Άμεσα σήκωσε το γάντι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο σχόλιο «Καλή τύχη» του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα για τη φροντίδα του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, ανακοινώνοντας πως θα προχωρήσει στην ανάθεση «της καθαριότητας του χώρου σε τρίτον, για όσο χρόνο απαιτηθεί».
Η ανακοίνωση ΥΠΕΘΑ:
“Η κατά το άρθρο 102 του Συντάγματος και κατά τον νόμο αποκλειστική ευθύνη της καθαριότητας ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ανήκει στον Δήμο Αθηναίων.
Μετά τη δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου Αθηναίων ότι κατ’ αυτόν «η ευθύνη για το Μνημείο ανήκει αποκλειστικά στην Κυβέρνηση», το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να επιτρέψει την υποβάθμιση του χώρου μνήμης και τιμής όσων αγωνίσθηκαν για το Έθνος και την Πατρίδα.
Κατά τούτο, θα προχωρήσει στην ανάθεση της καθαριότητας του χώρου σε τρίτον, για όσο χρόνο απαιτηθεί.
Όπως έχει επισημάνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στην πρόσφατη δήλωσή του, ο σεβασμός στους νεκρούς των Εθνικών Αγώνων και στην Ιστορία είναι συλλογικό καθήκον και ευθύνη όλων μας”.
Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων
«Από σήμερα η ευθύνη της φροντίδας του Μνημείου ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση. Καλή τους τύχη», ανέφερε ο δήμαρχος της Aθήνας, Χάρης Δούκας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Είχε προηγηθεί συνάντηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά από πρόσκληση του Νίκου Δένδια, προκειμένου να μιλήσουν για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και το ζήτημα των αρμοδιοτήτων, μετά και την ψήφιση της τροπολογίας που έφερε η κυβέρνηση.