Καιρίδης: Ο Χαφτάρ μάς στέλνει μετανάστες

Αποφασισμένη να προχωρήσει με βήμα ταχύ στην ενσωμάτωση όλων των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να εκλέχθηκε το 2019, υποσχόμενη μια σκληρή μεταναστευτική πολιτική, σε αντίθεση με αυτή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όμως από τότε φαίνεται πως έχει κυλήσει πολύ νερό στην προσπάθεια η Νέα Δημοκρατία να μετατραπεί σε ένα κόμμα του κέντρου. Τα αποκαλυπτήρια αυτής της μετάλλαξης έχουν γίνει εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο το γεγονός πως θα έφτανε ο υπουργός Μετανάστευσης να ανακοινώσει πως η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει προγράμματα για την ένταξη των μεταναστών στον κοινωνό ιστό ξεπερνάει ακόμα και τις σκέψεις των πιο ευφάνταστων.

Ορισμένοι, μάλιστα, ακούγοντας χθες τον κύριο Καιρίδη να ανακοινώνει με χαρά την ανακατεύθυνση πόρων προς την ένταξη των μεταναστών, θυμήθηκαν την κυρία Χριστοδουλοπούλου και αναρωτήθηκαν ποια είναι η διαφορά πολιτικής μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Ο κ. Καιρίδης τόνισε ότι οι τοπικές κοινωνίες διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην κοινωνική ένταξη και κάλεσε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνεργαστούν με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, και να προχωρήσουν στη δημιουργία Kέντρων Ενταξης Μεταναστών, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΤΑΜΕ (Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενταξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης), δεδομένου ότι σε όλη την Ευρώπη τα ζητήματα κοινωνικής ένταξης «περνούν» μέσα από τις τοπικές κοινωνίες, τους δήμους και τις περιφέρειες.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη ανέφερε μάλιστα από πλευράς της ότι η ένταξη είναι υπόθεση όλων και κυρίως υπόθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και για τον λόγο αυτό το υπουργείο θέλει να ενισχυθούν τα Κέντρα Ενταξης Μεταναστών. Μάλιστα, μιλώντας χθες ο κ. Καιρίδης σε τηλεοπτικό σταθμό και αναφερόμενος σε αυξήσεις των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, άφησε σαφείς αιχμές κατά του στενού συμμάχου της χώρας Χαλίφα Χαφτάρ. «Ξεκινούν από το Τομπρούκ, την ανατολική Λιβύη που έχει αυτονομηθεί υπό τον Χαφτάρ, έχει γίνει ένα πολύ εύφορο περιβάλλον εκεί για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και την προσπόριση εκατομμυρίων κερδών» είπε ο κ. Καιρίδης, προκαλώντας πονοκεφάλους στο υπουργείο Εξωτερικών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα