Τέμπη: Θρίλερ με τα οστά στο ιδιωτικό οικόπεδο

Ραγδαίες εξελίξεις! Εάν αποδειχθεί ότι ανήκουν σε άνθρωπο, θα αλλάξει το κατηγορητήριο και θα κληθούν από τη Δικαιοσύνη περισσότεροι κατηγορούμενοι

Καταιγιστικές εξελίξεις ενδεχομένως να δρομολογήσει στην υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη η ανεύρεση υπολειμμάτων οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο κοντά στη Λάρισα όπου μεταφέρθηκαν περίπου 25 φορτηγά με χώμα από το σημείο της τραγωδίας. Και αυτό γιατί σε περίπτωση που αποδειχθεί πως ανήκουν σε άνθρωπο θα αλλάξει το κατηγορητήριο και θα κληθούν από τη Δικαιοσύνη περισσότεροι κατηγορούμενοι!

Υπενθυμίζεται πως, έπειτα από τις καταγγελίες που έκαναν οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής σύγκρουσης για λανθασμένες πρακτικές, με εντολή του εφέτη ανακριτή είχε διαταχθεί η διενέργεια ελέγχου από τη Χημική Υπηρεσία σε χώματα που μετέφερε εταιρία χωματουργικών μηχανημάτων από τον τόπο της τραγωδίας στο συγκεκριμένο οικόπεδο, πέρα από εκείνο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, όπου πριν από μήνες εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών.

Χθες έγινε γνωστό πως βρέθηκαν υπολείμματα και στο ιδιωτικό οικόπεδο που ανήκει στον εργολάβο ο οποίος έλαβε εντολή, το τρίτο 24ωρο μετά το δυστύχημα, να μεταφέρει το χώμα επί του οποίου κατέληξαν τα βαγόνια. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, τα ευρήματα από τη θέση «Πηγάδια» έχουν ήδη μεταφερθεί και εξετάζονται σε εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα, προκειμένου να εξακριβωθεί αν ανήκουν σε ζώα ή σε άνθρωπο, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν πως αναμένεται και δειγματοληπτικός έλεγχος από ειδικό πραγματογνώμονα στα δέντρα που βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος.

Λεπτομερείς έρευνες

Ολα δείχνουν, πάντως, πως έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς η επιμονή των συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος για καλύτερες και πιο λεπτομερείς έρευνες στο οικόπεδο (διενέργεια νέου ολοκληρωμένου δειγματοληπτικού ελέγχου, συλλογή περισσότερων από 12 δείγματα και χρήση ειδικών εργαλείων αφαίρεσης στήλης χώματος), καθώς τα ευρήματα που έχουν έρθει μέχρι στιγμής στο φως κρίνονται εξαιρετικά σημαντικά.

«Στις έρευνες συμμετείχαν δικαστικοί πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι. Δεν έμειναν σε μια απλή δειγματοληψία, αλλά κάνουν συνολικό, πλήρη έλεγχο στα κυβικά χώματος, τα οποία είναι μεγάλου όγκου. Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης, είναι κρίσιμο αν μιλάμε για διαφοροποίηση του κατηγορητηρίου: Από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» ανέφερε η συνήγορος οικογενειών θυμάτων των Τεμπών Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, συμπληρώνοντας πως αναμένεται να κληθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης περισσότεροι κατηγορούμενοι.

«Εάν δεν ολοκληρωθούν αυτές οι έρευνες, με αυτές τις υπόνοιες και τις ενδείξεις δεν μπορεί να ολοκληρωθεί το κατηγορητήριο. Πρέπει να είναι εμπεριστατωμένο. Και αυτός είναι και ο λόγος της καθυστέρησης του κατηγορητηρίου, γιατί αναζητούνται και υπεύθυνοι, που μπορεί να κληθούν να καταθέσουν στις επόμενες ημέρες. Ηδη έχουμε κατονομάσει τους υπαλλήλους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της Hellenic Train, ενώ έχουμε καταγγείλει από τον Μάρτιο του 2023 τους νόμιμους εκπροσώπους της ΡΑΣ, οι οποίοι θα κληθούν και εκείνοι» τόνισε η κυρία Χατζηκωνσταντίνου.

Να σημειωθεί πως σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από μερικές ημέρες συγγενής θύματος της τραγωδίας των Τεμπών είχε επισημάνει ότι πολλές οικογένειες σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσουν εκταφή των αγαπημένων τους που άφησαν την τελευταία τους πνοή στη «ματωμένη» κοιλάδα των Τεμπών, σε περίπτωση που βρεθούν πάλι οστά.

«Αν βρεθούν και πάλι οστά ή DNA στο νέο οικόπεδο, όχι μόνο εγώ, αλλά πολλοί σκεφτόμαστε σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσουμε εκταφή των ανθρώπων μας. Και, φυσικά, σκεφτόμαστε να μηνύσουμε και τις ιατροδικαστικές Αρχές, που μάλλον έκαναν έναν έλεγχο… copy paste για όλους: “πλήρης απανθράκωση, βίαιος θάνατος”. Δεν μας είπαν τις συνθήκες θανάτου, αν δηλαδή κάηκαν ζωντανοί τόσοι άνθρωποι» δήλωσε ο Παύλος Ασλανίδης.


Αλλαξαν αιφνιδιαστικά όλο το Δ.Σ. του ΟΣΕ, πλην του (πιστού) Τερεζάκη

Στην καρατόμηση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ προχώρησε χθες η κυβέρνηση, διατηρώντας στη θέση τους μόνο τον διευθύνοντα σύμβουλο Παναγιώτη Τερεζάκη και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Θανάση Λεβέντη. Ορίστηκαν πέντε νέα μέλη, με μεταβατικό πρόεδρο τον επίτιμο πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννο Γραμματίδη.

«Η συνολική αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της διοικητικής λειτουργίας του οργανισμού και εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια ανάταξης του ελληνικού σιδηροδρόμου» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Μια διοικητική λειτουργία που είχε ουσιαστικά ξεχαρβαλωθεί, καθώς ο ΟΣΕ παρέμενε ακέφαλος, με το διοικητικό του συμβούλιο να μην μπορεί να συνεδριάσει, αφού από τα επτά μέλη που θα έπρεπε να έχει, είχαν απομείνει μόνο πέντε, μετά και την παραίτηση της αντιπροέδρου του οργανισμού Ουρανίας Σαγιάκου στα μέσα Μαρτίου.

Με απόφαση, λοιπόν, της γενικής συνέλευσης του ΟΣΕ, στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, μοναδικό μέτοχο της εταιρίας, ορίστηκαν τα εξής νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο: Γιάννος Γραμματίδης, μεταβατικός πρόεδρος, Χριστίνα Βασιλοπούλου, μέλος, Βασίλης Γιαννακουλόπουλος, μέλος, Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου, μέλος, και Ιωάννης Πετρόπουλος, μέλος. Σύμφωνα με το υπουργείο η επιλογή των προσώπων πληροί συγκεκριμένα κριτήρια, που ακολουθούν τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, την εμπειρία σε θέσεις ευθύνης, την ελεγκτική, αλλά και την ποσόστωση των φύλων.

Ο Γιάννος Γραμματίδης είναι δικηγόρος, με εξειδίκευση στο ιδιωτικό και δημόσιο διεθνές δίκαιο. Είναι επίτιμος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και διαθέτει πολυετή εμπειρία σε διοικητικά συμβούλια τραπεζών και επιμελητηρίων. Η Χριστίνα Βασιλοπούλου είναι δικηγόρος, με εμπειρία στην εταιρική διακυβέρνηση, στη συμβουλευτική επιχειρήσεων και την προστασία των καταναλωτών. Ο Βασίλης Γιαννακουλόπουλος είναι οικονομολόγος, ορκωτός ελεγκτής – λογιστής, με πολυετή εμπειρία στην παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών και στην εκτίμηση κινδύνων, καθώς και στην επιχειρηματική ανάλυση και συμβουλευτική. Η Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου είναι δικηγόρος, με εμπειρία στο δίκαιο ανταγωνισμού, στο εμπορικό δίκαιο και σε θέματα που αφορούν κανόνες συμμόρφωσης. Τέλος, ο Ιωάννης Πετρόπουλος είναι οικονομολόγος και στρατηγικός σύμβουλος επιχειρήσεων, με εμπειρία στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό κλάδο.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα