχηγούς κομμάτων να διατηρούν εταιρίες στο εξωτερικό, και θα μεταβιβάσει όλες τις μετοχές του από τις εταιρίες του στο εξωτερικό.

Μάλιστα, από την Κουμουνδούρου βγαίνουν στην αντεπίθεση, κάνοντας μια σύγκριση με το περίφημο σπίτι του Βολταίρου, λέγοντας με νόημα πως «σε αντίθεση με εταιρίες της οικογένειας Μητσοτάκη (Bολταίρος – Panama papers), ποτέ δεν είχε offshore εταιρίες που θα παρέπεμπαν σε φοροδιαφυγή. Δεν έχει εταιρίες σε φορολογικούς παραδείσους, αλλά εταιρίες νομικές, καθαρές και μάλιστα στο Μαϊάμι η φορολογία είναι στο 50%».

Η ιστορία του περιβόητου δανείου άρχισε από την αποκάλυψη του NEWS 24/7 ότι η εταιρία που έδωσε το δάνειο έχει έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που απαγορεύεται για τα πολιτικά πρόσωπα που είναι υπόχρεα “πόθεν έσχες”. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία, συμφερόντων του Στέφανου Κασσελάκη, που δανειοδότησε τη Left Media, είναι η Osios LLC. Στις 21/12/2023 η Osios LLC δανειοδοτεί τη Left Media A.E. με 230.000 ευρώ μέσω λογαριασμού της Osios LLC στην UBS Financial Services Inc, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ. Στη δανειακή σύμβαση, ως διεύθυνση της Osios LLC αναγράφεται η διεύθυνση 88 SW 7th ST, MIAMI, FL 33130 USA, ενώ στη σφραγίδα αναφέρεται «Corporate Seal, 2017, DELAWARE».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα